– Vi gleder oss til å vise dem hvor feil de har tatt

– Vi gleder oss til å vise dem hvor feil de har tatt

Med sin negative kampanje blir det ganske tydelig at Norsk stuntforening forsøker å trekke opp stigen etter seg slik at nye krefter ikke skal få innpass, skriver John Smith Kabashi i et nytt svar til sine kritikere.

Foto fra ISAs webside

International Stunt Academy vil gi sine studenter bedre muligheter til å etablere seg i et spennende yrke, og den vil som eneste offentlig godkjente skole i Norden tilføre bransjene en ny generasjon med underholdningsartister i form av stuntskuespillere.

Det er ikke en utdanning til arbeidsledighet, slik kritikerne hevder, men en utdanning som gir rike muligheter.

Ta enhver skole som utdanner utøvere – musikere, skuespillere, designere eller hva det måtte være – og det vil alltid finnes en gretten gubbe som påstår at utdanningen er til arbeidsledighet.

De kreative yrkene er preget at tøff konkurranse, og det kan være krevende å etablere seg. Men det betyr ikke at tid og ressurser brukt på utdanning er bortkastet, slik kritikerne i Norsk Stuntforening forsøker å fremstille det.

Tvert imot er det spesielt viktig med et godt faglig grunnlag når man skal inn i en slik bransje, og jeg er derfor stolt av at vi nå har fått på plass en NOKUT-godkjent skole for stuntfag i Norge.

Vi svarte på kritikken fra det som kritikerne nå har valgt å kalle Norsk Stuntforening med å invitere til dialog og samarbeid, men i stedet velger de å fyre løs med en ny drittpakke. Påstander blir ikke sannere av at man gjentar dem, og det var lite nytt i siste innlegg fra Kai Kolstad Rødseth, Kristoffer Jørgensen, Otto Tangstad, Pål Morten Hverven og Christel Jørgensen. Kjernen i kritikken er fortsatt et personangrep på meg og min kompetanse.

Jeg har kjempet hardt for å etablere meg i stuntfaget, som jeg lever og brenner for. Det har jeg greid uten noen økonomisk støtte, men jeg har måttet strekke meg langt for å få det til. Noen ganger litt for langt. Da jeg selv tok kurset i faget ved Zin-Lit Stunt Institutt i Ystad i 2008, Sverige, hadde jeg ikke råd til å betale siste avdrag, og fikk dermed heller ikke diplom for stuntutdanningen.

Da jeg startet egen kursvirksomhet så jeg tilsvarende problemer hos noen av mine egne elever. Det oppsto noen tvister rundt betalingen, og jeg ble påført tap for å løse opp i dem. Da bestemte jeg meg for å legge ned alt det arbeidet som krevdes for å føre skoletilbudet inn i ryddige rammer som også gir studentene normale vilkår for studiefinansiering.  Det har vært min reise fram til der vi er i dag med International Stunt Academy, hvor jeg sammen med et nettverk av internasjonale fagfolk på øverste nivå kan tilby en fagskoleutdanning.

Alt Norsk Stuntforening ser er en «entusiast» uten fullført utdanning som har blitt «saksøkt» av egne elever. De mener det er bedre for stuntfaget i Norge er at de selv, gjennom sine egne virksomheter, står for opplæringen av alle som vil inn i stunt-relaterte yrker enn at utdanningen skal skje innenfor rammene av en offentlig godkjent fagskole. Det er sikkert en glimrende strategi hvis målet er å beskytte sin egen posisjon i bransjen, men det er en dårlig idé hvis målet er videre profesjonalisering av stuntfaget.

De sier at kritikken og personangrepene ikke skyldes vond vilje, men når de velger å fortsette sin negative kampanje i stedet for å gå i dialog så blir det ganske tydelig for de fleste av oss: de forsøker å trekke opp stigen etter seg slik at nye krefter ikke skal få innpass. Heldigvis har de fem kritikerne ikke noe monopol på ansettelser, så hele spekteret av oppdragsgivere fra filmprodusenter til fornøyelsesparker kan glede seg til å ta imot våre første uteksaminerte stuntskuespillere om et drøyt år. Vi gleder oss til å vise Norsk Stuntforening hvor feil de har tatt i denne saken.

John Smith Kabashi

Tidligere innlegg:

En utdanning til arbeidsledighet?

– Vår fagskoleutdanning bidrar til profesjonaliseringen

Advarer mot ny stuntutdanning

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

– Vi gleder oss til å vise dem hvor feil de har tatt

– Vi gleder oss til å vise dem hvor feil de har tatt

Med sin negative kampanje blir det ganske tydelig at Norsk stuntforening forsøker å trekke opp stigen etter seg slik at nye krefter ikke skal få innpass, skriver John Smith Kabashi i et nytt svar til sine kritikere.

Foto fra ISAs webside

International Stunt Academy vil gi sine studenter bedre muligheter til å etablere seg i et spennende yrke, og den vil som eneste offentlig godkjente skole i Norden tilføre bransjene en ny generasjon med underholdningsartister i form av stuntskuespillere.

Det er ikke en utdanning til arbeidsledighet, slik kritikerne hevder, men en utdanning som gir rike muligheter.

Ta enhver skole som utdanner utøvere – musikere, skuespillere, designere eller hva det måtte være – og det vil alltid finnes en gretten gubbe som påstår at utdanningen er til arbeidsledighet.

De kreative yrkene er preget at tøff konkurranse, og det kan være krevende å etablere seg. Men det betyr ikke at tid og ressurser brukt på utdanning er bortkastet, slik kritikerne i Norsk Stuntforening forsøker å fremstille det.

Tvert imot er det spesielt viktig med et godt faglig grunnlag når man skal inn i en slik bransje, og jeg er derfor stolt av at vi nå har fått på plass en NOKUT-godkjent skole for stuntfag i Norge.

Vi svarte på kritikken fra det som kritikerne nå har valgt å kalle Norsk Stuntforening med å invitere til dialog og samarbeid, men i stedet velger de å fyre løs med en ny drittpakke. Påstander blir ikke sannere av at man gjentar dem, og det var lite nytt i siste innlegg fra Kai Kolstad Rødseth, Kristoffer Jørgensen, Otto Tangstad, Pål Morten Hverven og Christel Jørgensen. Kjernen i kritikken er fortsatt et personangrep på meg og min kompetanse.

Jeg har kjempet hardt for å etablere meg i stuntfaget, som jeg lever og brenner for. Det har jeg greid uten noen økonomisk støtte, men jeg har måttet strekke meg langt for å få det til. Noen ganger litt for langt. Da jeg selv tok kurset i faget ved Zin-Lit Stunt Institutt i Ystad i 2008, Sverige, hadde jeg ikke råd til å betale siste avdrag, og fikk dermed heller ikke diplom for stuntutdanningen.

Da jeg startet egen kursvirksomhet så jeg tilsvarende problemer hos noen av mine egne elever. Det oppsto noen tvister rundt betalingen, og jeg ble påført tap for å løse opp i dem. Da bestemte jeg meg for å legge ned alt det arbeidet som krevdes for å føre skoletilbudet inn i ryddige rammer som også gir studentene normale vilkår for studiefinansiering.  Det har vært min reise fram til der vi er i dag med International Stunt Academy, hvor jeg sammen med et nettverk av internasjonale fagfolk på øverste nivå kan tilby en fagskoleutdanning.

Alt Norsk Stuntforening ser er en «entusiast» uten fullført utdanning som har blitt «saksøkt» av egne elever. De mener det er bedre for stuntfaget i Norge er at de selv, gjennom sine egne virksomheter, står for opplæringen av alle som vil inn i stunt-relaterte yrker enn at utdanningen skal skje innenfor rammene av en offentlig godkjent fagskole. Det er sikkert en glimrende strategi hvis målet er å beskytte sin egen posisjon i bransjen, men det er en dårlig idé hvis målet er videre profesjonalisering av stuntfaget.

De sier at kritikken og personangrepene ikke skyldes vond vilje, men når de velger å fortsette sin negative kampanje i stedet for å gå i dialog så blir det ganske tydelig for de fleste av oss: de forsøker å trekke opp stigen etter seg slik at nye krefter ikke skal få innpass. Heldigvis har de fem kritikerne ikke noe monopol på ansettelser, så hele spekteret av oppdragsgivere fra filmprodusenter til fornøyelsesparker kan glede seg til å ta imot våre første uteksaminerte stuntskuespillere om et drøyt år. Vi gleder oss til å vise Norsk Stuntforening hvor feil de har tatt i denne saken.

John Smith Kabashi

Tidligere innlegg:

En utdanning til arbeidsledighet?

– Vår fagskoleutdanning bidrar til profesjonaliseringen

Advarer mot ny stuntutdanning

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY