«Atlantic Crossing» nominert til en internasjonal Emmy

«Atlantic Crossing» nominert til en internasjonal Emmy

Den kontroversielle norske dramaserien Atlantic Crossing er nominert til den internasjonale Emmy-prisen for beste TV-film/miniserie.

Nominasjonene ble annonsert i dag av International Academy of Television Arts & Sciences.

Atlantic Crossing var den største og mest omtalte norske dramasatsingen på lenge da den hadde premiere i fjor. Ikke bare var det turbulens under innspillingen, men selve tematikken har utløst debatt om hvor langt man kan gå i å dikte fritt rundt annen verdenskrig og kongehusets rolle.

Serien dramatiserer en kritisk periode i det norske kongehusets historie. Vi følger kronprinsesse Marthas (Sofia Helin) flukt til USA under den innledende fasen av krigen da tyskerne okkuperte Norge. Det finnes ikke så mange kilder som beskriver hva som skjedde da hun innledet sitt vennskap med president Roosevelt (Kyle MacLachlan). Derfor har serieskaper, regissør og medforfatter Alexander Eik vekslet mellom fiksjon og historiske fakta. Til Rushprint kunne han i forkant av premieren fortelle at han forventet kjeft for disse frihetene han har tatt.

Og det fikk han, særlig av en rekke historikere, anført av Tor Boman Larsen og Tore Rem, blant annet her på rushprint.no

Atlantic Crossing ble sett av en million norske seere på lineær-tv og nett. Allerede før premieren var den solgt til en lang rekke land, deriblant Italia, Østerrike, Frankrike, Tyskland, Russland og Australia. Over 30 land har kjøpt rettigheter til å sende originalserien. Serien hadde bl.a premiere på den tyske strømmetjenesten Magenta TV. Også PBS Masterpiece, som ofte viser britiske kvalitetsserier for amerikanske seere, viste serien våren 2021.

Det er i alt 44 nominerte til 11 kategorier til den internasjonale Emmyprisen. Atlantic Crossing konkurrerer med en britisk serie («Des»), en serie fra Sør Korea («It’s Okay to Not Be Okay») og den brasilianske TV-serien «Todas As Mulheres do Mundo» («All the Women in the World»).

Produsent av serien er Silje Hopland Eik i Cinenord.

«Atlantic Crossing» nominert til en internasjonal Emmy

«Atlantic Crossing» nominert til en internasjonal Emmy

Den kontroversielle norske dramaserien Atlantic Crossing er nominert til den internasjonale Emmy-prisen for beste TV-film/miniserie.

Nominasjonene ble annonsert i dag av International Academy of Television Arts & Sciences.

Atlantic Crossing var den største og mest omtalte norske dramasatsingen på lenge da den hadde premiere i fjor. Ikke bare var det turbulens under innspillingen, men selve tematikken har utløst debatt om hvor langt man kan gå i å dikte fritt rundt annen verdenskrig og kongehusets rolle.

Serien dramatiserer en kritisk periode i det norske kongehusets historie. Vi følger kronprinsesse Marthas (Sofia Helin) flukt til USA under den innledende fasen av krigen da tyskerne okkuperte Norge. Det finnes ikke så mange kilder som beskriver hva som skjedde da hun innledet sitt vennskap med president Roosevelt (Kyle MacLachlan). Derfor har serieskaper, regissør og medforfatter Alexander Eik vekslet mellom fiksjon og historiske fakta. Til Rushprint kunne han i forkant av premieren fortelle at han forventet kjeft for disse frihetene han har tatt.

Og det fikk han, særlig av en rekke historikere, anført av Tor Boman Larsen og Tore Rem, blant annet her på rushprint.no

Atlantic Crossing ble sett av en million norske seere på lineær-tv og nett. Allerede før premieren var den solgt til en lang rekke land, deriblant Italia, Østerrike, Frankrike, Tyskland, Russland og Australia. Over 30 land har kjøpt rettigheter til å sende originalserien. Serien hadde bl.a premiere på den tyske strømmetjenesten Magenta TV. Også PBS Masterpiece, som ofte viser britiske kvalitetsserier for amerikanske seere, viste serien våren 2021.

Det er i alt 44 nominerte til 11 kategorier til den internasjonale Emmyprisen. Atlantic Crossing konkurrerer med en britisk serie («Des»), en serie fra Sør Korea («It’s Okay to Not Be Okay») og den brasilianske TV-serien «Todas As Mulheres do Mundo» («All the Women in the World»).

Produsent av serien er Silje Hopland Eik i Cinenord.

MENY