Kinoene får slippe inn flere

Kinoene får slippe inn flere

Regjeringen åpner for opptil 200 personer på innendørs arrangementer med faste sitteplasser. Det betyr mye for mange av de premiereklare norske kinofilmene.

Foto fra Cinemateket i Oslo

– Blir begrensningen på 50 publikummere uansett salstørrelse stående, kan kinoene like gjerne lukke igjen, var kraftsalven Guttorm Petterson i Film & Kino kom med tidligere denne uken.

Men under regjeringens pressekonferanse i kveld kunne kulturminister Anette Trettebergstuen innfri kravene fra bransjen om å lette på restriksjonene. Regjeringen åpner for opptil 200 personer på innendørs arrangementer med faste sitteplasser. Det kommer godt med for en skadeskutt kino- og filmbransje. For produsenter av nye premiereklare norske kinofilmer er det gode nyheter, selv om de sikkert skulle ønsket enda større antall seter på de største filmene.

Regjeringens lempninger på reglene forutsetter at smittevernet blir ivaretatt med avstand og munnbind. Dersom det ikke er faste plasser økes antallsbegrensningen fra 20 til 30 personer, opplyser regjeringen.

Regjeringen har også gitt Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet i oppdrag å vurdere konkrete forslag til forskrift om hvordan koronasertifikat kan tas i bruk på arrangementer og serveringssteder. Det er uklart om kinoene er tiltenkt å falle inn under en slik ordning.

– Regjeringen er positiv til å differensiere mer mellom vaksinerte og uvaksinerte og vil derfor vurdere dette når det blir mulig å lette ytterligere på tiltakene. Det blir ikke innført strengere forskriftsfestede smitteverntiltak for uvaksinerte enn vaksinerte nå, sa helseminister Ingvild Kjerkol under samme pressekonferansen.

Det er ikke bare kinoene som vil nyte godt av økningen av maksantallet på kino. Tromsø film festival, som åpner på mandag, vil med dette kunne gi byens kinopublikum langt bedre tilgang til sitt populære program.

Kinoene får slippe inn flere

Kinoene får slippe inn flere

Regjeringen åpner for opptil 200 personer på innendørs arrangementer med faste sitteplasser. Det betyr mye for mange av de premiereklare norske kinofilmene.

Foto fra Cinemateket i Oslo

– Blir begrensningen på 50 publikummere uansett salstørrelse stående, kan kinoene like gjerne lukke igjen, var kraftsalven Guttorm Petterson i Film & Kino kom med tidligere denne uken.

Men under regjeringens pressekonferanse i kveld kunne kulturminister Anette Trettebergstuen innfri kravene fra bransjen om å lette på restriksjonene. Regjeringen åpner for opptil 200 personer på innendørs arrangementer med faste sitteplasser. Det kommer godt med for en skadeskutt kino- og filmbransje. For produsenter av nye premiereklare norske kinofilmer er det gode nyheter, selv om de sikkert skulle ønsket enda større antall seter på de største filmene.

Regjeringens lempninger på reglene forutsetter at smittevernet blir ivaretatt med avstand og munnbind. Dersom det ikke er faste plasser økes antallsbegrensningen fra 20 til 30 personer, opplyser regjeringen.

Regjeringen har også gitt Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet i oppdrag å vurdere konkrete forslag til forskrift om hvordan koronasertifikat kan tas i bruk på arrangementer og serveringssteder. Det er uklart om kinoene er tiltenkt å falle inn under en slik ordning.

– Regjeringen er positiv til å differensiere mer mellom vaksinerte og uvaksinerte og vil derfor vurdere dette når det blir mulig å lette ytterligere på tiltakene. Det blir ikke innført strengere forskriftsfestede smitteverntiltak for uvaksinerte enn vaksinerte nå, sa helseminister Ingvild Kjerkol under samme pressekonferansen.

Det er ikke bare kinoene som vil nyte godt av økningen av maksantallet på kino. Tromsø film festival, som åpner på mandag, vil med dette kunne gi byens kinopublikum langt bedre tilgang til sitt populære program.

MENY