Priser til Bruusgaard, Blichfeldt og Giæver i Haugesund

Priser til Bruusgaard, Blichfeldt og Giæver i Haugesund

Guro Bruusgaards langfilmprosjekt ble tildelt Eurimages Lab Project Award mens Emilie Blichfeldt og Ole Giævers fikk hver sin pitchepris under filmfestivalen i Haugesund

   Bruusgaard omkranset av juryen (Foto: Grethe Nygaard /DNF)

Det var Guro Bruusgaards langfilmprosjekt Han som fikk den gjeveste prisen under de ulike presentasjonensrundene i Haugesund med works in progress og pitching. Eurimages Lab Project Award er på 50 000 Euro, og ble for få år siden etablert av Europerådet. Formålet med prisen er å fremme filmer som er går nye veier både i sin produksjonsmåte og fortellemåte: ”… The award, which will be aimed at movies produced or shot outside the standard rules of filmmaking, will be handed out to films screened as works in progress at one of  four handpicked European film festivals

Han er et karakterbasert drama ”om to menn og en gutt i Oslo er satt i en æra av hvor manndom og maskulinitet må gjenoppfinnes”. Juryen mener prosjektet «representerer et nåtidig, aktuelt perspektiv og er fortalt på en vittig, men samtidig intelligent og medfølende måte. Man kommer tett på karakterene gjennom et usjenert og tålmodig kameraarbeid».

Vinneren av den andre pitcheprisen The Scandinavian Debut Award er The Stepsisterregissert av Emilie Blichfeldt, og produsert av Ragna Midtgard for Mer Film A/S.

«Vinnerprosjektet spiller på et velkjent eventyr, en metaforisk fortelling som tar opp en alvorlig diskusjon om jakten på skjønnhetsidealet. Og skaper en helt ny subgenre I film; “beauty horror”. Pitcherne var tydelig I sin presentasjon, og klarte å kommunisere deres intensjoner og visjoner med prosjektet», heter det i begrunnelsen.

The Scandinavian Debut Award arrangeres av talentprogrammene FilmLab Norway, Producing People, STHLM Debut, organisasjonene Mediefabrikken, Film i Skåne, Filmbaen og Film Capital Stockholm. Vinneren mottar et utviklings- eller produksjonsstøtte-beløp på 125 000 NOK fra Dagslys.

Vinneren av Best Project Award er La Elva Leve!regissert av Ole Giæver og produsert av Maria Ekerhovd, Mer Film. Denne prisen gis til det beste prosjektet i The Nordic Co-Production Market, og vinneren får delta på «The Producers Network» i Cannes.

Les mer om alle prosjektene som ble presentert i Haugesund under New Nordic Films

Priser til Bruusgaard, Blichfeldt og Giæver i Haugesund

Priser til Bruusgaard, Blichfeldt og Giæver i Haugesund

Guro Bruusgaards langfilmprosjekt ble tildelt Eurimages Lab Project Award mens Emilie Blichfeldt og Ole Giævers fikk hver sin pitchepris under filmfestivalen i Haugesund

   Bruusgaard omkranset av juryen (Foto: Grethe Nygaard /DNF)

Det var Guro Bruusgaards langfilmprosjekt Han som fikk den gjeveste prisen under de ulike presentasjonensrundene i Haugesund med works in progress og pitching. Eurimages Lab Project Award er på 50 000 Euro, og ble for få år siden etablert av Europerådet. Formålet med prisen er å fremme filmer som er går nye veier både i sin produksjonsmåte og fortellemåte: ”… The award, which will be aimed at movies produced or shot outside the standard rules of filmmaking, will be handed out to films screened as works in progress at one of  four handpicked European film festivals

Han er et karakterbasert drama ”om to menn og en gutt i Oslo er satt i en æra av hvor manndom og maskulinitet må gjenoppfinnes”. Juryen mener prosjektet «representerer et nåtidig, aktuelt perspektiv og er fortalt på en vittig, men samtidig intelligent og medfølende måte. Man kommer tett på karakterene gjennom et usjenert og tålmodig kameraarbeid».

Vinneren av den andre pitcheprisen The Scandinavian Debut Award er The Stepsisterregissert av Emilie Blichfeldt, og produsert av Ragna Midtgard for Mer Film A/S.

«Vinnerprosjektet spiller på et velkjent eventyr, en metaforisk fortelling som tar opp en alvorlig diskusjon om jakten på skjønnhetsidealet. Og skaper en helt ny subgenre I film; “beauty horror”. Pitcherne var tydelig I sin presentasjon, og klarte å kommunisere deres intensjoner og visjoner med prosjektet», heter det i begrunnelsen.

The Scandinavian Debut Award arrangeres av talentprogrammene FilmLab Norway, Producing People, STHLM Debut, organisasjonene Mediefabrikken, Film i Skåne, Filmbaen og Film Capital Stockholm. Vinneren mottar et utviklings- eller produksjonsstøtte-beløp på 125 000 NOK fra Dagslys.

Vinneren av Best Project Award er La Elva Leve!regissert av Ole Giæver og produsert av Maria Ekerhovd, Mer Film. Denne prisen gis til det beste prosjektet i The Nordic Co-Production Market, og vinneren får delta på «The Producers Network» i Cannes.

Les mer om alle prosjektene som ble presentert i Haugesund under New Nordic Films

MENY