Filmsamtalen: Atlantic Crossing

Filmsamtalen: Atlantic Crossing

Vi forventer kjeft, medgir Alexander Eik og Silje Hopland Eik om deres dramaserie om kronprinsesse Märthas rolle som Norges stemme i Washington under annen verdenskrig. Her utdyper de den utfordrende balansegangen mellom diktning og historiske fakta, og hvorfor det var så krevende å finne riktig locations til de kongelige omgivelsene.

Serieskaper, forfatter og regissør Alexander Eik og produsent Silje Hopland Eik står bak en av de største norske dramasatsingene i moderne tid. I Atlantic Crossing, som har premiere på NRK 25.oktober, dramatiseres en kritisk periode i det norske kongehusets historie. Vi følger kronprinsesse Marthas flukt til USA under den innledende fasen av krigen da tyskerne okkuperte Norge. Det finnes ikke så mange kilder som beskriver hva som skjedde da hun innledet sitt vennskap med president Roosevelt. Så hvilke kilder har serieskaperne støttet seg på?

Her forteller de om den krevende balansegangen mellom diktning og biografi, og det faktum at de har tatt seg friheter. Og det forventer de litt kjeft for. Hvordan det svenske kongehuset vil reagere på framstillingen av sin konges nazi-sympatier, vet vi ikke. Det er i det minste en historisk kjensgjerning.

Atlantic Crossing er ikke bare historien om en nasjon som måtte kjempe for sin eksistens, men en kronprinsesse som forsøker å finne sin rolle. Men hvem var Märtha? Og hvordan bidro hun til krigsinnsatsen i kulissene i Washington? Det er hva serien søker å komme med noen svar på.

Programleder er Kjetil Lismoen.  (Sjekk ut tidligere utgaver av Filmsamtalen)

 


Mer om serien:

Atlantic Crossing er basert på «den utrolige og sanne historien om norske kronprinsesse Märthas desperate flukt til USA og påfølgende kamp for å redde sitt land under den andre verdenskrig» Det er Sofia Helin (Broen) som spiller kronprinsesse Märtha, mens Tobias Santelmann spiller kronprins Olav og Søren Pilmark kong Haakon. Kyle MacLachlan (Twin Peaks) portretterer president Franklin D. Roosevelt. Atlantic Crossing produseres av Silje Hopland Eik og Cinenord Drama, med tsjekkiske Sirena Films og irske Ripple World Pictures som co-produsenter. Serieskaper og regissør Alexander Eik har skrevet manus sammen med Linda May Kallestein. Serien er allerede solgt til en rekke land, og hadde sin internasjonale premiere under Cannesseries denne uken.


 

Filmsamtalen: Atlantic Crossing

Filmsamtalen: Atlantic Crossing

Vi forventer kjeft, medgir Alexander Eik og Silje Hopland Eik om deres dramaserie om kronprinsesse Märthas rolle som Norges stemme i Washington under annen verdenskrig. Her utdyper de den utfordrende balansegangen mellom diktning og historiske fakta, og hvorfor det var så krevende å finne riktig locations til de kongelige omgivelsene.

Serieskaper, forfatter og regissør Alexander Eik og produsent Silje Hopland Eik står bak en av de største norske dramasatsingene i moderne tid. I Atlantic Crossing, som har premiere på NRK 25.oktober, dramatiseres en kritisk periode i det norske kongehusets historie. Vi følger kronprinsesse Marthas flukt til USA under den innledende fasen av krigen da tyskerne okkuperte Norge. Det finnes ikke så mange kilder som beskriver hva som skjedde da hun innledet sitt vennskap med president Roosevelt. Så hvilke kilder har serieskaperne støttet seg på?

Her forteller de om den krevende balansegangen mellom diktning og biografi, og det faktum at de har tatt seg friheter. Og det forventer de litt kjeft for. Hvordan det svenske kongehuset vil reagere på framstillingen av sin konges nazi-sympatier, vet vi ikke. Det er i det minste en historisk kjensgjerning.

Atlantic Crossing er ikke bare historien om en nasjon som måtte kjempe for sin eksistens, men en kronprinsesse som forsøker å finne sin rolle. Men hvem var Märtha? Og hvordan bidro hun til krigsinnsatsen i kulissene i Washington? Det er hva serien søker å komme med noen svar på.

Programleder er Kjetil Lismoen.  (Sjekk ut tidligere utgaver av Filmsamtalen)

 


Mer om serien:

Atlantic Crossing er basert på «den utrolige og sanne historien om norske kronprinsesse Märthas desperate flukt til USA og påfølgende kamp for å redde sitt land under den andre verdenskrig» Det er Sofia Helin (Broen) som spiller kronprinsesse Märtha, mens Tobias Santelmann spiller kronprins Olav og Søren Pilmark kong Haakon. Kyle MacLachlan (Twin Peaks) portretterer president Franklin D. Roosevelt. Atlantic Crossing produseres av Silje Hopland Eik og Cinenord Drama, med tsjekkiske Sirena Films og irske Ripple World Pictures som co-produsenter. Serieskaper og regissør Alexander Eik har skrevet manus sammen med Linda May Kallestein. Serien er allerede solgt til en rekke land, og hadde sin internasjonale premiere under Cannesseries denne uken.


 

MENY