Northern Lights: Elmer Bäck, Gitte Witt, Rolf Kristian Larsen og Emil Johnsen.

Northern Lights: Elmer Bäck, Gitte Witt, Rolf Kristian Larsen og Emil Johnsen.

Vi fortsetter å telle ned til Northern Lights under Berlinalen. Møt Elmer Bäck, som deltar i hovedkonkurransen, samt Gitte Witt, Rolf Kristian Larsen og Emil Johnsen.

Northern Lights – Promoting Nordic Actors at the Berlinale er et førstegangsprosjekt som skal promotere norske skuespillere og deres nordiske kolleger under den 65. internasjonale filmfestivalen i Berlin. Utifra 160 søkere fra Norge, Island, Sverige, Danmark og Finland har en internasjonal jury valgt ut 25 skuespillere. Fram mot Berlinalen vil vi telle ned med korte møter med disse talentfulle skuespillerne som består av både etablerte og nye talenter.

Elmer Bäck

ElmerBäck_Photo_Theofanis Kavvadas - versjon 3
Foto: Theofanis Kavvada

What are your current projects?

My latest project is Peter Greenaways Eisenstein in Guanajuato where I play the lead as the Russian filmdirector Sergei Eisenstein. It will premiere in the competition at the Berlinale on the 11th of February.

How would you describe yourself as an actor?

I would describe myself as somewhat of a physical actor thanks to my strong theatre background. I would also like to think that this has given me a versatility as an actor.

There is currently a lot of awareness internationally of Nordic films and TV-series. How do you think Northern Lights as a platform can contribute to this tendency?

I hope Northern Ligths will be a good platform to highlight new Nordic talent and put a light on what is happening in the Nordic countries.

Nordic and European co-productions are increasing and more and more actors are found to cross international borders to take part in foreign productions. Is this a challenge or a positive development?

I think it is definitely a positive development. For a small filmcountry like Finland European co-production opens up a whole new market and possibilities. And I think as an actor it is very enriching to be able to work in different countries and in different languages.

What is the largest difference between productions in the Nordic countries and outside of the Nordic countries?

I think in the end, in my experience, the differences are not so big. Of course the most obvious difference would be connected to budget. But I think the level of professionality is now so high world-wide that the differences between working in different countries are not as big as they used to be.

Gitte Witt

Bruk Gitte Witt - versjon 2

Hva er du aktuell med?

Jeg er midt imellom prosjekter akkurat nå, så mest aktuell er jeg med Søvngjengeren som hadde premiere i USA i desember 2014.

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller?

Jeg er hardtarbeidende og ydmyk ovenfor den jobben jeg får gjøre, men stiller allikevel noen krav, nettopp så jeg får gjort en så god jobb som jeg ønsker å gjøre. Jeg går ordentlig inn i alle roller jeg gjør, være seg liten eller stor og gir meg aldri før jeg føler jeg har gitt 100%.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Det kan helt sikkert bidra til å møte folk i bransjen man ikke ville møtt ellers, og bli sett av castere etc som til nå ikke vet hvem en er.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan ser du på denne utviklingen?

Dette er på alle måter bare en positiv utvikling slik jeg ser det. Det utvider jobbmuligheter og gjør det å få jobb på spennende prosjekter i utlandet mindre «umulig», hvilket er fantastsisk.

Hva er den største forskjellen på å spille film innen og utenfor Norden?

Det er budsjettet mest, som avgjør forskjellen på å spille inn film i inn og utland, slik jeg har erfart det, utover det språklige. Større budsjett gir mer luksus og romsligere arbeidsforhold. Utover det baserer forskjellen seg på prosjektet og casten osv, ikke om det er i eller utenfor Norden.

Møt også Inga Lilleaas, Lisette Pagler, Julia Schacht og Magne Håvard Brekke 

Rolf Kristian Larsen

Bruk Rolf Kristian Larsen - versjon 2

Hva er du aktuell med? 

For tiden er jeg mest aktuell med Kampen om Tungtvannet.

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller?

Jeg tror jeg vil la det være opp til andre å definere meg, men det er i hvert fall viktig for meg å oppnå reell emosjonell kontakt med meg selv, situasjonen, og de jeg spiller med. Det håper og prøver jeg på hver gang.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Jeg håper det kan bidra til mer spennende jobb. Enkelt og greit.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan ser du på den utviklingen?

Det er en enormt postiv utvikling og det er nesten synd at det ikke går fortere. Vi ser jo hvor stort nedslagsfelt en serie som Broen har hatt. Kunst utvikles raskt gjennom friksjon med andre typer uttrykk og derfor er dette viktig. At for eksempel danske, norske og svenske filmkunstnere kan lære av hverandre er udiskutabelt.

Hva er den største forskjellen på å spille film innen og utenfor Norden?

Den lille erfaringen jeg har er ikke nok til å danne meg et ordentlig grunnlag. Det er for mange andre faktorer som spiller inn i tillegg, for eksempel budsjett som antageligvis har mye mer å si for en forskjellsopplevelse. Jeg tror generelt at folk er folk og forholder meg heller til store studier enn personlige erfaringer når jeg skal bedømme slike ting.

 

Emil Johnsen

Bruk Emil Johnsen den jag vill ha 12 - versjon 2

Hva er du aktuell med?

Jeg har rollen som David i Alt det Vakre, en spillefilm som kommer til våren, med regi Aasne Vaa Greibrokk. David er hovedrollen, og spilles av tre ulike skuespillere i uike aldre, jeg spiller ham i 30 åra. Det er en kjærlighetsfilm som bygger på Lars Noréns «München-Athen». Jeg har også en rolle i den kommende TV-serien «Okkupert». Mine to viktigste filmroller er i de svenske spillefilmene Isolerad og Behandlingen der jeg spiller hovedrollen i begge, og ble Rising Star ved Stockholm Film Festival og vant priser for begge rollene.

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller? 

Jeg liker å gå langt inn i rollene jeg spiller. Man kaller det gjerne «character actor» på engelsk, men i bunn og grunn handler det alltid om å gå inn i en karakters liv og drifter. Jeg får ofte spille roller med edge og nerve. Har også blitt en del roller med noe dysfunksjonelt og problematisk over seg. Jeg har fått høre at jeg har lett for å gå inn i følelser og er uredd på den måten. Selv vil jeg si at det er den måten jeg har det gøy på. Det er sånn jeg liker å bruke tida mi.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Northern Lights kan presentere skuespillerne for et internasjonalt nettverk av filmarbeidere. Det er viktig og bra.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan ser du på den utviklingen?

En veldig positiv utvikling. Det skaper jobbmuligheter og høyner nivået. Det er jo fantastisk å ha muligheten til å samarbeide med de beste i bransjen, og det er klart at å jobbe på tvers av landegrensene er noe som åpner for det.

Møt også Inga Lilleaas, Lisette Pagler, Julia Schacht og Magne Håvard Brekke 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Northern Lights: Elmer Bäck, Gitte Witt, Rolf Kristian Larsen og Emil Johnsen.

Northern Lights: Elmer Bäck, Gitte Witt, Rolf Kristian Larsen og Emil Johnsen.

Vi fortsetter å telle ned til Northern Lights under Berlinalen. Møt Elmer Bäck, som deltar i hovedkonkurransen, samt Gitte Witt, Rolf Kristian Larsen og Emil Johnsen.

Northern Lights – Promoting Nordic Actors at the Berlinale er et førstegangsprosjekt som skal promotere norske skuespillere og deres nordiske kolleger under den 65. internasjonale filmfestivalen i Berlin. Utifra 160 søkere fra Norge, Island, Sverige, Danmark og Finland har en internasjonal jury valgt ut 25 skuespillere. Fram mot Berlinalen vil vi telle ned med korte møter med disse talentfulle skuespillerne som består av både etablerte og nye talenter.

Elmer Bäck

ElmerBäck_Photo_Theofanis Kavvadas - versjon 3
Foto: Theofanis Kavvada

What are your current projects?

My latest project is Peter Greenaways Eisenstein in Guanajuato where I play the lead as the Russian filmdirector Sergei Eisenstein. It will premiere in the competition at the Berlinale on the 11th of February.

How would you describe yourself as an actor?

I would describe myself as somewhat of a physical actor thanks to my strong theatre background. I would also like to think that this has given me a versatility as an actor.

There is currently a lot of awareness internationally of Nordic films and TV-series. How do you think Northern Lights as a platform can contribute to this tendency?

I hope Northern Ligths will be a good platform to highlight new Nordic talent and put a light on what is happening in the Nordic countries.

Nordic and European co-productions are increasing and more and more actors are found to cross international borders to take part in foreign productions. Is this a challenge or a positive development?

I think it is definitely a positive development. For a small filmcountry like Finland European co-production opens up a whole new market and possibilities. And I think as an actor it is very enriching to be able to work in different countries and in different languages.

What is the largest difference between productions in the Nordic countries and outside of the Nordic countries?

I think in the end, in my experience, the differences are not so big. Of course the most obvious difference would be connected to budget. But I think the level of professionality is now so high world-wide that the differences between working in different countries are not as big as they used to be.

Gitte Witt

Bruk Gitte Witt - versjon 2

Hva er du aktuell med?

Jeg er midt imellom prosjekter akkurat nå, så mest aktuell er jeg med Søvngjengeren som hadde premiere i USA i desember 2014.

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller?

