«Sex» tildelt tre priser under Berlinalen.

«Sex» tildelt tre priser under Berlinalen.

Dag Johan Haugeruds spillefilm «Sex» er tildelt European Cinemas Label Award – som gir ekstra drahjelp til videre festivaldeltakelse, kinodistribusjon og markedsføring. Den fikk også Arthouse-prisen og den økumeniske prisen.

Foto: Jan Gunnar Røise og Thorbjørn Harr i «Sex».

Den norske spillfilmen Sex, som inngår i en trilogi av Dag Johan Haugerud, ble i går kveld tildelt European Cinemas Label Award.

Haugerud og produsenten Motlys vant i tillegg prisen som deles ut av den internasjonale sammenslutningen av Arthouse-kinoer i Panoramaseksjonen, samt den økumeniske prisen.

Europa Cinemas Label-juryen berømmet Sex som «frisk, original og fremfor alt veldig morsom…  Det er en snakkesalig film, men vi føler sterkt at de åpne og ærlige samtalene om forhold vil glede publikum rundt om i Europa. Oppmerksomheten vår ble fanget fra første scene. For en glede å se håndgripelige bevis på at menn kan snakke fritt om følelsene sine!»

European Cinemas-gruppen, som deler ut prisen, representerer et nettverk av europeiske arthouse-kinoer. Prisen gis til en europeisk film som enten deltar i Panorama-seksjonen i Berlin, Directors’ Fortnight i Cannes, East of the West og konkurransen i Karlovy Vary, hovedkonkurransen i Locarno og Venice days i Venezia. Juryen består av medlemmer av Europa Cinema. Målet med prisen er å bidra til økt markedsføring, distribusjon og festivaldeltakelse for vinnerfilmene.

Sex hadde denne uken premiere i Panoramaseksjonen på Berlinalen. Så langt har kritikkene vært positive. Hollywood Reporter  er full av lovord om Haugeruds tilnærming til denne humoristiske, men alvorlige mannlige karakterstudien.

Flere har fått øynene opp for den norske filmen. Salgsagenten M-Appeal kunne for noen dager siden melder om at selskapet har inngått avtaler for flere territorier på vegna av Sex. Rettigheter er bl.a solgt til Pyramide Distribution i Frankrike,  JinJin Pictures i Sør-Korea og Cinobo i Hellas.

Tidligere vinnere av Berlin Europa Cinemas-prisen inkluderer Maria Sødahls Håp, Felix van Groeningens Oscar-nominerte belgiske drama The Broken Circle Breakdown (2013), When We Leave (2013) fra den østerrikske filmskaperen Feo Aladag og islandsk drama Beautiful Beings (2021) fra regissør Gudmundur Arnar Gudmundsson.

Fakta om SEX:

«To feiere, Thorbjørn Harr og Jan Gunnar Røise, overrasker hverandre under lunsjen en dag. Den ene forteller at han takket ja til å ha sex med en annen mann, men stiller seg etterpå uforstående til at kona mener han har vært utro. Den andre bekymrer seg over en livaktig drøm der David Bowie ser på ham som en kvinne. Kan livene deres fortsette som før?»

PREMIEREDATO 1. mars 2024 DRAMA 125 min REGISSØR Dag Johan Haugerud MANUS Dag Johan Haugerud FOTO Cecilie Semec SKUESPILLERE Thorbjørn Harr, Jan Gunnar Røise, Birgitte Larsen, Siri Forberg, Theo Dahl. PRODUSENT Yngve Sæther og Hege Hauff Hvattum PRODUKSJONSSELSKAP Motlys SALGSAGENT M-Appeal DISTRIBUTØR arthaus

«Sex» tildelt tre priser under Berlinalen.

«Sex» tildelt tre priser under Berlinalen.

Dag Johan Haugeruds spillefilm «Sex» er tildelt European Cinemas Label Award – som gir ekstra drahjelp til videre festivaldeltakelse, kinodistribusjon og markedsføring. Den fikk også Arthouse-prisen og den økumeniske prisen.

Foto: Jan Gunnar Røise og Thorbjørn Harr i «Sex».

Den norske spillfilmen Sex, som inngår i en trilogi av Dag Johan Haugerud, ble i går kveld tildelt European Cinemas Label Award.

Haugerud og produsenten Motlys vant i tillegg prisen som deles ut av den internasjonale sammenslutningen av Arthouse-kinoer i Panoramaseksjonen, samt den økumeniske prisen.

Europa Cinemas Label-juryen berømmet Sex som «frisk, original og fremfor alt veldig morsom…  Det er en snakkesalig film, men vi føler sterkt at de åpne og ærlige samtalene om forhold vil glede publikum rundt om i Europa. Oppmerksomheten vår ble fanget fra første scene. For en glede å se håndgripelige bevis på at menn kan snakke fritt om følelsene sine!»

European Cinemas-gruppen, som deler ut prisen, representerer et nettverk av europeiske arthouse-kinoer. Prisen gis til en europeisk film som enten deltar i Panorama-seksjonen i Berlin, Directors’ Fortnight i Cannes, East of the West og konkurransen i Karlovy Vary, hovedkonkurransen i Locarno og Venice days i Venezia. Juryen består av medlemmer av Europa Cinema. Målet med prisen er å bidra til økt markedsføring, distribusjon og festivaldeltakelse for vinnerfilmene.

Sex hadde denne uken premiere i Panoramaseksjonen på Berlinalen. Så langt har kritikkene vært positive. Hollywood Reporter  er full av lovord om Haugeruds tilnærming til denne humoristiske, men alvorlige mannlige karakterstudien.

Flere har fått øynene opp for den norske filmen. Salgsagenten M-Appeal kunne for noen dager siden melder om at selskapet har inngått avtaler for flere territorier på vegna av Sex. Rettigheter er bl.a solgt til Pyramide Distribution i Frankrike,  JinJin Pictures i Sør-Korea og Cinobo i Hellas.

Tidligere vinnere av Berlin Europa Cinemas-prisen inkluderer Maria Sødahls Håp, Felix van Groeningens Oscar-nominerte belgiske drama The Broken Circle Breakdown (2013), When We Leave (2013) fra den østerrikske filmskaperen Feo Aladag og islandsk drama Beautiful Beings (2021) fra regissør Gudmundur Arnar Gudmundsson.

Fakta om SEX:

«To feiere, Thorbjørn Harr og Jan Gunnar Røise, overrasker hverandre under lunsjen en dag. Den ene forteller at han takket ja til å ha sex med en annen mann, men stiller seg etterpå uforstående til at kona mener han har vært utro. Den andre bekymrer seg over en livaktig drøm der David Bowie ser på ham som en kvinne. Kan livene deres fortsette som før?»

PREMIEREDATO 1. mars 2024 DRAMA 125 min REGISSØR Dag Johan Haugerud MANUS Dag Johan Haugerud FOTO Cecilie Semec SKUESPILLERE Thorbjørn Harr, Jan Gunnar Røise, Birgitte Larsen, Siri Forberg, Theo Dahl. PRODUSENT Yngve Sæther og Hege Hauff Hvattum PRODUKSJONSSELSKAP Motlys SALGSAGENT M-Appeal DISTRIBUTØR arthaus

MENY