Northern Lights: Laura Bach, Lina Ljungqvist,  Guro N. Schia og Mads S. Pettersen

Northern Lights: Laura Bach, Lina Ljungqvist, Guro N. Schia og Mads S. Pettersen

Møt Laura Bach, Lina Ljungqvist, Thora Karita, Guro Nagelhus Schia og Mads Sjøgård Pettersen – som alle deltar under Northern Lighs-mønstringen på Berlinalen.

Northern Lights – Promoting Nordic Actors at the Berlinale er et førstegangsprosjekt som skal promotere norske skuespillere og deres nordiske kolleger under den 65. internasjonale filmfestivalen i Berlin. Utifra 160 søkere fra Norge, Island, Sverige, Danmark og Finland har en internasjonal jury valgt ut 25 skuespillere. Fram mot Berlinalen vil vi telle ned med korte møter med disse talentfulle skuespillerne som består av både etablerte og nye aktører.

Tidligere presentasjoner: Elmer Bäck, Gitte Witt, Rolf Kristian Larsen og Emil Johnsen.  Inga Lilleaas, Lisette Pagler, Julia Schacht og Magne Håvard Brekke

Laura Bach:

Laura Sofia Bach (photo Magnus Ragnvild) - versjon 2
Foto: Magnus Ragnvild

Hva er du aktuell med?

I spillefilmen Last Summer som er ude nu, medvirker jeg overfor Rinko Kikuchi, Yorick Van Wangeningen og Lucy Griffiths. Derudover bliver tv-serien Den som dræber, hvor jeg spillede hovedrollen, vist i en lang række af europæiske lande. Dette forår medvirker jeg i flere teaterforestillinger i Danmark.

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller? 

Der er så mange vidunderlige vigtige historier at fortælle i denne verden. Jeg laver det jeg laver, fordi jeg ellers ville gå til indeni af alle disse fortællinger. Det er svært indefra og ud, at beskrive mig selv som skuespiller. Men nærvær i mit arbejde, anser jeg som mit vigtigste værktøj, og min evige jagt på at forbedre mig, på erfaringer og på fordybelse i, og via mit fag.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Som der også stod i pressemeddelelsen om Northen Lights, er vi fra Skandinavien ikke nødvendigvis så gode til at vise os selv frem. At få åbnet en dør på denne måde, er en unik mulighed for at skabe kontakter til den internationale branche, de fleste af os ellers ikke ville. Og for den internationale branche at skabe kontakter til os.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan opplever du den utviklingen?

Det er, i mine øjne, uden tvivl mest positivt. Jeg mener der ligger stor inspiration, lærdom  og udvikling ved at arbejde på kryds af landegrænser. Vi stiller højere krav, og gør os erfaringer vi ikke kunne have gjort hjemme i egen have. Og det er igen med til at højne niveauet, og holde os i konstant udvikling hele vejen rundt.

Hva er den største forskjellen på å spille film innen og utenfor Norden?

Min egen erfaring, og hvad jeg kan forstå på andre der også har arbejdet udenfor Norden, er at vi, ud over tydeligt at have gode overenskomster i egne lande, er vant til meget ordnede arbejdsforhold. Og det er langtfra altid det samme man møder på produktioner i andre lande. Det kommer naturligvis an på hvilket land vi snakker om, men oftest er det i produktions sammenhæng at der ligger de største forskelle. Ens for alle er stadig at vi gerne vil fortælle den gode historie, på den bedst mulige måde.

Lina Ljungqvist

Lina Ljungqvist
Foto: Sören Vilks

Hva er du aktuell med?

Jag spelade en av huvudrollerna i filmen Krakel Spektakel som nyligen visades på bio, och har dessförinnan synts i tv-serien (Re)volt på SVT.

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller? 

Som skådespelare har jag mycket fantasi och energi, en komisk timing och är orädd och ärlig. Jag älskar att studera människor, tänka mig in i hur de resonerar, och sedan när jag har ett rollarbete framför mig kommer karaktärerna till mig intuitivt. Jag är en modig konstnär och jag vill göra skillnad. Jag får min energi av att samarbeta med andra.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Jag tror att Northern Lights möjliggör för nya samarbeten mellan filmskapare från och utanför norden. Det är fantastiskt att personligen få träffa så många i branschen,  förhoppningsvis kommer vi att få nya tankar och idéer av att träffas, kreativiteten kommer kanske leda oss in på nya vägar.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan opplever du denne utviklingen?

Jag tror att det är utvecklande för filmarbetare att lära av kollegor i andra länder, att olikheter leder till nya sätt att tänka. Det är klart att det skulle kunna bli kulturkrockar i arbetssätt, men jag tror inte det, ett filmteam är en så stor apparat, och det är alltid jätteviktigt med tydlig kommunikation för att alla ska vara samstämmiga, så jag tror att alla förutsättningar finns för att det blir utvecklande och nyskapande. Och ju fler nordiska skådespelare som syns i internationella produktioner, desto fler kommer att efterfrågas i framtiden!

Guro Nagelhus Schia

Guro (c) Mona Nordøy_cropped - versjon 2
Foto: Mona Nordøy

Hva er du aktuell med?

Jeg er akkurat ferdig med forestillingen Shellshock på La Monnaie i Brussel. En forestilling regissert av Sidi Larbi Cherkaoui, skrevet av Nick Cave og Nicholas Lens. Jeg hadde min filmdebut som Annushka i Joe Wright´s Anna Karenina og samarbeidet med Joe Wright igjen i en Chanel kortfilm. For tiden er jeg involvert i et eksperimentelt filmprosjekt White Horse, regi av Carl Eric Rinch som blant annet har regissert 47 Ronin. Jeg er også igang med en egen forestilling LINKED som har premiere i Bærum Kulturhus i April.

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller? 

Hm, vanskelig å si… Jeg liker å gjøre grundig forarbeid, da åpner det seg flere muligheter som jeg kan leke meg med. Så må jeg slippe tak i forarbeidet, stole på at forberedelsene ligger i kroppen og være åpen, uredd og spontan.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Jeg håper at Northern Lights vil være en fin plattform til å treffe nye folk i bransjen, knytte nye kontakter og åpne nye dører.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan opplever du den utviklingen?

Det er bare positivt. I ulike land har man forskjellig arbeidskultur, metoder og erfaringer og at man deler de erfaringene er helt klart veldig berikende.  Jeg tror det skapes mange flere muligheter på den måten og man kan skape prosjekter som når ut til flere.

Mads Sjøgård Pettersen

Mads S Kampen om tungtvannet - versjon 2

Hva er du aktuell med?

TV-serien Kampen om Tungtvannet og spillefilmen Villmark 2. Teaterforestillingen Natten er dagen mor på Nationaltheatret, teaterforestillingen Konflikten i forbindelse med Vinterlysfestivalen ved Nordland teater samt danseforestillingen Juryen på Riksteateret.

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller? 

Det overlater jeg til andre.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Forhåpentligvis kan det bidra til et større nettverk og et tettere samarbeid innenfor filmbransjen på tvers av landegrensene. En døråpner.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan opplever du den utviklingen?

Det er helt klart en positiv utvikling.

Hva er den største forskjellen på å spille film innen og utenfor Norden?

Cateringen.

 Tidligere presentasjoner: Elmer Bäck, Gitte Witt, Rolf Kristian Larsen og Emil Johnsen.  Inga Lilleaas, Lisette Pagler, Julia Schacht og Magne Håvard Brekke

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Northern Lights: Laura Bach, Lina Ljungqvist,  Guro N. Schia og Mads S. Pettersen

Northern Lights: Laura Bach, Lina Ljungqvist, Guro N. Schia og Mads S. Pettersen

Møt Laura Bach, Lina Ljungqvist, Thora Karita, Guro Nagelhus Schia og Mads Sjøgård Pettersen – som alle deltar under Northern Lighs-mønstringen på Berlinalen.

Northern Lights – Promoting Nordic Actors at the Berlinale er et førstegangsprosjekt som skal promotere norske skuespillere og deres nordiske kolleger under den 65. internasjonale filmfestivalen i Berlin. Utifra 160 søkere fra Norge, Island, Sverige, Danmark og Finland har en internasjonal jury valgt ut 25 skuespillere. Fram mot Berlinalen vil vi telle ned med korte møter med disse talentfulle skuespillerne som består av både etablerte og nye aktører.

Tidligere presentasjoner: Elmer Bäck, Gitte Witt, Rolf Kristian Larsen og Emil Johnsen.  Inga Lilleaas, Lisette Pagler, Julia Schacht og Magne Håvard Brekke

Laura Bach:

Laura Sofia Bach (photo Magnus Ragnvild) - versjon 2
Foto: Magnus Ragnvild

Hva er du aktuell med?

I spillefilmen Last Summer som er ude nu, medvirker jeg overfor Rinko Kikuchi, Yorick Van Wangeningen og Lucy Griffiths. Derudover bliver tv-serien Den som dræber, hvor jeg spillede hovedrollen, vist i en lang række af europæiske lande. Dette forår medvirker jeg i flere teaterforestillinger i Danmark.

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller? 

Der er så mange vidunderlige vigtige historier at fortælle i denne verden. Jeg laver det jeg laver, fordi jeg ellers ville gå til indeni af alle disse fortællinger. Det er svært indefra og ud, at beskrive mig selv som skuespiller. Men nærvær i mit arbejde, anser jeg som mit vigtigste værktøj, og min evige jagt på at forbedre mig, på erfaringer og på fordybelse i, og via mit fag.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Som der også stod i pressemeddelelsen om Northen Lights, er vi fra Skandinavien ikke nødvendigvis så gode til at vise os selv frem. At få åbnet en dør på denne måde, er en unik mulighed for at skabe kontakter til den internationale branche, de fleste af os ellers ikke ville. Og for den internationale branche at skabe kontakter til os.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan opplever du den utviklingen?

