Premiere på ny podkast: «Den femte statsmakt».

Premiere på ny podkast: «Den femte statsmakt».

«Den femte statsmakt» er en ny podkast der populærkultur og politikk møtes – og noen ganger kolliderer. I første episoden ser et panel nærmere på konflikten mellom Disney-konsernet og Floridas guvernør Ron DeSantis. Hva bunner den i? Og er Disney virkelig det liberale fyrtårnet mange hevder?

«Den femte statsmakt» er en ny podkast som ser nærmere på populærkulturen i politikken – og politikken i populærkulturen. Første sesongen har tittelen «Hollywood, Washington». Her skal et panel av gjester belyse relasjonen mellom særlig de to maktsenterne Hollywood og Washington fram mot det amerikanske presidentvalget i 2024.

Til første sesongen inviterer programskaper og programleder Kjetil Lismoen Amerika-kjennere av ulik slag – historikere, kommentatorer, forfattere, film- og serieskapere – til samtale om spenningsfeltet mellom Hollywood og Washington, mellom historiefortelling og politisk håndverk.

I denne første episoden DeSantis vs Disney deltar politisk kommentator Sigrid Gårdsvoll og filmkritiker Einar Aarvig. De diskuterer konflikten mellom Disney-konsernet og Floridas guvernør Ron DeSantis, Trumps fremste utfordrer til å stille som republikanernes kandidat. Konflikten bunner i motstridende syn på alt fra retten til selvbestemt abort og til å velge seksuell identitet. Hollywood er i høyeste grad delaktig i den ideologiske kampen om «hearts and minds» i Amerika. Men er Disney virkelig det liberale fyrtårnet mange hevder? Vi tar et gjensyn med noen av Disneys angivelig liberale ikoner og ser nærmere på hva de representerer.

Podkasten produseres med tilskudd fra Fritt Ord.

 

 

Premiere på ny podkast: «Den femte statsmakt».

Premiere på ny podkast: «Den femte statsmakt».

«Den femte statsmakt» er en ny podkast der populærkultur og politikk møtes – og noen ganger kolliderer. I første episoden ser et panel nærmere på konflikten mellom Disney-konsernet og Floridas guvernør Ron DeSantis. Hva bunner den i? Og er Disney virkelig det liberale fyrtårnet mange hevder?

«Den femte statsmakt» er en ny podkast som ser nærmere på populærkulturen i politikken – og politikken i populærkulturen. Første sesongen har tittelen «Hollywood, Washington». Her skal et panel av gjester belyse relasjonen mellom særlig de to maktsenterne Hollywood og Washington fram mot det amerikanske presidentvalget i 2024.

Til første sesongen inviterer programskaper og programleder Kjetil Lismoen Amerika-kjennere av ulik slag – historikere, kommentatorer, forfattere, film- og serieskapere – til samtale om spenningsfeltet mellom Hollywood og Washington, mellom historiefortelling og politisk håndverk.

I denne første episoden DeSantis vs Disney deltar politisk kommentator Sigrid Gårdsvoll og filmkritiker Einar Aarvig. De diskuterer konflikten mellom Disney-konsernet og Floridas guvernør Ron DeSantis, Trumps fremste utfordrer til å stille som republikanernes kandidat. Konflikten bunner i motstridende syn på alt fra retten til selvbestemt abort og til å velge seksuell identitet. Hollywood er i høyeste grad delaktig i den ideologiske kampen om «hearts and minds» i Amerika. Men er Disney virkelig det liberale fyrtårnet mange hevder? Vi tar et gjensyn med noen av Disneys angivelig liberale ikoner og ser nærmere på hva de representerer.

Podkasten produseres med tilskudd fra Fritt Ord.

 

 

MENY