Publikumspris til “Ninjababy” på South by Southwest

Publikumspris til “Ninjababy” på South by Southwest

Yngvild Sve Flikkes «Ninjababy» er tildelt publikumsprisen i det internasjonale programmet på South by Southwest, en av verdens største kulturfestivaler.

Det var i det internasjonale programmet at Ninjababy ble stemt fram som vinner av publikumsprisen. Etter å ha vunnet publikumsprisen på Tromsø internasjonale filmfestival i januar, for så å bli tatt ut til Berlinalen i februar, kommer prisen som enda en bekreftelse på at Flikke og hennes team har gjort mye riktig. De amerikanske kritikkene har også vært positive.

South by Southwest (SXSW) er en festival for musikk, film og interaktive medier. Musikkfestivalen regnes som verdens største med over 1400 band som spiller hvert år. Ninjababy deltok i programmet Global og fikk sin amerikanske premiere på festivalen.

Da Ninjababy åpnet Tromsø internasjonale filmfestival, ga Rushprints Jon Inge Faldalen filmen positiv omtale og satte den i forbindelse med et lovende år for norsk kinofilm. Senere har Gry Rustad fremhevet filmen som en del av en ny type krevende og komplekse kvinneroller.

«Den strålende (u)romantiske komedien Ninjababy er en perfekt passende skjorte på hjemmebane for regissør Yngvild Sve Flikke, som treffer og holder tonen i en nær umulig sjanger… Basert på Inga H. Sætres tegneserieroman Fallteknikk – og med hennes animasjon malt og strødd mellom og utover fotografiske bilderammer – har Heimebane-Johan Fasting skrevet et manus full av nitid malte figurer, stokk dumme og myke menn, humor og skarp varme, inkludert tegnefilmaktig slapstick og bæsjereplikker, og «noen seriøse vendinger», helt fram til melodramaets mektige montasjer,» skriver Faldalen.

Kristine Kujath Thorp spiller hovedrollen i Ninjababy. Filmen er produsert av Yngve Sæther i Motlys, med tilskudd fra Norsk filminstitutt og Nordisk Film & TV FondArthaus er norsk distributør og internasjonal salgsagent er TrustNordisk. Filmen har planlagt norsk kinopremiere i mai.

Publikumspris til “Ninjababy” på South by Southwest

Publikumspris til “Ninjababy” på South by Southwest

Yngvild Sve Flikkes «Ninjababy» er tildelt publikumsprisen i det internasjonale programmet på South by Southwest, en av verdens største kulturfestivaler.

Det var i det internasjonale programmet at Ninjababy ble stemt fram som vinner av publikumsprisen. Etter å ha vunnet publikumsprisen på Tromsø internasjonale filmfestival i januar, for så å bli tatt ut til Berlinalen i februar, kommer prisen som enda en bekreftelse på at Flikke og hennes team har gjort mye riktig. De amerikanske kritikkene har også vært positive.

South by Southwest (SXSW) er en festival for musikk, film og interaktive medier. Musikkfestivalen regnes som verdens største med over 1400 band som spiller hvert år. Ninjababy deltok i programmet Global og fikk sin amerikanske premiere på festivalen.

Da Ninjababy åpnet Tromsø internasjonale filmfestival, ga Rushprints Jon Inge Faldalen filmen positiv omtale og satte den i forbindelse med et lovende år for norsk kinofilm. Senere har Gry Rustad fremhevet filmen som en del av en ny type krevende og komplekse kvinneroller.

«Den strålende (u)romantiske komedien Ninjababy er en perfekt passende skjorte på hjemmebane for regissør Yngvild Sve Flikke, som treffer og holder tonen i en nær umulig sjanger… Basert på Inga H. Sætres tegneserieroman Fallteknikk – og med hennes animasjon malt og strødd mellom og utover fotografiske bilderammer – har Heimebane-Johan Fasting skrevet et manus full av nitid malte figurer, stokk dumme og myke menn, humor og skarp varme, inkludert tegnefilmaktig slapstick og bæsjereplikker, og «noen seriøse vendinger», helt fram til melodramaets mektige montasjer,» skriver Faldalen.

Kristine Kujath Thorp spiller hovedrollen i Ninjababy. Filmen er produsert av Yngve Sæther i Motlys, med tilskudd fra Norsk filminstitutt og Nordisk Film & TV FondArthaus er norsk distributør og internasjonal salgsagent er TrustNordisk. Filmen har planlagt norsk kinopremiere i mai.

MENY