”En gang Aurora” fikk Nordisk Panoramas dokumentarpris

”En gang Aurora” fikk Nordisk Panoramas dokumentarpris

Både ”En gang Aurora” og ”She-Pack” fortsatte sin seiersgang med henholdsvis dokumentarprisen og New Nordic Voice-prisen for beste kortfilm på Nordisk Panorama.

Foto: Aurora Aksnes, Benjamin Langeland og Stian Servoss

”For sin sterke filmiske kraft; gjennom foto, lyd og klipp, tar dette fargerike artistportrettet av en ung kvinne oss med til en ny morgen”, heter det poetisk i juryens begrunnelse for å gi den gjeveste prisen på Nordisk Panorama til En gang Aurora.

Det er nok en bekreftelse på hvor vellykket samarbeidet mellom Benjamin Langeland og Stian Servoss har vært på denne visuelt lekne produksjonen, som tidligere er belønnet med Gullrutens fagpris både for foto og klipp.

Det var langfilmversjonen av portrettet av artisten Aurora Aksnes som deltok på Nordisk Panorama. Her på Rushprint har vi vært begeistret for både tv- og langfilmversjonen: Jan Toreg har omtalt fjernsynsversjonen av filmen som et av de mest vellykkede kunstnerportrettene han har sett, mens kinoversjonen er ifølge Gunnar Iversen ikke noe mindre vellykket.

”Benjamin Langeland og Stian Servoss tvinger ikke filmen til å vise én overgripende side ved Aurora, eller skape én samlende ide om hvem hun egentlig er. De våger å omfavne det motsigelsesfulle i hennes personlighet og liv, og det krever kunstnerisk mot”, skrev Iversen.

Fanny Ovesen fikk full uttelling da hun i sommer vant både Gullstolen, Kritikerprisen og Dramatikerforbundets Timeglasset under Kortfilmfestivalen i Grimstad – for kortfilmen She-Pack.  Denne gangen ble hun tildelt New Nordic Voice-prisen for samme filmen. Prisen skal gå til et spennende nytt talent i nordisk kortfilm.

She-Pack skildrer en fødselsdagsfest i et offentlig discobasseng der ”underdogen Ronja utforder jentegjengens alfaleder for kontroll og dominanse. Kampen eskalerer kjapt, og etterhvert som makthungeren vokser mister både Ronja og de andre jentene kontrollen”.

Norsk film ble også tildelt en tredje pris, Young Nordic Award, som er en publikumspris. Den gikk til Den onde Rektor Svint og jakten på den tapte kunnskapen av Ida Hansen Eldøen.

Nordisk Panorama er Nordens største bransjefestival for dokumentar- og kortfilm og en viktig platform for nordiske filmers videre ferd ut i Norden og verden. Den er også blitt en viktig møteplass for nordiske filmskapere og produsenter som vil knytte tettere kontakt med kollegaer i andre nordiske land.

”En gang Aurora” fikk Nordisk Panoramas dokumentarpris

”En gang Aurora” fikk Nordisk Panoramas dokumentarpris

Både ”En gang Aurora” og ”She-Pack” fortsatte sin seiersgang med henholdsvis dokumentarprisen og New Nordic Voice-prisen for beste kortfilm på Nordisk Panorama.

Foto: Aurora Aksnes, Benjamin Langeland og Stian Servoss

”For sin sterke filmiske kraft; gjennom foto, lyd og klipp, tar dette fargerike artistportrettet av en ung kvinne oss med til en ny morgen”, heter det poetisk i juryens begrunnelse for å gi den gjeveste prisen på Nordisk Panorama til En gang Aurora.

Det er nok en bekreftelse på hvor vellykket samarbeidet mellom Benjamin Langeland og Stian Servoss har vært på denne visuelt lekne produksjonen, som tidligere er belønnet med Gullrutens fagpris både for foto og klipp.

Det var langfilmversjonen av portrettet av artisten Aurora Aksnes som deltok på Nordisk Panorama. Her på Rushprint har vi vært begeistret for både tv- og langfilmversjonen: Jan Toreg har omtalt fjernsynsversjonen av filmen som et av de mest vellykkede kunstnerportrettene han har sett, mens kinoversjonen er ifølge Gunnar Iversen ikke noe mindre vellykket.

”Benjamin Langeland og Stian Servoss tvinger ikke filmen til å vise én overgripende side ved Aurora, eller skape én samlende ide om hvem hun egentlig er. De våger å omfavne det motsigelsesfulle i hennes personlighet og liv, og det krever kunstnerisk mot”, skrev Iversen.

Fanny Ovesen fikk full uttelling da hun i sommer vant både Gullstolen, Kritikerprisen og Dramatikerforbundets Timeglasset under Kortfilmfestivalen i Grimstad – for kortfilmen She-Pack.  Denne gangen ble hun tildelt New Nordic Voice-prisen for samme filmen. Prisen skal gå til et spennende nytt talent i nordisk kortfilm.

She-Pack skildrer en fødselsdagsfest i et offentlig discobasseng der ”underdogen Ronja utforder jentegjengens alfaleder for kontroll og dominanse. Kampen eskalerer kjapt, og etterhvert som makthungeren vokser mister både Ronja og de andre jentene kontrollen”.

Norsk film ble også tildelt en tredje pris, Young Nordic Award, som er en publikumspris. Den gikk til Den onde Rektor Svint og jakten på den tapte kunnskapen av Ida Hansen Eldøen.

Nordisk Panorama er Nordens største bransjefestival for dokumentar- og kortfilm og en viktig platform for nordiske filmers videre ferd ut i Norden og verden. Den er også blitt en viktig møteplass for nordiske filmskapere og produsenter som vil knytte tettere kontakt med kollegaer i andre nordiske land.

MENY