Det er, i mine øjne, uden tvivl mest positivt. Jeg mener der ligger stor inspiration, lærdom  og udvikling ved at arbejde på kryds af landegrænser. Vi stiller højere krav, og gør os erfaringer vi ikke kunne have gjort hjemme i egen have. Og det er igen med til at højne niveauet, og holde os i konstant udvikling hele vejen rundt.

Hva er den største forskjellen på å spille film innen og utenfor Norden?

Min egen erfaring, og hvad jeg kan forstå på andre der også har arbejdet udenfor Norden, er at vi, ud over tydeligt at have gode overenskomster i egne lande, er vant til meget ordnede arbejdsforhold. Og det er langtfra altid det samme man møder på produktioner i andre lande. Det kommer naturligvis an på hvilket land vi snakker om, men oftest er det i produktions sammenhæng at der ligger de største forskelle. Ens for alle er stadig at vi gerne vil fortælle den gode historie, på den bedst mulige måde.

Lina Ljungqvist

Lina Ljungqvist
Foto: Sören Vilks

Hva er du aktuell med?

Jag spelade en av huvudrollerna i filmen Krakel Spektakel som nyligen visades på bio, och har dessförinnan synts i tv-serien (Re)volt på SVT.

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller? 

Som skådespelare har jag mycket fantasi och energi, en komisk timing och är orädd och ärlig. Jag älskar att studera människor, tänka mig in i hur de resonerar, och sedan när jag har ett rollarbete framför mig kommer karaktärerna till mig intuitivt. Jag är en modig konstnär och jag vill göra skillnad. Jag får min energi av att samarbeta med andra.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Jag tror att Northern Lights möjliggör för nya samarbeten mellan filmskapare från och utanför norden. Det är fantastiskt att personligen få träffa så många i branschen,  förhoppningsvis kommer vi att få nya tankar och idéer av att träffas, kreativiteten kommer kanske leda oss in på nya vägar.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan opplever du denne utviklingen?

Jag tror att det är utvecklande för filmarbetare att lära av kollegor i andra länder, att olikheter leder till nya sätt att tänka. Det är klart att det skulle kunna bli kulturkrockar i arbetssätt, men jag tror inte det, ett filmteam är en så stor apparat, och det är alltid jätteviktigt med tydlig kommunikation för att alla ska vara samstämmiga, så jag tror att alla förutsättningar finns för att det blir utvecklande och nyskapande. Och ju fler nordiska skådespelare som syns i internationella produktioner, desto fler kommer att efterfrågas i framtiden!

Guro Nagelhus Schia

Guro (c) Mona Nordøy_cropped - versjon 2
Foto: Mona Nordøy

Hva er du aktuell med?

Jeg er akkurat ferdig med forestillingen Shellshock på La Monnaie i Brussel. En forestilling regissert av Sidi Larbi Cherkaoui, skrevet av Nick Cave og Nicholas Lens. Jeg hadde min filmdebut som Annushka i Joe Wright´s Anna Karenina og samarbeidet med Joe Wright igjen i en Chanel kortfilm. For tiden er jeg involvert i et eksperimentelt filmprosjekt White Horse, regi av Carl Eric Rinch som blant annet har regissert 47 Ronin. Jeg er også igang med en egen forestilling LINKED som har premiere i Bærum Kulturhus i April.

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller? 

Hm, vanskelig å si… Jeg liker å gjøre grundig forarbeid, da åpner det seg flere muligheter som jeg kan leke meg med. Så må jeg slippe tak i forarbeidet, stole på at forberedelsene ligger i kroppen og være åpen, uredd og spontan.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Jeg håper at Northern Lights vil være en fin plattform til å treffe nye folk i bransjen, knytte nye kontakter og åpne nye dører.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan opplever du den utviklingen?

Det er bare positivt. I ulike land har man forskjellig arbeidskultur, metoder og erfaringer og at man deler de erfaringene er helt klart veldig berikende.  Jeg tror det skapes mange flere muligheter på den måten og man kan skape prosjekter som når ut til flere.

Mads Sjøgård Pettersen

Mads S Kampen om tungtvannet - versjon 2

Hva er du aktuell med?

TV-serien Kampen om Tungtvannet og spillefilmen Villmark 2. Teaterforestillingen Natten er dagen mor på Nationaltheatret, teaterforestillingen Konflikten i forbindelse med Vinterlysfestivalen ved Nordland teater samt danseforestillingen Juryen på Riksteateret.

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller? 

Det overlater jeg til andre.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Forhåpentligvis kan det bidra til et større nettverk og et tettere samarbeid innenfor filmbransjen på tvers av landegrensene. En døråpner.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan opplever du den utviklingen?

Det er helt klart en positiv utvikling.

Hva er den største forskjellen på å spille film innen og utenfor Norden?

Cateringen.

 Tidligere presentasjoner: Elmer Bäck, Gitte Witt, Rolf Kristian Larsen og Emil Johnsen.  Inga Lilleaas, Lisette Pagler, Julia Schacht og Magne Håvard Brekke

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY