Podkast: Den første filmpresidenten.

Podkast: Den første filmpresidenten.

Som leder av Screen Actors Guild of America og senere guvernør i California skulle han bli Amerikas første skuespillerpresident. Hva var det ved Ronald Reagans karisma foran kamera som førte ham helt til Det hvite hus? Gjest i denne ukens episode av «Den femte statsmakt» er Jan Arild Snoen.

Noen vil kanskje huske hvordan hovedpersonen Marty i Tilbake til framtiden forsøker å overtale Doc om at han faktisk har reist fram til 1985. Ronald Reagan er blitt president, forteller han, hvorpå Doc vantro spør: Så hvem er visepresident – Jerry Lewis?

Scenen forteller mye om hvor undervurdert og latterliggjort Ronald Reagan ble i starten av sin karriere som politiker. Årsaken var bakgrunnen fra en rekke B-filmer i Hollywood der han ofte spilte hovedrollens velmente kompis. Men nettopp erfaringen fra foran kamera skulle bli avgjørende for hans karisma som politiker; en unik evne til å framstå overbevisende overfor velgerne foran kamera.

I denne utgaven av «Den femte statsmakt» forteller forfatter og politisk kommentator Jan Arild Snoen om sin fascinasjon for Reagan som politiker og veien fra Hollywood til Det hvite hus.

Som leder av Screen Actors Guild of America og senere guvernør i California skulle Reagan bli Amerikas første skuespillerpresident. Men det er kanskje ikke så merkelig at verdens suverent største audiovisuelle stormakt skulle få nettopp en filmstjerne som president.

Reagan representerte Hollywood i en tid da republikanerne styrte California –  ikke som i dag, da Demokratene har kontroll på den mektige delstaten. Fra å representere konservative verdier har Hollywood i nyere tid blitt en skyteskive for å fremme venstreliberale ideer – i hvert fall om vi skal tro enkelte republikanere. Men stemmer det?

Programleder er Kjetil Lismoen. Podkasten er utgitt med tilskudd fra Fritt Ord.

 


Få med deg tidligere episoder av «Den femte statsmakt»:

Podkast: 25 år med «The West Wing».

Hvordan The Apprentice banet veien for Trump.

DeSantis vs Disney.


 

Podkast: Den første filmpresidenten.

Podkast: Den første filmpresidenten.

Som leder av Screen Actors Guild of America og senere guvernør i California skulle han bli Amerikas første skuespillerpresident. Hva var det ved Ronald Reagans karisma foran kamera som førte ham helt til Det hvite hus? Gjest i denne ukens episode av «Den femte statsmakt» er Jan Arild Snoen.

Noen vil kanskje huske hvordan hovedpersonen Marty i Tilbake til framtiden forsøker å overtale Doc om at han faktisk har reist fram til 1985. Ronald Reagan er blitt president, forteller han, hvorpå Doc vantro spør: Så hvem er visepresident – Jerry Lewis?

Scenen forteller mye om hvor undervurdert og latterliggjort Ronald Reagan ble i starten av sin karriere som politiker. Årsaken var bakgrunnen fra en rekke B-filmer i Hollywood der han ofte spilte hovedrollens velmente kompis. Men nettopp erfaringen fra foran kamera skulle bli avgjørende for hans karisma som politiker; en unik evne til å framstå overbevisende overfor velgerne foran kamera.

I denne utgaven av «Den femte statsmakt» forteller forfatter og politisk kommentator Jan Arild Snoen om sin fascinasjon for Reagan som politiker og veien fra Hollywood til Det hvite hus.

Som leder av Screen Actors Guild of America og senere guvernør i California skulle Reagan bli Amerikas første skuespillerpresident. Men det er kanskje ikke så merkelig at verdens suverent største audiovisuelle stormakt skulle få nettopp en filmstjerne som president.

Reagan representerte Hollywood i en tid da republikanerne styrte California –  ikke som i dag, da Demokratene har kontroll på den mektige delstaten. Fra å representere konservative verdier har Hollywood i nyere tid blitt en skyteskive for å fremme venstreliberale ideer – i hvert fall om vi skal tro enkelte republikanere. Men stemmer det?

Programleder er Kjetil Lismoen. Podkasten er utgitt med tilskudd fra Fritt Ord.

 


Få med deg tidligere episoder av «Den femte statsmakt»:

Podkast: 25 år med «The West Wing».

Hvordan The Apprentice banet veien for Trump.

DeSantis vs Disney.


 

MENY