«Jordbrukerne» til hovedkonkurransen i Canneseries

«Jordbrukerne» til hovedkonkurransen i Canneseries

Izer Aliu og Anne Bjørnstads «Jordbrukerne» er tatt ut til det internasjonale konkurranseprogrammet i Canneseries

Den nye dramaserien Jordbrukerne er tatt ut til det internasjonale konkurranseprogrammet i Canneseries (08-13.10). Serien, som er skapt og skrevet av regissør og manusforfatter Izer Aliu, sammen med Anne Bjørnstad, får sin norske premiere på NRK i oktober.

Men først skal den altså vises i et internasjonalt program som består av åtte andre dramaserier (les mer om alle filmene i programmet). Dette blir festivalens fjerde utgave, som måtte flyttes fra vårparten til høsten på grunn av pandemien. Den skal gå nesten parallellt med tv-messen MIPCOM som for første gang arrangeres fysisk siden 2019 (11-14.10)

Jordbrukerne handler om «fire menn med lyssky planer som flytter til en gård i Telemark. Vi møter Marwan (Nader Khademi) som har mistet kjæresten i en bilulykke. Når kjærestens foreldre vil ha omsorgen for datteren Kiki, bestemmer Marwan seg for å kidnappe henne til Iran, der faren hans bor.

«Men de falske passene han har bestilt blir forsinket, og plutselig trenger de et sted å gjemme seg. Marwan søker tilflukt hos barndomskameraten Adil, som har flyttet til en idyllisk bondegård i Telemark. Adil og vennene hans vet ikke at Marwan har kidnappet Kiki. Og det Marwan ikke vet, er at Adil, Khabib og Tariq har helt andre planer enn å bli jordbrukere. Ingen av dem er forberedt på hvor lite uforstyrret livet på landsbygda er. Alt fra nysgjerrige naboer til ivrige næringspolitikere stikker kjepper i hjulene for dem, og før de vet ordet av det har gjengen fra Oslo mer eller mindre mot sin vilje endt opp som gründere av Norges første halal gardsysteri.»

I hovedrollene finner vi Nader Khademi(Ninjababy, Beforeigners, Hjemmebane), Ayaz Hussain(Kasmin Bæder), Jonas Strand Gravli (Ragnarok, Wisting, 22. Juli), Arben Bala (Exit, Lilyhammer) og Erika Strand Mamelund.

Nader Khameni i «Jordbrukerne».

Om serieskaperne:

Izer Aliu debuterte som regissør i 2012 med Å vokte fjellet; eksamensfilmen hans ved Den norske filmskolen, som fikk Amanda for beste kortfilm. I 2016 kom hans spillefilmdebut Fluefangeren, som ga ham en Amanda for beste regi, og filmen ble også nominert til Nordisk råds filmpris fra Norge. Anne Bjørnstad står, sammen med makkeren Eilif Skodvin, blant annet bak seriesuksessen Lilyhammer i tre sesonger, som var første norske serie på Netflix, og vant flere priser, og Roeng for TV2.  HBO-serien Beforeigners er også skapt av Bjørnstad og Skodvin.

Produksjonsselskap er Rubicon, og serien skal vises på NRK1 og nrk.no fra 21. oktober. Norsk filminstitutt har gitt produksjonstilskudd til serien.

«Jordbrukerne» til hovedkonkurransen i Canneseries

«Jordbrukerne» til hovedkonkurransen i Canneseries

Izer Aliu og Anne Bjørnstads «Jordbrukerne» er tatt ut til det internasjonale konkurranseprogrammet i Canneseries

Den nye dramaserien Jordbrukerne er tatt ut til det internasjonale konkurranseprogrammet i Canneseries (08-13.10). Serien, som er skapt og skrevet av regissør og manusforfatter Izer Aliu, sammen med Anne Bjørnstad, får sin norske premiere på NRK i oktober.

Men først skal den altså vises i et internasjonalt program som består av åtte andre dramaserier (les mer om alle filmene i programmet). Dette blir festivalens fjerde utgave, som måtte flyttes fra vårparten til høsten på grunn av pandemien. Den skal gå nesten parallellt med tv-messen MIPCOM som for første gang arrangeres fysisk siden 2019 (11-14.10)

Jordbrukerne handler om «fire menn med lyssky planer som flytter til en gård i Telemark. Vi møter Marwan (Nader Khademi) som har mistet kjæresten i en bilulykke. Når kjærestens foreldre vil ha omsorgen for datteren Kiki, bestemmer Marwan seg for å kidnappe henne til Iran, der faren hans bor.

«Men de falske passene han har bestilt blir forsinket, og plutselig trenger de et sted å gjemme seg. Marwan søker tilflukt hos barndomskameraten Adil, som har flyttet til en idyllisk bondegård i Telemark. Adil og vennene hans vet ikke at Marwan har kidnappet Kiki. Og det Marwan ikke vet, er at Adil, Khabib og Tariq har helt andre planer enn å bli jordbrukere. Ingen av dem er forberedt på hvor lite uforstyrret livet på landsbygda er. Alt fra nysgjerrige naboer til ivrige næringspolitikere stikker kjepper i hjulene for dem, og før de vet ordet av det har gjengen fra Oslo mer eller mindre mot sin vilje endt opp som gründere av Norges første halal gardsysteri.»

I hovedrollene finner vi Nader Khademi(Ninjababy, Beforeigners, Hjemmebane), Ayaz Hussain(Kasmin Bæder), Jonas Strand Gravli (Ragnarok, Wisting, 22. Juli), Arben Bala (Exit, Lilyhammer) og Erika Strand Mamelund.

Nader Khameni i «Jordbrukerne».

Om serieskaperne:

Izer Aliu debuterte som regissør i 2012 med Å vokte fjellet; eksamensfilmen hans ved Den norske filmskolen, som fikk Amanda for beste kortfilm. I 2016 kom hans spillefilmdebut Fluefangeren, som ga ham en Amanda for beste regi, og filmen ble også nominert til Nordisk råds filmpris fra Norge. Anne Bjørnstad står, sammen med makkeren Eilif Skodvin, blant annet bak seriesuksessen Lilyhammer i tre sesonger, som var første norske serie på Netflix, og vant flere priser, og Roeng for TV2.  HBO-serien Beforeigners er også skapt av Bjørnstad og Skodvin.

Produksjonsselskap er Rubicon, og serien skal vises på NRK1 og nrk.no fra 21. oktober. Norsk filminstitutt har gitt produksjonstilskudd til serien.

MENY