Northern Lights: Inga Lilleaas, Lisette Pagler, Julia Schacht og Magne Håvard Brekke

Northern Lights: Inga Lilleaas, Lisette Pagler, Julia Schacht og Magne Håvard Brekke

Vi teller ned til Northern Lights sin presentasjon av nordiske skuespillere under Berlinalen. Møt Inga Lilleaas, Lisette Pagler, Julia Schacht og Magne Håvard Brekke

Northern Lights – Promoting Nordic Actors at the Berlinale er et førstegangsprosjekt som skal promotere norske skuespillere og deres nordiske kolleger under den 65. internasjonale filmfestivalen i Berlin. Utifra 160 søkere fra Norge, Island, Sverige, Danmark og Finland har en internasjonal jury valgt ut 25 skuespillere. Fram mot Berlinalen vil vi telle ned med korte møter med disse talentfulle skuespillerne som består av både etablerte og nye talenter.

Inga Lilleaas

Inga Lilleaas

Hva er du aktuell med?

Jeg spiller litteraturstudenten Sigrid i Kvinner i for store herreskjorter. Filmen har norgespremiere 6.mars.

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller? 

Jeg er fersk, ubeskrevet, åpen. Jeg prøver å lytte til det som intuitivt skjer i kroppen i den gitte situasjonen, med karakterens forutsetninger som leder. Jeg bruker ingen spesifikk metode i arbeidet, jeg tar det som det kommer, og kan bruke ulike verktøy jeg har lært hvis det trengs.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Northern Lights kan bidra til at man lettere kommer i kontakt med seriøse aktører man vil jobbe med. Dette er en mulighet for skuespillere til å promotere seg selv internasjonalt, og forhåpentligvis vil det føre til flere samarbeid internasjonalt.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan ser du på den utfordringen?

At man har ulik bakgrunn, ulike erfaringer, ulik kultur er en positivt faktor. Slik kan vi la oss inspirere av hverandre, utveksle kunnskap og erfaring og ta det vi lærer med tilbake. Utfordring er en forutsetning for utvikling. Språk kan kanskje være en utfordring, men hva skjer hvis vi bruker språkforskjellene til å utvikle nye måter å fortelle på?

Julia Schacht

Julia Schacht

Hva er du aktuell med?

Jeg er aktuell med Kampen og Tungtvannet.  Og spiller en hovedrolle i en tysk spillefilm nå.

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller?

Jeg prøver alltid å gjøre et godt forarbeid, så er resten noe som skjer der og da som jeg ikke har så mye kontroll over. Jeg forsøker alltid å være umiddelbar, spontan og modig.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Jeg håper det kan bidra til at nordiske skuespillere blir mer enn en «mote» i utlandet akkurat nå.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan ser du på den utfordringen?

Det vil bidra til at flere nye talenter kommer inn i bransjen og at de etablerte skuespillerne får mer erfaring.

Hva er den største forskjellen på å spille film innen og utenfor Norden?

Jeg synes ofte ting er bedre organisert og at de utenlandske skuespillerne har mer de skulle sagt om det kreative rundt enn det som er vanlig i Norge.

Lisette Pagler

Lisette Pagler

Hva er du aktuell med?

Jag spelar just nu Chicago på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Har fått en gästroll i en av de kommande Beck-filmerna och börjar filma i februari. Senaste TV-produktionen jag var aktuell i var «Viva Hate» av Peter Birro med den norska regissören Jens Lien. Innan dess kunde man se mig som huboten Mimi i den uppmärksammade serien «Äkta Människor».

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller? 

Jag är en sensitiv, inkännande skådespelare som alltid strävar efter att hitta konkreta verkliga mål för mina karaktärer. Orädd för utmaningar där berättelsen är målet, inte min enskilda prestation.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Att leva och bo i Norden skapar unika förutsättningar som genomsyrar vår kultur och vårt berättande. Genom Northern Lights kan vi utöka vår starka dramatradition och öppna upp för ett mångkulturellt samarbete där berättelser från olika kulturer får mötas.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan ser du på den utfordringen?

Jag tror starkt på samarbete där en mix av olika filmarbetares erfarenheter kan skapa projekt som inte bara når ut till fler människor och även bidrar till en högre igenkänningsfaktor hos publiken. Vi lever i en värld utan konstnärliga tak, där faktiska landsgränser suddas ut och där människor från olika kulturella förhållanden lever tätt tillsammans med eller utan friktion. Detta är vår samtid och om denna verklighet bör berättas utifrån så många olika synvinklar som möjligt. Därav är det fruktsamt att konstnärliga samarbeten ökar även inom filmindustrin.

Magne Håvard Brekke

Magne Håvard Brekke

Hva er du aktuell med?

Jeg spiller i en fransk film som heter Le Tournoi  (”Turneringen”) og som kommer på fransk kino i april 2015.  Det er en film som utspiller seg i sjakkmiljøet på høyt nivå – det franske ungdomslandslaget. Inspirasjon til manuskriptet har blanet annet vært Magnus Carlsen. Holder ellers på med et prosjekt som heter Ljodahått. Men det er ingen film, men norsk poesi tonesatt av oss i Ljodahått. Vi skal spille i Paris i mars og på Festspillene i Bergen i juni 2015

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller? 

Det foretrekker jeg at andre gjør. Det er veldig avhengig av hvilke folk jeg jobber med og oppgaven jeg har og hvilken kunstneriske form og stil prosjektet har.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Jeg håper det bidrar til at nye, overraskende og gode konstellasjoner oppstår for framtida og dermed åpner opp for mye energi og inspirasjon som ellers ikke hadde vært mulig.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan ser du på den utfordringen?

Det er positivt at forskjellige kulturer møtes i en felles kunstnerisk utfordring. For enkelte prosjekt er det helt nødvendig og ikke til å komme utenom, for andre igjen blir det helt feil. For den enkelte skuespiller handler det om å ta riktige valg for seg selv. Noen av oss burde krysse dem mer og andre kanskje ikke i det hele tatt. Det handler om motivasjon og prioritering og muligheter!

Om Northern Lights

Den 9. februar vil Northern Lights ha et heldagsarrangement i Berlin som inkluderer blant annet speeddating på ambassaden med internasjonale castere, brunch med 150-200 internasjonale regissører og produsenter i samarbeid md Scandinavian Locations, styling og photo shoot, og gallafest med rød løper om kvelden.

Northern Lights blir arrangert av Norsk Skuespillersenter, LS International Film Consulting og TMStudio i samarbeid med Norsk Skuespillerforbund, Scandinavian Locations og Rushprint, med veiledning fra Norsk Filminstitutt. Northern Lights oppstod opprinnelig som en ide fra Linda Steinhoff som etterlyste mer synlighet fra norske skuespillere på det internasjonale filmmarkedet etter å ha castet flere internasjonale co-produksjoner/ spillefilmer fra Tyskland. Mika Ore som er daglig leder for Norsk Skuespillersenter organiserer arbeidet sammen med Linda, Marco Di Filippo, TMStudio og frivillige.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Northern Lights: Inga Lilleaas, Lisette Pagler, Julia Schacht og Magne Håvard Brekke

Northern Lights: Inga Lilleaas, Lisette Pagler, Julia Schacht og Magne Håvard Brekke

Vi teller ned til Northern Lights sin presentasjon av nordiske skuespillere under Berlinalen. Møt Inga Lilleaas, Lisette Pagler, Julia Schacht og Magne Håvard Brekke

Northern Lights – Promoting Nordic Actors at the Berlinale er et førstegangsprosjekt som skal promotere norske skuespillere og deres nordiske kolleger under den 65. internasjonale filmfestivalen i Berlin. Utifra 160 søkere fra Norge, Island, Sverige, Danmark og Finland har en internasjonal jury valgt ut 25 skuespillere. Fram mot Berlinalen vil vi telle ned med korte møter med disse talentfulle skuespillerne som består av både etablerte og nye talenter.

Inga Lilleaas

Inga Lilleaas

Hva er du aktuell med?

Jeg spiller litteraturstudenten Sigrid i Kvinner i for store herreskjorter. Filmen har norgespremiere 6.mars.

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller? 

Jeg er fersk, ubeskrevet, åpen. Jeg prøver å lytte til det som intuitivt skjer i kroppen i den gitte situasjonen, med karakterens forutsetninger som leder. Jeg bruker ingen spesifikk metode i arbeidet, jeg tar det som det kommer, og kan bruke ulike verktøy jeg har lært hvis det trengs.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Northern Lights kan bidra til at man lettere kommer i kontakt med seriøse aktører man vil jobbe med. Dette er en mulighet for skuespillere til å promotere seg selv internasjonalt, og forhåpentligvis vil det føre til flere samarbeid internasjonalt.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan ser du på den utfordringen?

At man har ulik bakgrunn, ulike erfaringer, ulik kultur er en positivt faktor. Slik kan vi la oss inspirere av hverandre, utveksle kunnskap og erfaring og ta det vi lærer med tilbake. Utfordring er en forutsetning for utvikling. Språk kan kanskje være en utfordring, men hva skjer hvis vi bruker språkforskjellene til å utvikle nye måter å fortelle på?

Julia Schacht

Julia Schacht

Hva er du aktuell med?

Jeg er aktuell med Kampen og Tungtvannet.  Og spiller en hovedrolle i en tysk spillefilm nå.

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller?

Jeg prøver alltid å gjøre et godt forarbeid, så er resten noe som skjer der og da som jeg ikke har så mye kontroll over. Jeg forsøker alltid å være umiddelbar, spontan og modig.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Jeg håper det kan bidra til at nordiske skuespillere blir mer enn en «mote» i utlandet akkurat nå.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan ser du på den utfordringen?

Det vil bidra til at flere nye talenter kommer inn i bransjen og at de etablerte skuespillerne får mer erfaring.

Hva er den største forskjellen på å spille film innen og utenfor Norden?

Jeg synes ofte ting er bedre organisert og at de utenlandske skuespillerne har mer de skulle sagt om det kreative rundt enn det som er vanlig i Norge.

Lisette Pagler

Lisette Pagler

Hva er du aktuell med?

Jag spelar just nu Chicago på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Har fått en gästroll i en av de kommande Beck-filmerna och börjar filma i februari. Senaste TV-produktionen jag var aktuell i var «Viva Hate» av Peter Birro med den norska regissören Jens Lien. Innan dess kunde man se mig som huboten Mimi i den uppmärksammade serien «Äkta Människor».

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller? 

Jag är en sensitiv, inkännande skådespelare som alltid strävar efter att hitta konkreta verkliga mål för mina karaktärer. Orädd för utmaningar där berättelsen är målet, inte min enskilda prestation.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Att leva och bo i Norden skapar unika förutsättningar som genomsyrar vår kultur och vårt berättande. Genom Northern Lights kan vi utöka vår starka dramatradition och öppna upp för ett mångkulturellt samarbete där berättelser från olika kulturer får mötas.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan ser du på den utfordringen?

Jag tror starkt på samarbete där en mix av olika filmarbetares erfarenheter kan skapa projekt som inte bara når ut till fler människor och även bidrar till en högre igenkänningsfaktor hos publiken. Vi lever i en värld utan konstnärliga tak, där faktiska landsgränser suddas ut och där människor från olika kulturella förhållanden lever tätt tillsammans med eller utan friktion. Detta är vår samtid och om denna verklighet bör berättas utifrån så många olika synvinklar som möjligt. Därav är det fruktsamt att konstnärliga samarbeten ökar även inom filmindustrin.

Magne Håvard Brekke

Magne Håvard Brekke

Hva er du aktuell med?

Jeg spiller i en fransk film som heter Le Tournoi  (”Turneringen”) og som kommer på fransk kino i april 2015.  Det er en film som utspiller seg i sjakkmiljøet på høyt nivå – det franske ungdomslandslaget. Inspirasjon til manuskriptet har blanet annet vært Magnus Carlsen. Holder ellers på med et prosjekt som heter Ljodahått. Men det er ingen film, men norsk poesi tonesatt av oss i Ljodahått. Vi skal spille i Paris i mars og på Festspillene i Bergen i juni 2015

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller? 

Det foretrekker jeg at andre gjør. Det er veldig avhengig av hvilke folk jeg jobber med og oppgaven jeg har og hvilken kunstneriske form og stil prosjektet har.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Jeg håper det bidrar til at nye, overraskende og gode konstellasjoner oppstår for framtida og dermed åpner opp for mye energi og inspirasjon som ellers ikke hadde vært mulig.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan ser du på den utfordringen?

Det er positivt at forskjellige kulturer møtes i en felles kunstnerisk utfordring. For enkelte prosjekt er det helt nødvendig og ikke til å komme utenom, for andre igjen blir det helt feil. For den enkelte skuespiller handler det om å ta riktige valg for seg selv. Noen av oss burde krysse dem mer og andre kanskje ikke i det hele tatt. Det handler om motivasjon og prioritering og muligheter!

Om Northern Lights

Den 9. februar vil Northern Lights ha et heldagsarrangement i Berlin som inkluderer blant annet speeddating på ambassaden med internasjonale castere, brunch med 150-200 internasjonale regissører og produsenter i samarbeid md Scandinavian Locations, styling og photo shoot, og gallafest med rød løper om kvelden.

Northern Lights blir arrangert av Norsk Skuespillersenter, LS International Film Consulting og TMStudio i samarbeid med Norsk Skuespillerforbund, Scandinavian Locations og Rushprint, med veiledning fra Norsk Filminstitutt. Northern Lights oppstod opprinnelig som en ide fra Linda Steinhoff som etterlyste mer synlighet fra norske skuespillere på det internasjonale filmmarkedet etter å ha castet flere internasjonale co-produksjoner/ spillefilmer fra Tyskland. Mika Ore som er daglig leder for Norsk Skuespillersenter organiserer arbeidet sammen med Linda, Marco Di Filippo, TMStudio og frivillige.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY