Filmsamtalen: Beforeigners & Fleabag

Filmsamtalen: Beforeigners & Fleabag

”Beforeigners” er en original sjangerhybrid som har gitt Marte Stapnes og Kjetil Lismoen mye å tenke på. Lykkes serien med sin miks av science fiction, satire og et visst politisk alvor? Og så har vi omsider sett serien som lenge var vår dårlige samvittighet: «Fleabag».

Beforeigners er en serie som har gitt oss en god del å tenke på, og kanskje er den, som det hevdes i denne utgaven av Filmsamtalen, den mest originale norske tv-serien ved siden av Kampen for tilværelsen. Serieskaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin har sammen med regissør Jens Lien blandet så mange sjangeringredienser at det nesten renner over. Her er science fiction, krim, satire, komedie, sosial kommentar – og alt holdes sammen gjennom den klassiske politiseriens rammer.

Phoebe Waller-Bridge’s Fleabag er en av disse seriene som er blitt så hypet at man blir irritert. Endelig har Marte Stapnes og Kjetil Lismoen sett hele serien, og den viste seg å være umulig å mislike.

 

Få med deg tidligere utgaver av Filmsamtalen

Filmsamtalen: Beforeigners & Fleabag

Filmsamtalen: Beforeigners & Fleabag

”Beforeigners” er en original sjangerhybrid som har gitt Marte Stapnes og Kjetil Lismoen mye å tenke på. Lykkes serien med sin miks av science fiction, satire og et visst politisk alvor? Og så har vi omsider sett serien som lenge var vår dårlige samvittighet: «Fleabag».

Beforeigners er en serie som har gitt oss en god del å tenke på, og kanskje er den, som det hevdes i denne utgaven av Filmsamtalen, den mest originale norske tv-serien ved siden av Kampen for tilværelsen. Serieskaperne Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin har sammen med regissør Jens Lien blandet så mange sjangeringredienser at det nesten renner over. Her er science fiction, krim, satire, komedie, sosial kommentar – og alt holdes sammen gjennom den klassiske politiseriens rammer.

Phoebe Waller-Bridge’s Fleabag er en av disse seriene som er blitt så hypet at man blir irritert. Endelig har Marte Stapnes og Kjetil Lismoen sett hele serien, og den viste seg å være umulig å mislike.

 

Få med deg tidligere utgaver av Filmsamtalen

MENY