Podkast: Hvordan The Apprentice banet veien for Trump.

Podkast: Hvordan The Apprentice banet veien for Trump.

Kan et realityprogram endre historien? Og hva har amerikansk wrestling med det å gjøre? Det er noen av spørsmålene som diskuteres i Den femte statsmakt – podkasten om hvordan populærkultur og politikk henger sammen. Gjester denne gangen er Gjermund Stenberg Eriksen og Cecilie Stranger-Thorsen.

Donald Trumps vei til makten med realityprogrammet The Apprentice går til kjernen av hva podkasten Den femte statsmakt handler om.

Da Donald Trump fikk økonomiske problemer nærmere årtusenskiftet, søkte han en vei ut av elendigheten. Det var da en tv-produsent foreslo at Trump skulle spille seg selv i et realityprogram. Der skulle han også fungere som dommer i en konkurranse om hvem som er den beste forretningsaktøren. Og kanskje aller viktigst: Trump kunne fronte sin egen business i programmet.

Slik ble forestillingen om Trump som en genial leder skapt. Noen vil hevde at Trumps vei til Det hvite hus ville vært umulig uten rollen i The Apprentice. Panelet i denne episoden deler den oppfatningen, og forklarer her hvorfor. Denne gangen har programleder Kjetil Lismoen fått med seg serieskaper Gjermund Stenberg Eriksen og medieviter og tidligere filmkonsulent Cecilie Stranger-Thorsen. De forsøker å analysere Trumps psykologi, blant annet ved å snakke om hans favorittfilmer og forkjærlighet for wrestling. Hva slags dystopisk thriller er det vi står overfor om Trump lykkes med sitt presidentkandidatur?

«Den femte statsmakt» er en ny podkast som ser nærmere på populærkulturen i politikken – og politikken i populærkulturen. Podkasten er støttet av Fritt Ord. Første sesongen har tittelen «Hollywood, Washington». Her skal et panel av gjester belyse relasjonen mellom særlig de to maktsenterne Hollywood og Washington fram mot det amerikanske presidentvalget i 2024.

Her kan du høre forrige episoden: DeSantis vs Disney.

Podkast: Hvordan The Apprentice banet veien for Trump.

Podkast: Hvordan The Apprentice banet veien for Trump.

Kan et realityprogram endre historien? Og hva har amerikansk wrestling med det å gjøre? Det er noen av spørsmålene som diskuteres i Den femte statsmakt – podkasten om hvordan populærkultur og politikk henger sammen. Gjester denne gangen er Gjermund Stenberg Eriksen og Cecilie Stranger-Thorsen.

Donald Trumps vei til makten med realityprogrammet The Apprentice går til kjernen av hva podkasten Den femte statsmakt handler om.

Da Donald Trump fikk økonomiske problemer nærmere årtusenskiftet, søkte han en vei ut av elendigheten. Det var da en tv-produsent foreslo at Trump skulle spille seg selv i et realityprogram. Der skulle han også fungere som dommer i en konkurranse om hvem som er den beste forretningsaktøren. Og kanskje aller viktigst: Trump kunne fronte sin egen business i programmet.

Slik ble forestillingen om Trump som en genial leder skapt. Noen vil hevde at Trumps vei til Det hvite hus ville vært umulig uten rollen i The Apprentice. Panelet i denne episoden deler den oppfatningen, og forklarer her hvorfor. Denne gangen har programleder Kjetil Lismoen fått med seg serieskaper Gjermund Stenberg Eriksen og medieviter og tidligere filmkonsulent Cecilie Stranger-Thorsen. De forsøker å analysere Trumps psykologi, blant annet ved å snakke om hans favorittfilmer og forkjærlighet for wrestling. Hva slags dystopisk thriller er det vi står overfor om Trump lykkes med sitt presidentkandidatur?

«Den femte statsmakt» er en ny podkast som ser nærmere på populærkulturen i politikken – og politikken i populærkulturen. Podkasten er støttet av Fritt Ord. Første sesongen har tittelen «Hollywood, Washington». Her skal et panel av gjester belyse relasjonen mellom særlig de to maktsenterne Hollywood og Washington fram mot det amerikanske presidentvalget i 2024.

Her kan du høre forrige episoden: DeSantis vs Disney.

MENY