Filmsamtalen: Disco og Unbelievable

Filmsamtalen: Disco og Unbelievable

En ny norsk film og en amerikansk serie berører overgrep fra ulike synsvinkler. Marte Stapnes og Kjetil Lismoen ser nærmere på «Disco» og «Unbelievable». Er førstnevnte det portrettet det karismatiske frikirkemiljøet fortjener? Og representerer den totale empatien med ofrene i «Unbelievable» noe nytt i seriesammenheng?

I Jorunn Myklebust Syversens Disco får vi møte et stykke Norge vi ikke har sett på film før. Handlingen utspiller seg i såkalte karismatiske frikirkemiljøer, der vi møter en jente, spilt av Josefine Frida, som bærer på en tung bør.

Overgrep er også noe som står sentralt i den amerikanske dramaserien Unbelievable som har høstet svært gode kritikker etter premieren på Netflix i høst. Serien er basert på en sak fra virkelighetens USA, der en serievoldtektsmann fikk herje ganske fritt i en rekke stater – blant annet fordi politiet ikke tok arbeidet med å etterforske sakene alvorlig nok.

I denne utgaven av Filmsamtalen diskuterer Marte Stapnes og Kjetil Lismoen sine opplevelser av Disco og Unbelievable, og spør blant annet: Er Andrea Bræin Hovig årets mest skremmende ulv i fåreklær? Når skal onkelen til Jorunn Syversen få sitt eget tv-show? Og er Unbelievable den første serien som tar livet av en av krimsjangerens mest slitesterke myter?

Filmsamtalen: Disco og Unbelievable

Filmsamtalen: Disco og Unbelievable

En ny norsk film og en amerikansk serie berører overgrep fra ulike synsvinkler. Marte Stapnes og Kjetil Lismoen ser nærmere på «Disco» og «Unbelievable». Er førstnevnte det portrettet det karismatiske frikirkemiljøet fortjener? Og representerer den totale empatien med ofrene i «Unbelievable» noe nytt i seriesammenheng?

I Jorunn Myklebust Syversens Disco får vi møte et stykke Norge vi ikke har sett på film før. Handlingen utspiller seg i såkalte karismatiske frikirkemiljøer, der vi møter en jente, spilt av Josefine Frida, som bærer på en tung bør.

Overgrep er også noe som står sentralt i den amerikanske dramaserien Unbelievable som har høstet svært gode kritikker etter premieren på Netflix i høst. Serien er basert på en sak fra virkelighetens USA, der en serievoldtektsmann fikk herje ganske fritt i en rekke stater – blant annet fordi politiet ikke tok arbeidet med å etterforske sakene alvorlig nok.

I denne utgaven av Filmsamtalen diskuterer Marte Stapnes og Kjetil Lismoen sine opplevelser av Disco og Unbelievable, og spør blant annet: Er Andrea Bræin Hovig årets mest skremmende ulv i fåreklær? Når skal onkelen til Jorunn Syversen få sitt eget tv-show? Og er Unbelievable den første serien som tar livet av en av krimsjangerens mest slitesterke myter?

MENY