Haugesund-festivalsjefen etterlyser svar om enmetersregelen

Haugesund-festivalsjefen etterlyser svar om enmetersregelen

Festivalsjef Tonje Hardersen håper på en avklaring om tolkningen av enmetersregelen for kinoene innen Haugesund-festivalen starter neste helg.

– Man finner altså en løsning når Tom Cruise ringer, men den norske kulturbransjen trenger også et svar fra myndighetene nå, uttaler Den norske filmfestivalens festivalsjef Tonje Hardersen (foto) til Dagsavisen i dag.

Den 15. august åpner filmfestivalen i Haugesund, som den første norske filmfestivalen som arrangeres fysisk etter korona-nedstengingen av landet i mars. Kvelden før blir det Amanda-prisutdeling, som også er del av samme festival.

Kinobransjen har håpet å få en endring av enmetersregelen, som ble innskjerpet av Folkehelseinstituttet til å gjelde fra skulder til skulder for kinoene istedenfor hode til hode. Innskjerpingen innebærer at man må ha to istedenfor ett ledig sete mellom hver publikummer i kinosalene.

Bransjen hadde et møte om saken med både kulturminister Abid Raja og helsemyndighetene den 15. juli. Etter dette skulle Helsedirektoratet og FHI vurdere innspillene fra bransjerepresentantene og komme med råd til regjeringen om eventuelt å endre praktiseringen av avstandsregelen. Kultursektoren skal imidlertid fortsatt ikke ha fått en avklaring på om man kan gå tilbake til å la meteren gjelde fra hode til hode.

Det er i denne sammenhengen festivalsjef Hardersen noe spøkefullt trekker sammenligningen med Mission Impossible-innspillingen i intervjuet med avisa.

– Jeg håper jo vi skal få svar før vi starter opp neste uke. Samtidig er dette et svært viktig og avgjørende spørsmål ikke bare for oss, men for hele den norske kulturbransjen. Vi er mange som venter og er utålmodige nå, sier hun til Dagsavisen.

Flere norske filmprodusenter har også tidligere uttalt seg i samme avis om det de mener er en forskjellsbehandling, i form av at de selv må forholde seg til karanteneregler mens regjeringen på rekordtid ga unntak til Hollywood-storfilmen med Tom Cruise.

Spørsmålet om tolkningen av enmetersregelen for kultursektoren er stadig under behandling hos Helse- og omsorgsdepartementet, får Dagsavisen bekreftet.

Les hele saken i Dagsavisen

Les også:

Ny enmeters-regel på kino «gjør ubotelig skade»

Kritikk mot regjeringens forskjellsbehandling av Hollywood

 

 

 

Haugesund-festivalsjefen etterlyser svar om enmetersregelen

Haugesund-festivalsjefen etterlyser svar om enmetersregelen

Festivalsjef Tonje Hardersen håper på en avklaring om tolkningen av enmetersregelen for kinoene innen Haugesund-festivalen starter neste helg.

– Man finner altså en løsning når Tom Cruise ringer, men den norske kulturbransjen trenger også et svar fra myndighetene nå, uttaler Den norske filmfestivalens festivalsjef Tonje Hardersen (foto) til Dagsavisen i dag.

Den 15. august åpner filmfestivalen i Haugesund, som den første norske filmfestivalen som arrangeres fysisk etter korona-nedstengingen av landet i mars. Kvelden før blir det Amanda-prisutdeling, som også er del av samme festival.

Kinobransjen har håpet å få en endring av enmetersregelen, som ble innskjerpet av Folkehelseinstituttet til å gjelde fra skulder til skulder for kinoene istedenfor hode til hode. Innskjerpingen innebærer at man må ha to istedenfor ett ledig sete mellom hver publikummer i kinosalene.

Bransjen hadde et møte om saken med både kulturminister Abid Raja og helsemyndighetene den 15. juli. Etter dette skulle Helsedirektoratet og FHI vurdere innspillene fra bransjerepresentantene og komme med råd til regjeringen om eventuelt å endre praktiseringen av avstandsregelen. Kultursektoren skal imidlertid fortsatt ikke ha fått en avklaring på om man kan gå tilbake til å la meteren gjelde fra hode til hode.

Det er i denne sammenhengen festivalsjef Hardersen noe spøkefullt trekker sammenligningen med Mission Impossible-innspillingen i intervjuet med avisa.

– Jeg håper jo vi skal få svar før vi starter opp neste uke. Samtidig er dette et svært viktig og avgjørende spørsmål ikke bare for oss, men for hele den norske kulturbransjen. Vi er mange som venter og er utålmodige nå, sier hun til Dagsavisen.

Flere norske filmprodusenter har også tidligere uttalt seg i samme avis om det de mener er en forskjellsbehandling, i form av at de selv må forholde seg til karanteneregler mens regjeringen på rekordtid ga unntak til Hollywood-storfilmen med Tom Cruise.

Spørsmålet om tolkningen av enmetersregelen for kultursektoren er stadig under behandling hos Helse- og omsorgsdepartementet, får Dagsavisen bekreftet.

Les hele saken i Dagsavisen

Les også:

Ny enmeters-regel på kino «gjør ubotelig skade»

Kritikk mot regjeringens forskjellsbehandling av Hollywood

 

 

 

MENY