«Etter lørdag» til Canneseries

«Etter lørdag» til Canneseries

Liv Mari Ulla Mortensens serie «Etter lørdag» er kommet med i hovedkonkurransen for kortere episoder på seriefestivalen Canneseries.

Dermed følger TV2-serien Etter Lørdag etter NRK-serien Jordbrukerne som allerede er tatt ut til den ordinære hovedkonkurransen på seriefestivalen.

Den norske dramaserien om «gråsone-overgrep» er invitert til konkurranseprogrammet «short-form competition». Det betyr at hver av episodene er fra 4 til 12 minutter lange og at hele serien til sammen varer 110 minutter.

Liv Mari Ulla Mortensen er serieskaper og regissør på serien som hadde premiere på TV2 Play i sommer. Den er skrevet av Mortensen sammen med Sofia Lersol Lund. I rollene møter vi Darin Hagi, Kayd Wacays, Hanna Heider Hov, Alfred Ekker Strande og Daniel Frikstad, William Greni Arnø, Nedja Bouzaida og Gjertrud Jynge. Produsenter er Lotte Sandbu og Synnøve Hørsdal i Maipo Film.

Dramaserien berører tematikken rundt overgrep og samtykke.

– Jeg synes mange overgripere ofte blir portrettert svart/hvitt. Den psykopatiske overgriperen på film utgjør en marginal andel av de som utfører overgrep, sa Mortensen til Rushprint da serien hadde premiere på TV2 i sommer.

Serieidéen kom til henne da hun skjønte at flere folk rundt henne gikk og bar på vanskelige opplevelser uten å klare å snakke om dem.

– Da kjente jeg at jeg skulle ønske det var flere som klarte å snakke om disse opplevelsene. Slik ble idéen om Klara født. Hun er en sterk og tøff jente som opplever en ubehagelig situasjon hun ikke forstår. Hun krasjlander midt på natten i et kollektiv hun har bodd før og som hun føler seg trygg i. Selv om hun har et stort behov for å bli tatt vare på, prøver hun å være sterk alene og tenker at hun skal glemme og fortrenge det hun har blitt utsatt for.

Overgrepshistorien som blir fortalt her er ikke den typiske historien vi kjenner til fra tv og film, der overgrepene ofte er veldig voldelige eller blir utført av karakterer med psykopatiske trekk.

– De fleste overgrep skjer med folk man kjenner og stoler på, ofte på fest, med kjærester og ektemenn som overgripere. Den psykopatiske overgriperen vi ser på film utgjør en marginal andel av de som utfører overgrep. Sofia og jeg har skrevet en overgrepshistorie som er vanskelig juridisk, men som også er vanskelig å gjenfortelle. Hva var det egentlig som skjedde? Hva førte til overgrepet? Det gjør Klaras skyldfølelse sterkere fordi hun også flørtet og tok med seg en fyr hjem etter en date.

«Etter lørdag» til Canneseries

«Etter lørdag» til Canneseries

Liv Mari Ulla Mortensens serie «Etter lørdag» er kommet med i hovedkonkurransen for kortere episoder på seriefestivalen Canneseries.

Dermed følger TV2-serien Etter Lørdag etter NRK-serien Jordbrukerne som allerede er tatt ut til den ordinære hovedkonkurransen på seriefestivalen.

Den norske dramaserien om «gråsone-overgrep» er invitert til konkurranseprogrammet «short-form competition». Det betyr at hver av episodene er fra 4 til 12 minutter lange og at hele serien til sammen varer 110 minutter.

Liv Mari Ulla Mortensen er serieskaper og regissør på serien som hadde premiere på TV2 Play i sommer. Den er skrevet av Mortensen sammen med Sofia Lersol Lund. I rollene møter vi Darin Hagi, Kayd Wacays, Hanna Heider Hov, Alfred Ekker Strande og Daniel Frikstad, William Greni Arnø, Nedja Bouzaida og Gjertrud Jynge. Produsenter er Lotte Sandbu og Synnøve Hørsdal i Maipo Film.

Dramaserien berører tematikken rundt overgrep og samtykke.

– Jeg synes mange overgripere ofte blir portrettert svart/hvitt. Den psykopatiske overgriperen på film utgjør en marginal andel av de som utfører overgrep, sa Mortensen til Rushprint da serien hadde premiere på TV2 i sommer.

Serieidéen kom til henne da hun skjønte at flere folk rundt henne gikk og bar på vanskelige opplevelser uten å klare å snakke om dem.

– Da kjente jeg at jeg skulle ønske det var flere som klarte å snakke om disse opplevelsene. Slik ble idéen om Klara født. Hun er en sterk og tøff jente som opplever en ubehagelig situasjon hun ikke forstår. Hun krasjlander midt på natten i et kollektiv hun har bodd før og som hun føler seg trygg i. Selv om hun har et stort behov for å bli tatt vare på, prøver hun å være sterk alene og tenker at hun skal glemme og fortrenge det hun har blitt utsatt for.

Overgrepshistorien som blir fortalt her er ikke den typiske historien vi kjenner til fra tv og film, der overgrepene ofte er veldig voldelige eller blir utført av karakterer med psykopatiske trekk.

– De fleste overgrep skjer med folk man kjenner og stoler på, ofte på fest, med kjærester og ektemenn som overgripere. Den psykopatiske overgriperen vi ser på film utgjør en marginal andel av de som utfører overgrep. Sofia og jeg har skrevet en overgrepshistorie som er vanskelig juridisk, men som også er vanskelig å gjenfortelle. Hva var det egentlig som skjedde? Hva førte til overgrepet? Det gjør Klaras skyldfølelse sterkere fordi hun også flørtet og tok med seg en fyr hjem etter en date.

MENY