Nytt fond for Nordsjøregionen

Syv land, deriblant Norge, har gått sammen i et millionprosjekt for å gjøre Nordsjøregionen mer attraktiv for film og TV-produksjoner. – Tanken er å kunne gjøre det smidigere for eksterne produksjoner å legge arbeidet til regionen, forteller Torill Svege, Norges representant i prosjektet.

North Sea Screen Partnership (NSSP) er en bred satsning for å øke samarbeidet mellom Nordsjø-landene innenfor film, TV og spill-produksjon.

 

Prosjektet er treårig, og landene møttes for første gang i forrige uke, i byen Dundee i Skottland.

 

De syv landene som deltar er Skottland, England, Tyskland, Nederland, Danmark, Norge og Sverige, melder BBC News.

 

Samarbeidet skal belyse de geografiske variasjonene i området, gode transport- og kommunikasjons muligheter og fremheve lokal arbeidskraft.

 

Gruppen består av ulike representanter for nasjonal filmutvikling, samt universiteter og høgskoler.

 

Norges offisielle representant er Torill Svege i media nettverksorganisasjonen Bergen Mediaby. Vestnorsk Filmkommisjon (Western Norway Film Commission) deltar også i NSSP, med det mål å få flere produksjoner til regionen gjennom samarbeidet med de andre filmkommisjonene.

 

– Vi vil samarbeide på tvers av landegrensene, om promotering av regionens mange locations, ressurser og talenter. Å promotere de andre landene er en del av arbeidet. Tanken er å kunne gjøre det smidigere for eksterne produksjoner å legge arbeidet til regionen. I tillegg til filmkommisjonsarbeidet samarbeider vi også om næringsutvikling av små og mellomstore bedrifter, forteller Torill Svege til Rushprint.

Prosjektet har en prislapp på 5 millioner pund, cirka 50 millioner norske kroner.

 

Alle landene betaler sin del, sier Svege.

 

– Det foregår slik at man finner en egenfinansiering i sin region. Vår andel er betydelig mindre. Vi er inne med cirka 1 million i året, altså tre millioner på tre år. Bergen Kommune og Hordaland Fylkeskommune er også med på finansieringen.

 

Pengene skal gå til workshops og hovedsaklig promotering av alt regionene har å by på.

 

– Vi ser for oss at det blir seminarer og workshops, men vi er helt i startfasen nå og alle aktiviteter er ikke fastsatt. Jeg tror nok at markedsføring og profilering vil stå sentralt. Nå består arbeidet mest i å kartlegge hvilke ressurser og muligheter som finnes i regionene, sier Svege.

 

Hun mener vestlandet har mer enn bare flott natur å by på.

 

– Naturmessig så er vestlandet ganske unikt i forhold til de andre landene i Nordsjøen. Men man utfyller hverandre på en god måte. Når det gjelder fagfunksjoner og på finansieringsfronten, prøver vi å finne samarbeidslinker som kan være nyttige for de ulike landenes produsenter.

 

– Vår motivasjon er at det skal dannes varige nettverk, sier Svege.

 

Julie Craik i det skotske selskapet Tayscreen sier til BBC at de vil arrangere en rekke begivenheter. Kanskje dukker de også opp på filmfestivalen i Cannes.

 

– Vi vil holde seminarer og konferanser rettet mot bransjen, enten det er på filmfestivalen i Cannes, eller Lions-festivalen. I det store og det hele må vi kjempe hardt for å få prosjekter hit. Men i hele Nordsjøregionen finner du kjempeflotte fasiliteter og dyktige folk, sier Craik

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nytt fond for Nordsjøregionen

Syv land, deriblant Norge, har gått sammen i et millionprosjekt for å gjøre Nordsjøregionen mer attraktiv for film og TV-produksjoner. – Tanken er å kunne gjøre det smidigere for eksterne produksjoner å legge arbeidet til regionen, forteller Torill Svege, Norges representant i prosjektet.

North Sea Screen Partnership (NSSP) er en bred satsning for å øke samarbeidet mellom Nordsjø-landene innenfor film, TV og spill-produksjon.

 

Prosjektet er treårig, og landene møttes for første gang i forrige uke, i byen Dundee i Skottland.

 

De syv landene som deltar er Skottland, England, Tyskland, Nederland, Danmark, Norge og Sverige, melder BBC News.

 

Samarbeidet skal belyse de geografiske variasjonene i området, gode transport- og kommunikasjons muligheter og fremheve lokal arbeidskraft.

 

Gruppen består av ulike representanter for nasjonal filmutvikling, samt universiteter og høgskoler.

 

Norges offisielle representant er Torill Svege i media nettverksorganisasjonen Bergen Mediaby. Vestnorsk Filmkommisjon (Western Norway Film Commission) deltar også i NSSP, med det mål å få flere produksjoner til regionen gjennom samarbeidet med de andre filmkommisjonene.

 

– Vi vil samarbeide på tvers av landegrensene, om promotering av regionens mange locations, ressurser og talenter. Å promotere de andre landene er en del av arbeidet. Tanken er å kunne gjøre det smidigere for eksterne produksjoner å legge arbeidet til regionen. I tillegg til filmkommisjonsarbeidet samarbeider vi også om næringsutvikling av små og mellomstore bedrifter, forteller Torill Svege til Rushprint.

Prosjektet har en prislapp på 5 millioner pund, cirka 50 millioner norske kroner.

 

Alle landene betaler sin del, sier Svege.

 

– Det foregår slik at man finner en egenfinansiering i sin region. Vår andel er betydelig mindre. Vi er inne med cirka 1 million i året, altså tre millioner på tre år. Bergen Kommune og Hordaland Fylkeskommune er også med på finansieringen.

 

Pengene skal gå til workshops og hovedsaklig promotering av alt regionene har å by på.

 

– Vi ser for oss at det blir seminarer og workshops, men vi er helt i startfasen nå og alle aktiviteter er ikke fastsatt. Jeg tror nok at markedsføring og profilering vil stå sentralt. Nå består arbeidet mest i å kartlegge hvilke ressurser og muligheter som finnes i regionene, sier Svege.

 

Hun mener vestlandet har mer enn bare flott natur å by på.

 

– Naturmessig så er vestlandet ganske unikt i forhold til de andre landene i Nordsjøen. Men man utfyller hverandre på en god måte. Når det gjelder fagfunksjoner og på finansieringsfronten, prøver vi å finne samarbeidslinker som kan være nyttige for de ulike landenes produsenter.

 

– Vår motivasjon er at det skal dannes varige nettverk, sier Svege.

 

Julie Craik i det skotske selskapet Tayscreen sier til BBC at de vil arrangere en rekke begivenheter. Kanskje dukker de også opp på filmfestivalen i Cannes.

 

– Vi vil holde seminarer og konferanser rettet mot bransjen, enten det er på filmfestivalen i Cannes, eller Lions-festivalen. I det store og det hele må vi kjempe hardt for å få prosjekter hit. Men i hele Nordsjøregionen finner du kjempeflotte fasiliteter og dyktige folk, sier Craik

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY