Neste Blått Lerret: Okkupert, Louder than bombs og Villmark 2

Neste Blått Lerret: Okkupert, Louder than bombs og Villmark 2

Onsdag 2. september er det klart for høstens første Blått Lerret, med ny programleder: Mala Wang-Naveen skal lose oss gjennom kvelden sammen med filmfolk og skuespillere fra tv-serien Okkupert og spillefilmene Louder Than Bombs og Villmark 2.

Okkupert (foto) er en dramathriller som får premiere på TV2 denne høsten, og er den største satsingen innen norsk tv-drama i 2015. Tv-serien er basert på en orginalidé av Jo Nesbø og utspiller seg i Norge i nær fremtid. Hva skjer i et land og med et folk når det okkuperes?

Louder Than Bombs deltok i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Cannes som første norske film på 36 år. Joachim Triers seneste film er en norsk, fransk, dansk co-produksjon innspilt i New York med Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, Jesse Eisenberg og Devin Druid i hovedrollene. Filmen får endelig møte sitt norske kinopublikum fra 2. oktober. Til Parkteatret kommer både Joachim Trier og Eskil Vogt for å fortelle om produksjonen og vise klipp fra filmen.

For tolv år siden hadde Villmark premiere på norske kinoer og ble kåret til Norges skumleste film. Nå kommer oppfølgeren, Villmark 2. Denne gangen med Anders Baasmo Christensen og Ellen Dorrit Pedersen i hovedrollene. Pål Øie har igjen regi, og evner nok å sende noen grøss gjennom Blått Lerret-publikummet også med denne filmen.

Parkteatret åpner dørene kl. 19.30. Programstart kl 20.00. DJ & bar hele kvelden. Inngang: kr 75,- i døra/ kr 75 + avg på Billettservice.

Mer om prosjektene:

Okkupert

Okkupert 2 - versjon 2

Etter en stor miljøkatastrofe i Norge velges en grønn kandidat som statsminister, som går til valg på at han skal stoppe olje- og gassproduksjonen. Men så oppstår en energikrise i Europa, og i samarbeid med EU gjør Russland en ”silkeokkupasjon” av Norge for å tvinge landet til å starte opp olje- og gassproduksjon igjen. Med Jo Nesbø som originalforfatter, Erik Skjoldbjærg som konseptuerende regissør, samt et dynamisk ”writers room” av forfattere, og Ane Dahl Torp og Henrik Mestad i sentrale roller, har produsent Hummelvoll et sterkt lag å dra veksler på.

Les mer om Okkupert på rushprint.no der produsent Gudny Hummelvoll forteller om serien.

Premiere: høsten 2015
Sjanger: thrillerdrama
Regi: Erik Skjoldbjærg (konseptregi), Erik Richter Strand, Pål Sletaune, Eva Sørhaug og John Andreas Andersen
Manus: Jo Nesbø (idé og konsept), Karianne Lund, Erik Skjoldbjærg, Erik Richter Strand, Thomas Solli, Ina Bruhn og Bjørn Paqualin m.fl.
Skuespillere: Ane Dahl Torp, Henrik Mestad, Eldar Skar, Vegar Hoel og Selome Etanuti m.fl.
Produsent: Marianne Gray og Gudny Hummelvoll for Yellowbird AS

Louder Than Bombs

Med sine tre filmer så langt har Joachim Trier markert seg som en av de mest interessante regissørene internasjonalt og her hjemme. Triers første engelskspråklige film tok ham til hovedkonkurransen i Cannes i år, og er en kompleks filmfortelling om sorg, savn, identitet og minner. Vi møter en familie der medlemmene strever med å finne forbindelseslinjene til hverandre, ikke minst til moren Isabelle, som mistet livet i en ulykke tre år tilbake.

Premiere: fredag 2. oktober 2015
Sjanger: drama
Regissør: Joachim Trier
Manus: Joachim Trier og Eskil Vogt
Skuespillere: Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, Jesse Eisenberg og Devin Druid
Produsenter: Thomas Robsahm for Motlys AS

Villmark 2

Et forlatt sanatorium står til forfall. En eldre vaktmester lever der fremdeles, og passer på at ingen tar seg inn i den farlige bygningen. Fem kontraktsarbeidere har tatt på seg oppdraget med å sanere den enorme bygningsmassen for miljøfarlig avfall før bygget skal rives. Men jobben blir fort mer enn en jakt på asbest og kvikksølv når de tar steget inn i byggets skremmende fortid. Vann flommer ut av gamle rør og vanskeliggjør arbeidet. Et forsøk på å få stengt vanninntaket leder dem til den mørke kjelleren, hvor de plutselig står ansikt til ansikt med Sanatoriets grusomme fortid.

Les Rushprints intervju med Øie fra innspillingen.

Premiere: fredag 9. oktober 2015
Sjanger:
grøsser
Regi: Pål Øie
Manus: Pål Øie og Kjersti Helen Rasmussen
Skuespillere: Ellen Dorrit Petersen, Anders Baasmo Christensen, Mads Sjøgård Pettersen, Renate Reinsve, Tomas Norström Produsent: Einar Loftesnes og Bendik Heggen Strønstad for Handmade Films in Norwegian Woods AS

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Neste Blått Lerret: Okkupert, Louder than bombs og Villmark 2

Neste Blått Lerret: Okkupert, Louder than bombs og Villmark 2

Onsdag 2. september er det klart for høstens første Blått Lerret, med ny programleder: Mala Wang-Naveen skal lose oss gjennom kvelden sammen med filmfolk og skuespillere fra tv-serien Okkupert og spillefilmene Louder Than Bombs og Villmark 2.

Okkupert (foto) er en dramathriller som får premiere på TV2 denne høsten, og er den største satsingen innen norsk tv-drama i 2015. Tv-serien er basert på en orginalidé av Jo Nesbø og utspiller seg i Norge i nær fremtid. Hva skjer i et land og med et folk når det okkuperes?

Louder Than Bombs deltok i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Cannes som første norske film på 36 år. Joachim Triers seneste film er en norsk, fransk, dansk co-produksjon innspilt i New York med Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, Jesse Eisenberg og Devin Druid i hovedrollene. Filmen får endelig møte sitt norske kinopublikum fra 2. oktober. Til Parkteatret kommer både Joachim Trier og Eskil Vogt for å fortelle om produksjonen og vise klipp fra filmen.

For tolv år siden hadde Villmark premiere på norske kinoer og ble kåret til Norges skumleste film. Nå kommer oppfølgeren, Villmark 2. Denne gangen med Anders Baasmo Christensen og Ellen Dorrit Pedersen i hovedrollene. Pål Øie har igjen regi, og evner nok å sende noen grøss gjennom Blått Lerret-publikummet også med denne filmen.

Parkteatret åpner dørene kl. 19.30. Programstart kl 20.00. DJ & bar hele kvelden. Inngang: kr 75,- i døra/ kr 75 + avg på Billettservice.

Mer om prosjektene:

Okkupert

Okkupert 2 - versjon 2

Etter en stor miljøkatastrofe i Norge velges en grønn kandidat som statsminister, som går til valg på at han skal stoppe olje- og gassproduksjonen. Men så oppstår en energikrise i Europa, og i samarbeid med EU gjør Russland en ”silkeokkupasjon” av Norge for å tvinge landet til å starte opp olje- og gassproduksjon igjen. Med Jo Nesbø som originalforfatter, Erik Skjoldbjærg som konseptuerende regissør, samt et dynamisk ”writers room” av forfattere, og Ane Dahl Torp og Henrik Mestad i sentrale roller, har produsent Hummelvoll et sterkt lag å dra veksler på.

Les mer om Okkupert på rushprint.no der produsent Gudny Hummelvoll forteller om serien.

Premiere: høsten 2015
Sjanger: thrillerdrama
Regi: Erik Skjoldbjærg (konseptregi), Erik Richter Strand, Pål Sletaune, Eva Sørhaug og John Andreas Andersen
Manus: Jo Nesbø (idé og konsept), Karianne Lund, Erik Skjoldbjærg, Erik Richter Strand, Thomas Solli, Ina Bruhn og Bjørn Paqualin m.fl.
Skuespillere: Ane Dahl Torp, Henrik Mestad, Eldar Skar, Vegar Hoel og Selome Etanuti m.fl.
Produsent: Marianne Gray og Gudny Hummelvoll for Yellowbird AS

Louder Than Bombs

Med sine tre filmer så langt har Joachim Trier markert seg som en av de mest interessante regissørene internasjonalt og her hjemme. Triers første engelskspråklige film tok ham til hovedkonkurransen i Cannes i år, og er en kompleks filmfortelling om sorg, savn, identitet og minner. Vi møter en familie der medlemmene strever med å finne forbindelseslinjene til hverandre, ikke minst til moren Isabelle, som mistet livet i en ulykke tre år tilbake.

Premiere: fredag 2. oktober 2015
Sjanger: drama
Regissør: Joachim Trier
Manus: Joachim Trier og Eskil Vogt
Skuespillere: Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, Jesse Eisenberg og Devin Druid
Produsenter: Thomas Robsahm for Motlys AS

Villmark 2

Et forlatt sanatorium står til forfall. En eldre vaktmester lever der fremdeles, og passer på at ingen tar seg inn i den farlige bygningen. Fem kontraktsarbeidere har tatt på seg oppdraget med å sanere den enorme bygningsmassen for miljøfarlig avfall før bygget skal rives. Men jobben blir fort mer enn en jakt på asbest og kvikksølv når de tar steget inn i byggets skremmende fortid. Vann flommer ut av gamle rør og vanskeliggjør arbeidet. Et forsøk på å få stengt vanninntaket leder dem til den mørke kjelleren, hvor de plutselig står ansikt til ansikt med Sanatoriets grusomme fortid.

Les Rushprints intervju med Øie fra innspillingen.

Premiere: fredag 9. oktober 2015
Sjanger:
grøsser
Regi: Pål Øie
Manus: Pål Øie og Kjersti Helen Rasmussen
Skuespillere: Ellen Dorrit Petersen, Anders Baasmo Christensen, Mads Sjøgård Pettersen, Renate Reinsve, Tomas Norström Produsent: Einar Loftesnes og Bendik Heggen Strønstad for Handmade Films in Norwegian Woods AS

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY