Neste Blått Lerret: Askeladden, Thelma og Grenseland

Neste Blått Lerret: Askeladden, Thelma og Grenseland

To av høstens sentrale kinofilmer presenteres under høstens første Blått Lerret: Joachim Triers «Thelma» og den eventyrlige «Askeladden – I dovregubbens hall». Samtidig får vi se smakebiter fra krimserien «Grenseland».

Onsdag 13.september er det tid for høstens første Blått Lerret på Parkteatret i Oslo.

Vi kan by på tre av høstens mest markante produksjoner: Joachim Trier og Motlys sin overnaturlige thriller Thelma, Mikkel Brænne Sandemose og Maipos eventyrfilm Askeladden – I dovregubbens hall og TV2 og Monster Scripteds krimserie med Tobias Santelmann i hovedrollen og blant annet Gunnar Vikene på regi.

Men vi starter kvelden med Torill Koves nye kortfilm Tråder, som er et av flere norske prosjekter som er invitert til filmfestivalen i Toronto. Programleder denne kvelden er Kalle Løchen.

Thelma

Thelma handler om ung kvinne, spilt av Eili Harboe, som i møte med kjærligheten (Kaya Wilkins) oppdager at hun har skremmende og uforklarlige krefter. ”Thelma har nettopp flyttet fra sin religiøse familie på Vestlandet for å studere i Oslo, da hun plutselig får et voldsomt anfall på lesesalen som hun holder skjult for sine foreldre. Samtidig treffer hun medstudenten Anja, og de to blir trukket mot hverandre på mystisk vis. Thelma blir overveldet av følelser hun ikke tør å anerkjenne, anfallene blir flere og farligere, og legene har ingen forklaring. Skremmende og overnaturlige krefter presser seg frem, og en dag forsvinner Anja sporløst”.

Regi: Joachim Trier. Manus: Eskil Vogt / Joachim Trier. Produsent: Motlys ved Thomas Robsahm. Foto: Jakob Ihre. Skuespillere: Eili Harbo, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen, Ellen Dorrit Petersen

Askeladden – I dovregubbens hall

Askeladden – I dovregubbens hall er en av høstens påkostede og mest eventyrlige filmer det er knyttet store forventninger til.

Det er en ”spektakulær eventyrfilm basert på Asbjørnsen og Moes klassiske fortellinger. Vi er i Norge, en gang for lenge, lenge siden. Den fattige bondesønnen Espen Askeladd og brødrene hans begir seg ut på en farefull ferd for å redde kongerikets prinsesse, så de kan bruke belønningen til å gjenoppbygge familiegården. Prinsessen er kidnappet av selveste Dovregubben; et grusomt troll som sies å være umulig å bekjempe.

Regi: Mikkel Brænne Sandemose. Produsent: Maipo ved Synnøve Hørsdal og Åshild Ramborg. Foto: John Christian Rosenlund. Skuespillere: Vebjørn Enger, Mads Sjøgård Pettersen, Elias Holmen Sørensen, Eili Harboe, Allan Hyde, Thorbjørn Harr, Synnøve Macody Lund, Gard B. Eidsvold, m.fl.

Grenseland

Tobias Santelmann spiller hovedrollen i Grenseland, TV 2s nye store dramaserie, som får tv-premiere høsten 2017. I den andre sentrale rollen finner vi hovedrolleinnehaver Ellen Dorrit Petersen.

Regissør Gunnar Vikene har regi på de første episodene og er en av flere regissører på Grenseland.

Den åtte episoders spenningsserien er utviklet etter en idé av Megan Gallagher og Alexander Opsal.

Grenseland produseres av Monster Scripted ved Håkon Briseid og Bård Fjulsrud. Serien er en co-produksjon mellom TV 2, Monster Scripted og en rekke utenlandske samarbeidspartnere.

 

Parkteatret åpner dørene kl. 19.30. Programstart kl 20.00. DJ & bar hele kvelden. Inngang: kr 100 i døra/ kr 75 + avg på Billettservice.

Gikk du glipp av våren og forsommerens arrangementer? Se de her på web-tv:

Blått Lerret WEB-TV: Monster, ZombieLars og Rett Vest

Blått Lerret WEB-TV: Møt Giæver, Borgli og Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Neste Blått Lerret: Askeladden, Thelma og Grenseland

Neste Blått Lerret: Askeladden, Thelma og Grenseland

To av høstens sentrale kinofilmer presenteres under høstens første Blått Lerret: Joachim Triers «Thelma» og den eventyrlige «Askeladden – I dovregubbens hall». Samtidig får vi se smakebiter fra krimserien «Grenseland».

Onsdag 13.september er det tid for høstens første Blått Lerret på Parkteatret i Oslo.

Vi kan by på tre av høstens mest markante produksjoner: Joachim Trier og Motlys sin overnaturlige thriller Thelma, Mikkel Brænne Sandemose og Maipos eventyrfilm Askeladden – I dovregubbens hall og TV2 og Monster Scripteds krimserie med Tobias Santelmann i hovedrollen og blant annet Gunnar Vikene på regi.

Men vi starter kvelden med Torill Koves nye kortfilm Tråder, som er et av flere norske prosjekter som er invitert til filmfestivalen i Toronto. Programleder denne kvelden er Kalle Løchen.

Thelma

Thelma handler om ung kvinne, spilt av Eili Harboe, som i møte med kjærligheten (Kaya Wilkins) oppdager at hun har skremmende og uforklarlige krefter. ”Thelma har nettopp flyttet fra sin religiøse familie på Vestlandet for å studere i Oslo, da hun plutselig får et voldsomt anfall på lesesalen som hun holder skjult for sine foreldre. Samtidig treffer hun medstudenten Anja, og de to blir trukket mot hverandre på mystisk vis. Thelma blir overveldet av følelser hun ikke tør å anerkjenne, anfallene blir flere og farligere, og legene har ingen forklaring. Skremmende og overnaturlige krefter presser seg frem, og en dag forsvinner Anja sporløst”.

Regi: Joachim Trier. Manus: Eskil Vogt / Joachim Trier. Produsent: Motlys ved Thomas Robsahm. Foto: Jakob Ihre. Skuespillere: Eili Harbo, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen, Ellen Dorrit Petersen

Askeladden – I dovregubbens hall

Askeladden – I dovregubbens hall er en av høstens påkostede og mest eventyrlige filmer det er knyttet store forventninger til.

Det er en ”spektakulær eventyrfilm basert på Asbjørnsen og Moes klassiske fortellinger. Vi er i Norge, en gang for lenge, lenge siden. Den fattige bondesønnen Espen Askeladd og brødrene hans begir seg ut på en farefull ferd for å redde kongerikets prinsesse, så de kan bruke belønningen til å gjenoppbygge familiegården. Prinsessen er kidnappet av selveste Dovregubben; et grusomt troll som sies å være umulig å bekjempe.

Regi: Mikkel Brænne Sandemose. Produsent: Maipo ved Synnøve Hørsdal og Åshild Ramborg. Foto: John Christian Rosenlund. Skuespillere: Vebjørn Enger, Mads Sjøgård Pettersen, Elias Holmen Sørensen, Eili Harboe, Allan Hyde, Thorbjørn Harr, Synnøve Macody Lund, Gard B. Eidsvold, m.fl.

Grenseland

Tobias Santelmann spiller hovedrollen i Grenseland, TV 2s nye store dramaserie, som får tv-premiere høsten 2017. I den andre sentrale rollen finner vi hovedrolleinnehaver Ellen Dorrit Petersen.

Regissør Gunnar Vikene har regi på de første episodene og er en av flere regissører på Grenseland.

Den åtte episoders spenningsserien er utviklet etter en idé av Megan Gallagher og Alexander Opsal.

Grenseland produseres av Monster Scripted ved Håkon Briseid og Bård Fjulsrud. Serien er en co-produksjon mellom TV 2, Monster Scripted og en rekke utenlandske samarbeidspartnere.

 

Parkteatret åpner dørene kl. 19.30. Programstart kl 20.00. DJ & bar hele kvelden. Inngang: kr 100 i døra/ kr 75 + avg på Billettservice.

Gikk du glipp av våren og forsommerens arrangementer? Se de her på web-tv:

Blått Lerret WEB-TV: Monster, ZombieLars og Rett Vest

Blått Lerret WEB-TV: Møt Giæver, Borgli og Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY