Dag Johan Haugeruds «Barn» med verdenspremiere i Venezia

Dag Johan Haugeruds «Barn» med verdenspremiere i Venezia

Dag Johan Haugeruds nye spillefilm «Barn» vil få sin verdenspremiere i konkurransen på Venice Days.

For en uke siden spekulerte vi her på Rushprint om Haugeruds film ville bli tatt ut til Venezia, og det viste seg å holde stikk.

Giorgio Gosetti, som er programansvarlig for sideprogrammet Venice Days, er begeistret for filmen:

– I saw it at 7 am and I consider it a real masterpiece, skrev han da han sendte invitasjonen til Barn.

Venice Days ble etablert i 2004 etter samme modell som Directors’ Fortnight i Cannes, og finner sted parallelt med Venezia Film Festival. 

Kun 11 spillefilmer blir invitert hvert år, og programmet er ofte preget av filmer med sterke regi-signaturer. Barn vil konkurrere om hovedprisen er på euro 20.000, i tillegg til en publikumspris og «Label Europa Cinemas», til beste samproduserte europeiske film. Pål Sletaunes Naboer hadde verdenspremiere i Venice Days i 2005. Den sørsamiske filmen Sameblod av Amanda Kernell ble i 2015 tildelt Europa Cinemas-prisen i samme programseksjonen.

Henriette Steenstrup i «Barn»

Barn er Haugeruds andre spillefilm, og er spilt inn på Haugerud i Oslo. «Filmen handler om hva barn betyr for samfunnet dag: Hva det vil si å ha, og å være barn. Og i forlengelsen av det – hva det vil si å være voksen». I Barn møter vi Henriette Steenstrup, Thorbjørn Harr, Jan Gunnar Røise, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner og Anne Marit Jacobsen i sentrale roller. Filmen er produsert av Yngve Sæther for Motlys.

– Barn er blitt en fantastisk film som snakker klokt og underholdende om å forsøke å være et anstendig menneske i en vanskelig situasjon, sier produsent Yngve Sæther. – Jeg er veldig stolt av en dypt humanistisk film som med et skarpt og varmt blikk skildrer utfordringene med å leve i en polarisert samtid. Vi er derfor superglade for at den prestisjetunge filmfestivalen i Venezia anerkjenner disse kvalitetene, og gleder oss stort til å ha internasjonal premiere i Venezia en uke før den norske premieren 13. september.

Barn har norsk kinopremiere 13. september, og distribueres av Arthaus. Filmen er produsert av Motlys, i co-produksjon med svenske Plattform Produktion. Filmen har mottatt 13 millioner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt. Internasjonal salgsagent er det tyske selskapet Picture Tree International.

Dag Johan Haugerud

Dag Johan Haugeruds «Barn» med verdenspremiere i Venezia

Dag Johan Haugeruds «Barn» med verdenspremiere i Venezia

Dag Johan Haugeruds nye spillefilm «Barn» vil få sin verdenspremiere i konkurransen på Venice Days.

For en uke siden spekulerte vi her på Rushprint om Haugeruds film ville bli tatt ut til Venezia, og det viste seg å holde stikk.

Giorgio Gosetti, som er programansvarlig for sideprogrammet Venice Days, er begeistret for filmen:

– I saw it at 7 am and I consider it a real masterpiece, skrev han da han sendte invitasjonen til Barn.

Venice Days ble etablert i 2004 etter samme modell som Directors’ Fortnight i Cannes, og finner sted parallelt med Venezia Film Festival. 

Kun 11 spillefilmer blir invitert hvert år, og programmet er ofte preget av filmer med sterke regi-signaturer. Barn vil konkurrere om hovedprisen er på euro 20.000, i tillegg til en publikumspris og «Label Europa Cinemas», til beste samproduserte europeiske film. Pål Sletaunes Naboer hadde verdenspremiere i Venice Days i 2005. Den sørsamiske filmen Sameblod av Amanda Kernell ble i 2015 tildelt Europa Cinemas-prisen i samme programseksjonen.

Henriette Steenstrup i «Barn»

Barn er Haugeruds andre spillefilm, og er spilt inn på Haugerud i Oslo. «Filmen handler om hva barn betyr for samfunnet dag: Hva det vil si å ha, og å være barn. Og i forlengelsen av det – hva det vil si å være voksen». I Barn møter vi Henriette Steenstrup, Thorbjørn Harr, Jan Gunnar Røise, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner og Anne Marit Jacobsen i sentrale roller. Filmen er produsert av Yngve Sæther for Motlys.

– Barn er blitt en fantastisk film som snakker klokt og underholdende om å forsøke å være et anstendig menneske i en vanskelig situasjon, sier produsent Yngve Sæther. – Jeg er veldig stolt av en dypt humanistisk film som med et skarpt og varmt blikk skildrer utfordringene med å leve i en polarisert samtid. Vi er derfor superglade for at den prestisjetunge filmfestivalen i Venezia anerkjenner disse kvalitetene, og gleder oss stort til å ha internasjonal premiere i Venezia en uke før den norske premieren 13. september.

Barn har norsk kinopremiere 13. september, og distribueres av Arthaus. Filmen er produsert av Motlys, i co-produksjon med svenske Plattform Produktion. Filmen har mottatt 13 millioner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt. Internasjonal salgsagent er det tyske selskapet Picture Tree International.

Dag Johan Haugerud

MENY