Ajkic og Gallefoss med serie om narkotika

Ajkic og Gallefoss med serie om narkotika

Etter suksessen med Flukt og Uro er Leo Ajkic og Lasse Gallefoss underveis med en ny dokumentarserie – denne gangen om den norske narkotikapolitikken og de som sliter med avhengighet.

Foto: Programleder Leo Ajkic, fotograf Vegard Lund Bergheim og regissør Lasse Gallefoss.

I den prisbelønte og kritikerroste dokumentarserien Flukt (2017) skildret regissør Lasse Gallefoss, produsent Pandora film og programleder Leo Ajkic mennesker på flukt til Europa. I dokumentarserienUro (2018) tok de tak i fem temaer som alle har til felles at de framkaller uro: innvandring, klima, sosiale medier, velferdsstatens ”gratispassasjerer” og selve verstingen av alle temaer som det hele munner ut i: Det voksende hatet (les vårt intervju med Gallefoss om serien).

Nå holder de tre på å planlegge sitt tredje samarbeidsprosjekt, Nykter – en dokumentarserie om narkotika.

”Med nære menneskelige fortellinger og en programleder som er i øyehøyde med samfunnets svakeste, skal serien gjøre seerne kjent med menneskene bak statistikken og miljøene bak nyhetsinnslagene. Hvis vi forstår giften, kan vi finne en motgift”, heter det i omtalen av prosjektet som er tildelt utviklingsstøtte fra Vestnorsk filmsenter.

Gallefoss har jobbet som regissør i Bergensbaserte Pandora Film siden 2008. I 2017 vant han og selskapet tre Gullruter, blant annet for beste regi. Gallefoss har også laget flere andre dokumentarserier for NRK1: Det nye landet – norsk moderne innvandringshistorie, Den gode viljen – historien om norsk bistand samt Lille Norge og stormaktene. Pandora Film er et uavhengig produksjonsselskap som tidligere ogsp har stått bak dokumentarseriene Olje!- norsk oljehistorie og Det nye landet – norsk moderne innvandringshistorie,

Det var to kortfilmer og to dokumentarfilmer som fikk produksjonsstøtte fra Vestnorsk filmsenter i denne omgang. Tre dokumentarprosjekter, deriblant serien Nykter, fikk utviklingsstøtte. Det ble også gitt utviklingsstøtte til to animasjonsprosjekt og én fiksjonsserie. Les mer om alle prosjektene her.

Ajkic og Gallefoss med serie om narkotika

Ajkic og Gallefoss med serie om narkotika

Etter suksessen med Flukt og Uro er Leo Ajkic og Lasse Gallefoss underveis med en ny dokumentarserie – denne gangen om den norske narkotikapolitikken og de som sliter med avhengighet.

Foto: Programleder Leo Ajkic, fotograf Vegard Lund Bergheim og regissør Lasse Gallefoss.

I den prisbelønte og kritikerroste dokumentarserien Flukt (2017) skildret regissør Lasse Gallefoss, produsent Pandora film og programleder Leo Ajkic mennesker på flukt til Europa. I dokumentarserienUro (2018) tok de tak i fem temaer som alle har til felles at de framkaller uro: innvandring, klima, sosiale medier, velferdsstatens ”gratispassasjerer” og selve verstingen av alle temaer som det hele munner ut i: Det voksende hatet (les vårt intervju med Gallefoss om serien).

Nå holder de tre på å planlegge sitt tredje samarbeidsprosjekt, Nykter – en dokumentarserie om narkotika.

”Med nære menneskelige fortellinger og en programleder som er i øyehøyde med samfunnets svakeste, skal serien gjøre seerne kjent med menneskene bak statistikken og miljøene bak nyhetsinnslagene. Hvis vi forstår giften, kan vi finne en motgift”, heter det i omtalen av prosjektet som er tildelt utviklingsstøtte fra Vestnorsk filmsenter.

Gallefoss har jobbet som regissør i Bergensbaserte Pandora Film siden 2008. I 2017 vant han og selskapet tre Gullruter, blant annet for beste regi. Gallefoss har også laget flere andre dokumentarserier for NRK1: Det nye landet – norsk moderne innvandringshistorie, Den gode viljen – historien om norsk bistand samt Lille Norge og stormaktene. Pandora Film er et uavhengig produksjonsselskap som tidligere ogsp har stått bak dokumentarseriene Olje!- norsk oljehistorie og Det nye landet – norsk moderne innvandringshistorie,

Det var to kortfilmer og to dokumentarfilmer som fikk produksjonsstøtte fra Vestnorsk filmsenter i denne omgang. Tre dokumentarprosjekter, deriblant serien Nykter, fikk utviklingsstøtte. Det ble også gitt utviklingsstøtte til to animasjonsprosjekt og én fiksjonsserie. Les mer om alle prosjektene her.

MENY