Jeg er hardtarbeidende og ydmyk ovenfor den jobben jeg får gjøre, men stiller allikevel noen krav, nettopp så jeg får gjort en så god jobb som jeg ønsker å gjøre. Jeg går ordentlig inn i alle roller jeg gjør, være seg liten eller stor og gir meg aldri før jeg føler jeg har gitt 100%.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Det kan helt sikkert bidra til å møte folk i bransjen man ikke ville møtt ellers, og bli sett av castere etc som til nå ikke vet hvem en er.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan ser du på denne utviklingen?

Dette er på alle måter bare en positiv utvikling slik jeg ser det. Det utvider jobbmuligheter og gjør det å få jobb på spennende prosjekter i utlandet mindre «umulig», hvilket er fantastsisk.

Hva er den største forskjellen på å spille film innen og utenfor Norden?

Det er budsjettet mest, som avgjør forskjellen på å spille inn film i inn og utland, slik jeg har erfart det, utover det språklige. Større budsjett gir mer luksus og romsligere arbeidsforhold. Utover det baserer forskjellen seg på prosjektet og casten osv, ikke om det er i eller utenfor Norden.

Møt også Inga Lilleaas, Lisette Pagler, Julia Schacht og Magne Håvard Brekke 

Rolf Kristian Larsen

Bruk Rolf Kristian Larsen - versjon 2

Hva er du aktuell med? 

For tiden er jeg mest aktuell med Kampen om Tungtvannet.

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller?

Jeg tror jeg vil la det være opp til andre å definere meg, men det er i hvert fall viktig for meg å oppnå reell emosjonell kontakt med meg selv, situasjonen, og de jeg spiller med. Det håper og prøver jeg på hver gang.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Jeg håper det kan bidra til mer spennende jobb. Enkelt og greit.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan ser du på den utviklingen?

Det er en enormt postiv utvikling og det er nesten synd at det ikke går fortere. Vi ser jo hvor stort nedslagsfelt en serie som Broen har hatt. Kunst utvikles raskt gjennom friksjon med andre typer uttrykk og derfor er dette viktig. At for eksempel danske, norske og svenske filmkunstnere kan lære av hverandre er udiskutabelt.

Hva er den største forskjellen på å spille film innen og utenfor Norden?

Den lille erfaringen jeg har er ikke nok til å danne meg et ordentlig grunnlag. Det er for mange andre faktorer som spiller inn i tillegg, for eksempel budsjett som antageligvis har mye mer å si for en forskjellsopplevelse. Jeg tror generelt at folk er folk og forholder meg heller til store studier enn personlige erfaringer når jeg skal bedømme slike ting.

 

Emil Johnsen

Bruk Emil Johnsen den jag vill ha 12 - versjon 2

Hva er du aktuell med?

Jeg har rollen som David i Alt det Vakre, en spillefilm som kommer til våren, med regi Aasne Vaa Greibrokk. David er hovedrollen, og spilles av tre ulike skuespillere i uike aldre, jeg spiller ham i 30 åra. Det er en kjærlighetsfilm som bygger på Lars Noréns «München-Athen». Jeg har også en rolle i den kommende TV-serien «Okkupert». Mine to viktigste filmroller er i de svenske spillefilmene Isolerad og Behandlingen der jeg spiller hovedrollen i begge, og ble Rising Star ved Stockholm Film Festival og vant priser for begge rollene.

Hvordan vil du beskrive deg selv som skuespiller? 

Jeg liker å gå langt inn i rollene jeg spiller. Man kaller det gjerne «character actor» på engelsk, men i bunn og grunn handler det alltid om å gå inn i en karakters liv og drifter. Jeg får ofte spille roller med edge og nerve. Har også blitt en del roller med noe dysfunksjonelt og problematisk over seg. Jeg har fått høre at jeg har lett for å gå inn i følelser og er uredd på den måten. Selv vil jeg si at det er den måten jeg har det gøy på. Det er sånn jeg liker å bruke tida mi.

Det er mye oppmerksomhet internasjonalt rundt nordiske filmer og tv-serier akkurat nå. Hva tror du en plattform som Northern Lights kan bidra til?

Northern Lights kan presentere skuespillerne for et internasjonalt nettverk av filmarbeidere. Det er viktig og bra.

Nordisk og europeisk samproduksjon øker i omfang og stadig flere skuespillere krysser landegrensene. Hvordan ser du på den utviklingen?

En veldig positiv utvikling. Det skaper jobbmuligheter og høyner nivået. Det er jo fantastisk å ha muligheten til å samarbeide med de beste i bransjen, og det er klart at å jobbe på tvers av landegrensene er noe som åpner for det.

Møt også Inga Lilleaas, Lisette Pagler, Julia Schacht og Magne Håvard Brekke 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY