USA-premiere for Gazas Tårer

USA-premiere for Gazas Tårer

Gazas Tårer har fått amerikansk kinodistribusjon og Vibeke Løkkeberg skal intervjues på CNN i beste sendetid under premieren 19. september.

Vibeke Løkkebergs dokumentar Gazas Tårer har fått en omfattende internasjonal distribusjon de siste par årene, ikke minst på tv-kanaler i den arabiske verden.  Filmen tar utgangspunkt i den israelske offensiven mot Gazastripen i 2008 da 1500 palestinere ble drept og 50 000 ble hjemløse. Filmen har skapt sterke reaksjoner på grunn av sin nærgående skildring av sivilbefolkningens lidelser. Særlig fra israelsk og pro-israelsk hold ble det fremmet kritikk og skepsis. Det har derfor vært knyttet spenning til hvordan det amerikanske markedet ville forholde seg til filmen. De første festivalanmeldelsene i Variety og Hollywood reporter var positive, men palestinernes lidelser har sjelden fått plass i det amerikanske mediebildet.

Men nå blir det premiere i New York 19. september, kan en tilfreds Løkkeberg fortelle til Rushprint. Deretter følger Los Angeles 21.9, og så en rekke andre amerikanske storbyer utover høsten.

Distribusjonen skjer gjennom en aktør mange kanskje ikke skulle forvente ville sette opp en slik film på kino. Men den jødiske distributøren og produsenten Larry Rettner, som driver en kinokjede blant annet i Beverly Hills, mener det er viktig å sette opp filmen og vurderer å melde den på Oscarløpet, forteller Løkkeberg.

 – Plutselig begynner ting å skje. Pressevisningene er i gang og tilbakemeldingene er positive. Rettner tilhører miljøet med jødiske intellektuelle og driver egen kinokjede. Det er mange unge i ”den jødiske lobbyen” i USA som har et mer åpent syn på den israelsk-palestinske  konflikten. Dessuten ser de på filmen som en antikrigsfilm – noe som jo var det jeg ville lage. Jeg har hele tiden sagt at at Gazas tårer er et innlegg mot krig, ikke mot Israel.

Løkkeberg tror at den virkeligheten som beskrives i Gazas Tårer er ny for mange amerikanere. Særlig etter 11.09.01 har det vært liten interesse for palestinernes skjebne i USA.

 – Jeg har vært litt skeptisk til hvordan filmen ville bli mottatt i New York. Men responsen så langt har vært positiv. Blant annet har en tidligere soldat i den israelske hæren gått god for filmen, og skrevet om den på sin blogg.

God timing vil det også være at Løkkeberg er invitert av CNN til intervju i beste sendetid samme dagen som filmen har USA-premiere.

Nettsted for filmen: Tears of Gaza – the movie

Relaterte saker:

– Misforstått om «Gazas Tårer»

Løkkeberg til Toronto

Regissør hardt ut mot Løkkeberg

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

USA-premiere for Gazas Tårer

USA-premiere for Gazas Tårer

Gazas Tårer har fått amerikansk kinodistribusjon og Vibeke Løkkeberg skal intervjues på CNN i beste sendetid under premieren 19. september.

Vibeke Løkkebergs dokumentar Gazas Tårer har fått en omfattende internasjonal distribusjon de siste par årene, ikke minst på tv-kanaler i den arabiske verden.  Filmen tar utgangspunkt i den israelske offensiven mot Gazastripen i 2008 da 1500 palestinere ble drept og 50 000 ble hjemløse. Filmen har skapt sterke reaksjoner på grunn av sin nærgående skildring av sivilbefolkningens lidelser. Særlig fra israelsk og pro-israelsk hold ble det fremmet kritikk og skepsis. Det har derfor vært knyttet spenning til hvordan det amerikanske markedet ville forholde seg til filmen. De første festivalanmeldelsene i Variety og Hollywood reporter var positive, men palestinernes lidelser har sjelden fått plass i det amerikanske mediebildet.

Men nå blir det premiere i New York 19. september, kan en tilfreds Løkkeberg fortelle til Rushprint. Deretter følger Los Angeles 21.9, og så en rekke andre amerikanske storbyer utover høsten.

Distribusjonen skjer gjennom en aktør mange kanskje ikke skulle forvente ville sette opp en slik film på kino. Men den jødiske distributøren og produsenten Larry Rettner, som driver en kinokjede blant annet i Beverly Hills, mener det er viktig å sette opp filmen og vurderer å melde den på Oscarløpet, forteller Løkkeberg.

 – Plutselig begynner ting å skje. Pressevisningene er i gang og tilbakemeldingene er positive. Rettner tilhører miljøet med jødiske intellektuelle og driver egen kinokjede. Det er mange unge i ”den jødiske lobbyen” i USA som har et mer åpent syn på den israelsk-palestinske  konflikten. Dessuten ser de på filmen som en antikrigsfilm – noe som jo var det jeg ville lage. Jeg har hele tiden sagt at at Gazas tårer er et innlegg mot krig, ikke mot Israel.

Løkkeberg tror at den virkeligheten som beskrives i Gazas Tårer er ny for mange amerikanere. Særlig etter 11.09.01 har det vært liten interesse for palestinernes skjebne i USA.

 – Jeg har vært litt skeptisk til hvordan filmen ville bli mottatt i New York. Men responsen så langt har vært positiv. Blant annet har en tidligere soldat i den israelske hæren gått god for filmen, og skrevet om den på sin blogg.

God timing vil det også være at Løkkeberg er invitert av CNN til intervju i beste sendetid samme dagen som filmen har USA-premiere.

Nettsted for filmen: Tears of Gaza – the movie

Relaterte saker:

– Misforstått om «Gazas Tårer»

Løkkeberg til Toronto

Regissør hardt ut mot Løkkeberg

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY