Mesterklasser, samtaler og pitching i Grimstad.

Mesterklasser, samtaler og pitching i Grimstad.

Årets kortfilmfestival i Grimstad kan by på et omfattende program med mesterklasser, samtaler og nettverksarenaer. Blant annet er ti europeiske kortfilmskapere invitert til å pitche for å vinne et produksjonsstipend fra Screen Talent Europe.

Kortfilmfestivalen i Grimstad (12. – 16. juni.) er en av Norges viktigste møteplasser for filmbransjen – og den suverent viktigste for de som jobber innen kortformatene. I år har festivalen etter eget sigende for andre år på rad satt rekord for antall påmeldte filmer – totalt 3412. Blant alle disse filmene er 156 tatt ut til konkurranse, fordelt på fire konkurranseprogrammer

Det foregår samtidig en lang rekke mesterklasser,  samtaler og nettverksmøter under festivalen. Her kan du møte blant andre Oscarvinner Melanie Miller, den profilerte rumenske manusforfatteren Răzvan Rădulescu i samtale med Brwa Vahabpour, Cannesaktuelle Halfdan Ullmann Tøndel, samt regissørene Yngvild Sve Flikke og Johanna Pyykkö i samtale om regirollen – for å nevne noen.

Yngvild Sve Flikke.

Her er en oversikt over hva som skjer på Kortfilmfestivalen:

Mesterklasse med Melanie Miller:  En eksklusiv mesterklasse med produsent Melanie Miller, som vant Oscar® med den høyaktuelle dokumentaren Navalny – om den russiske advokaten og opposisjonspolitikeren som tidligere i år døde i straffekolonien Polaruv i Sibir. Samtalen vil bli ledet av Kathleen McInnis.

Melissa de Raaf: How to Use Time – Editing in cinematic storytelling: Filmatisk historiefortelling er å organisere hendelser, objekter og utviklingen av karakterer, over tid. I denne samtalen vil vi vise scener fra ulike filmer og analysere deres strukturer. Vi vil også diskutere tidsteorier innen (film)filosofi og vitenskapelig forskning. Målet er å snakke om hva tid betyr for narrativ struktur både i manuset ditt og redigeringsprosessen din.

På innsiden av den rumenske bølgen med Răzvan Rădulescu: Hvordan oppstår en filmbølge og hva er effekten av den? Om man nevner film og nybølge, går tankene umiddelbart til Frankrike på 1950- og 60-tallet.  Selv om den franske nybølgen kanskje er den mest kjente, så er den langt fra den eneste. Vi har sett bølger i Tsjekkia, Tyskland, Sør-Amerika, Hellas – og sist, men ikke minst, Romania. Men hvordan oppstår og hva innebærer en filmbølge, og hvordan er det å stå i sentrum av en?

At the Roundtable: Halfdan Ullmann Tøndel on Directing: Filmskaper Halfdan Ullmann Tøndel kommer rett til Grimstad etter verdenspremieren på sin spillefilmdebut ARMAND i Cannes. Under festivalen vil vi ha en samtale med Halfdan hvor han vil dele sine erfaringer og snakker om sitt virke som regissør og manusforfatter.  LENKE TIL PÅMELDING // MER INFO

Spesialutgave av Dramatikerforbundets SOFA med Răzvan Rădulescu og Brwa Vahabpour: Den prisvinnende kurdisk-norske filmskaperen Brwa Vahabpour er nå i postproduksjon med Europa, sin debut som spillefilmregissør. Den anerkjente rumenske manusforfatteren Răzvan Rădulescu har vært manuskonsulent på Europa. I dette møtet vil de snakke om prosess og utvikling, hvilke erfaringer de har gjort seg og hvordan samarbeidet har fungert.

Regirommet: Yngvild Sve Flikke og Johanna Pyykkö: Norske Filmregissører inviterer til en spesialutgave av Regirommet med filmskaperne Yngvild Sve Flikke (Ninjababy, Makta) og Johanna Pyykkö (Min fantastiske fremmede, The Manila Lover).

Halfdan Ullmann Tøndel.

PITCHER OG NETTVERKSARENAER:

Screen Talent Europe: Pitcheforum: Screen Talent Europe (STE) er et nettverk av filmsentre som jobber med talentutvikling i Europa, med målsetting om å skape flere samproduksjoner, nettverksmuligheter og samarbeid mellom oppadkommende filmskapere fra hele Europa.

STE Pitching Forum: Ti unge europeiske kortfilmskapere er invitert til Grimstad for å pitche filmprosjektene sine på årets STE Pitching Forum. Pitchen går av stabelen foran publikum og en sterk, håndplukket jury. Vinneren får et produksjonsstipend fra Screen Talent Europe pålydende 4.000 Euro. MER INFO HER

Speed Dates: Kortfilmfestivalen arrangerer speed dating mellom norske regissører/produsenter og internasjonale programmerere, distributører og agenter. MER INFO HER

Work in Progress: Er filmen din klar for publikum? Forteller den dem historien du hadde tenkt? MER INFO HER

Next Stop: Feature?: Mentorer fra bransjen og publikum vil være en del av lanseringsprosessen for tre filmskapere som går fra kortfilmer til sin første langfilm. Etter å ha vist kortfilmene sine, vil hver filmskaper gå på scenen for å pitche sin debutfilm. MER INFO HER

Sales and Distribution in Short Film Circuits: Sydney Neter (SND Films, Nederland), Jonas Brenna (Aftenposten, Norge), Millan Vazquez-Ortiz (freak agency, Spania) m.fl. stiller til åpen samtale med filmskapere: Hva trenger filmskapere å vite for å være spesielt forberedt til å bringe prosjektene sine til markedet? Hvilke leveranser er realistiske å forberede under produksjonen? Hvor viktig er rettigheter og klareringer? Kan dere selge en kortfilm uten stillbilder, trailer og plakat? Hvem bør styre festivalenes strategi for kortfilmer – filmskaperne, salgsagentene, eller begge? Og hvordan vet du egentlig hvilken salgsagent som er rett for deg? MER INFO HER

Meet the festivals: Møt programmererne fra noen av bransjens mest innflytelsesrike filmfestivaler og få førstehåndskunnskap om hva de ser etter, hvordan de tar valgene sine og hva du kan gjøre for at din film skal skille seg ut i påmeldingsprosessen.

Det blir også flere spesialfilmvisninger. Les mer om de på kortfilmfestivalens webside.

 

Mesterklasser, samtaler og pitching i Grimstad.

Mesterklasser, samtaler og pitching i Grimstad.

Årets kortfilmfestival i Grimstad kan by på et omfattende program med mesterklasser, samtaler og nettverksarenaer. Blant annet er ti europeiske kortfilmskapere invitert til å pitche for å vinne et produksjonsstipend fra Screen Talent Europe.

Kortfilmfestivalen i Grimstad (12. – 16. juni.) er en av Norges viktigste møteplasser for filmbransjen – og den suverent viktigste for de som jobber innen kortformatene. I år har festivalen etter eget sigende for andre år på rad satt rekord for antall påmeldte filmer – totalt 3412. Blant alle disse filmene er 156 tatt ut til konkurranse, fordelt på fire konkurranseprogrammer

Det foregår samtidig en lang rekke mesterklasser,  samtaler og nettverksmøter under festivalen. Her kan du møte blant andre Oscarvinner Melanie Miller, den profilerte rumenske manusforfatteren Răzvan Rădulescu i samtale med Brwa Vahabpour, Cannesaktuelle Halfdan Ullmann Tøndel, samt regissørene Yngvild Sve Flikke og Johanna Pyykkö i samtale om regirollen – for å nevne noen.

Yngvild Sve Flikke.

Her er en oversikt over hva som skjer på Kortfilmfestivalen:

Mesterklasse med Melanie Miller:  En eksklusiv mesterklasse med produsent Melanie Miller, som vant Oscar® med den høyaktuelle dokumentaren Navalny – om den russiske advokaten og opposisjonspolitikeren som tidligere i år døde i straffekolonien Polaruv i Sibir. Samtalen vil bli ledet av Kathleen McInnis.

Melissa de Raaf: How to Use Time – Editing in cinematic storytelling: Filmatisk historiefortelling er å organisere hendelser, objekter og utviklingen av karakterer, over tid. I denne samtalen vil vi vise scener fra ulike filmer og analysere deres strukturer. Vi vil også diskutere tidsteorier innen (film)filosofi og vitenskapelig forskning. Målet er å snakke om hva tid betyr for narrativ struktur både i manuset ditt og redigeringsprosessen din.

På innsiden av den rumenske bølgen med Răzvan Rădulescu: Hvordan oppstår en filmbølge og hva er effekten av den? Om man nevner film og nybølge, går tankene umiddelbart til Frankrike på 1950- og 60-tallet.  Selv om den franske nybølgen kanskje er den mest kjente, så er den langt fra den eneste. Vi har sett bølger i Tsjekkia, Tyskland, Sør-Amerika, Hellas – og sist, men ikke minst, Romania. Men hvordan oppstår og hva innebærer en filmbølge, og hvordan er det å stå i sentrum av en?

At the Roundtable: Halfdan Ullmann Tøndel on Directing: Filmskaper Halfdan Ullmann Tøndel kommer rett til Grimstad etter verdenspremieren på sin spillefilmdebut ARMAND i Cannes. Under festivalen vil vi ha en samtale med Halfdan hvor han vil dele sine erfaringer og snakker om sitt virke som regissør og manusforfatter.  LENKE TIL PÅMELDING // MER INFO

Spesialutgave av Dramatikerforbundets SOFA med Răzvan Rădulescu og Brwa Vahabpour: Den prisvinnende kurdisk-norske filmskaperen Brwa Vahabpour er nå i postproduksjon med Europa, sin debut som spillefilmregissør. Den anerkjente rumenske manusforfatteren Răzvan Rădulescu har vært manuskonsulent på Europa. I dette møtet vil de snakke om prosess og utvikling, hvilke erfaringer de har gjort seg og hvordan samarbeidet har fungert.

Regirommet: Yngvild Sve Flikke og Johanna Pyykkö: Norske Filmregissører inviterer til en spesialutgave av Regirommet med filmskaperne Yngvild Sve Flikke (Ninjababy, Makta) og Johanna Pyykkö (Min fantastiske fremmede, The Manila Lover).

Halfdan Ullmann Tøndel.

PITCHER OG NETTVERKSARENAER:

Screen Talent Europe: Pitcheforum: Screen Talent Europe (STE) er et nettverk av filmsentre som jobber med talentutvikling i Europa, med målsetting om å skape flere samproduksjoner, nettverksmuligheter og samarbeid mellom oppadkommende filmskapere fra hele Europa.

STE Pitching Forum: Ti unge europeiske kortfilmskapere er invitert til Grimstad for å pitche filmprosjektene sine på årets STE Pitching Forum. Pitchen går av stabelen foran publikum og en sterk, håndplukket jury. Vinneren får et produksjonsstipend fra Screen Talent Europe pålydende 4.000 Euro. MER INFO HER

Speed Dates: Kortfilmfestivalen arrangerer speed dating mellom norske regissører/produsenter og internasjonale programmerere, distributører og agenter. MER INFO HER

Work in Progress: Er filmen din klar for publikum? Forteller den dem historien du hadde tenkt? MER INFO HER

Next Stop: Feature?: Mentorer fra bransjen og publikum vil være en del av lanseringsprosessen for tre filmskapere som går fra kortfilmer til sin første langfilm. Etter å ha vist kortfilmene sine, vil hver filmskaper gå på scenen for å pitche sin debutfilm. MER INFO HER

Sales and Distribution in Short Film Circuits: Sydney Neter (SND Films, Nederland), Jonas Brenna (Aftenposten, Norge), Millan Vazquez-Ortiz (freak agency, Spania) m.fl. stiller til åpen samtale med filmskapere: Hva trenger filmskapere å vite for å være spesielt forberedt til å bringe prosjektene sine til markedet? Hvilke leveranser er realistiske å forberede under produksjonen? Hvor viktig er rettigheter og klareringer? Kan dere selge en kortfilm uten stillbilder, trailer og plakat? Hvem bør styre festivalenes strategi for kortfilmer – filmskaperne, salgsagentene, eller begge? Og hvordan vet du egentlig hvilken salgsagent som er rett for deg? MER INFO HER

Meet the festivals: Møt programmererne fra noen av bransjens mest innflytelsesrike filmfestivaler og få førstehåndskunnskap om hva de ser etter, hvordan de tar valgene sine og hva du kan gjøre for at din film skal skille seg ut i påmeldingsprosessen.

Det blir også flere spesialfilmvisninger. Les mer om de på kortfilmfestivalens webside.

 

MENY