AI-seminar og ny norsk VFX-pris.

AI-seminar og ny norsk VFX-pris.

Lørdag 8. juni arrangerer Norsk VFX-forening et AI-seminar og deler samtidig ut en ny norsk VFX-pris som favner hele VFX-bransjen.

Foto: Espen Nordahl med den historiske Emmy-statuetten.

Lørdag 8. juni arrangerer Norsk VFX-forening et AI-seminar i hovedstaden. Foreningen vil senere på dagen dele ut en ny norsk VFX-pris på Vega Scene. AI-seminaret vil utforske hva AI kan gjøre for VFX- og animasjonsbransjen, men det vil også berøre hva AI betyr for den øvrige filmbransjen samt virtuell produksjon.

Morten Moen, styreleder i Norsk VFX-forening, kan love dypdykk inn i denne nye epoken som VFX-bransjen har fordypet seg i lengre enn de fleste. Blant profilene som skal holde innlegg, finner vi Morten Goodwin, som vil gå nærmere inn på hvordan AI påvirker animasjonsfilmen. Theodor Groeneboom vil berøre samspillet mellom AI, maskinlæring og visuelle effekter, mens Jan Christian Frugård vil vise hvordan han anvender ChatGPT4, Midjourney, og egne roboter i arbeidet med å konseptuere og visualisere prosjekter som regissør. Johannes Skoog vil guide oss inn i den transformative verdenen av virtuell produksjon og vise hvordan AI kan anvendes på ulike måter der.

På kvelden 8. Juni blir det altså utdeling av en ny norsk VFX-pris. 

Morten Moen forklarer bakgrunnen for den nye prisen på følgende måte:

– Den norske VFX-industrien har utviklet seg voldsomt de siste årene både med effekter på norske filmer som Nordsjøen og ved å jobbe på store utenlandske produksjoner. Storm Studios tok som eksempel hjem den første norske VFX-Emmyen tidligere i år. Det finnes noen priser i Norge med VFX-kategorier (Amanda, Gullruten og Gullbranson), men vi trenger en norsk pris som favner hele VFX-bransjen og som fokuserer på kvaliteten i norsk VFX der juryen er fagfolk i VFX-bransjen. Prisen har også egne kategorier for studenter.

AI-seminar og ny norsk VFX-pris.

AI-seminar og ny norsk VFX-pris.

Lørdag 8. juni arrangerer Norsk VFX-forening et AI-seminar og deler samtidig ut en ny norsk VFX-pris som favner hele VFX-bransjen.

Foto: Espen Nordahl med den historiske Emmy-statuetten.

Lørdag 8. juni arrangerer Norsk VFX-forening et AI-seminar i hovedstaden. Foreningen vil senere på dagen dele ut en ny norsk VFX-pris på Vega Scene. AI-seminaret vil utforske hva AI kan gjøre for VFX- og animasjonsbransjen, men det vil også berøre hva AI betyr for den øvrige filmbransjen samt virtuell produksjon.

Morten Moen, styreleder i Norsk VFX-forening, kan love dypdykk inn i denne nye epoken som VFX-bransjen har fordypet seg i lengre enn de fleste. Blant profilene som skal holde innlegg, finner vi Morten Goodwin, som vil gå nærmere inn på hvordan AI påvirker animasjonsfilmen. Theodor Groeneboom vil berøre samspillet mellom AI, maskinlæring og visuelle effekter, mens Jan Christian Frugård vil vise hvordan han anvender ChatGPT4, Midjourney, og egne roboter i arbeidet med å konseptuere og visualisere prosjekter som regissør. Johannes Skoog vil guide oss inn i den transformative verdenen av virtuell produksjon og vise hvordan AI kan anvendes på ulike måter der.

På kvelden 8. Juni blir det altså utdeling av en ny norsk VFX-pris. 

Morten Moen forklarer bakgrunnen for den nye prisen på følgende måte:

– Den norske VFX-industrien har utviklet seg voldsomt de siste årene både med effekter på norske filmer som Nordsjøen og ved å jobbe på store utenlandske produksjoner. Storm Studios tok som eksempel hjem den første norske VFX-Emmyen tidligere i år. Det finnes noen priser i Norge med VFX-kategorier (Amanda, Gullruten og Gullbranson), men vi trenger en norsk pris som favner hele VFX-bransjen og som fokuserer på kvaliteten i norsk VFX der juryen er fagfolk i VFX-bransjen. Prisen har også egne kategorier for studenter.

MENY