Brakåpning for «Kon-Tiki»

Brakåpning for «Kon-Tiki»

Kon-Tiki har slått åpningshelgen til Max Manus i antall besøkende. – Dette er høyere enn vi turte å drømme om, forteller Tom Erik Kolåsæter i Nordisk film. Digitale kopier har gjort det mulig å åpne i langt flere saler enn før.

Marketing manager at Nordisk Film, Tom Erik Kolåsæter, sitter med de rykende ferske tallene for åpningshelgen. Disse inkluderer også Tromsø Kino, som ikke tidligere hadde rapportert inn sine tall.

-Det offisielle tallet er 164191. Dette er uten forhåndsvisninger på filmen. Før premierehelgen hadde det blitt solgt 8129 til diverse forhåndsvisninger, som vi ikke inkluderer i tallet for åpningshelgen, forteller han.

-Utrolige tall. Fra vårt ståsted er dette høyere enn vi på noe tidspunkt turte å drømme om, og jeg synes det er veldig gøy og flott at Joachim og Espen har slått knock-out på seg selv, sier Kolåsæter.

Film & Kino sitter også med ferske tall fra Kon-Tikis åpningshelg, som får perspektiv sammenlignet med Max Manus sin åpningshelg.

Kl 10.00 mandag formiddag lyder tallene fra Film & Kino på 164 877 totalt besøkende fra helgen. Her er ikke Tromsø inkludert, men det er de vel 8000 besøkende fra forhåndspremierer. Filmen åpnet i 149 kinohus, totalt 221 saler.

Til sammenligning hadde Max Manus – forrige film med rekordbesøk – 143 658 besøkende etter sin åpningshelg, også her inkludert rundt 8000 fra forhåndspremierer. Max Manus åpnet derimot i langt færre saler: 91 kinohus, totalt 116 saler.

Tallene satt opp mot hverandre levner ingen tvil om Kon-Tiki sin braksuksess, selv om sammenligningen med Max Manus sine tall blir smått urettferdig når vi ser hvor bredere distribusjonen av Kon-Tiki har vært, i form av antall saler.

-Det er små kinoer som har kommet til. De bidrar ikke med så mange besøkende per sal, forteller rådgiver for statistikk og analyse hos Film & Kino, Ingar Johansen.

Programdirektør i Oslo Kino, Christin Berg, forteller at filmen i Oslo alene har solgt 27213 billetter etter helgen, inkludert forhåndsvisninger.

-Veldig bra. Den har slått rekordene til Max Manus. I Oslo har den med forhåndsvisninger blitt sett av 27213 totalt. Helt eventyrlig.

Berg sier at de så en markant økning i interesse etter at anmeldelsene kom, og at filmen har vekket interessen til alle aldersgrupper.

-Vi vet at dette er en film mange har hatt forventninger til, men da kritikkene ble bra så vi at forhåndssalget tok av. Og man hører at filmen snakkes om over alt; unge gutter på trikken som sier de skal se Kon-Tiki i åpningshelgen. Det er klart at når man får med den gruppen da har man virkelig gjort det. Vi ser også at dette er en film som man tar med hele familien sin på – også barn som har hørt om Kon-Tiki i barnehagen. Det er blitt en film for alle generasjoner. Det har blitt en film som folk anbefaler videre, og da blir også besøket eventyrlig.

Debatten om fremstillingen av Herman Watzinger i forkant av premieren har ikke lagt noe demper for interessen, heller det motsatte, sier Berg.

-De færreste har nok tatt innover seg debatten i forkant, og dette skaper uansett bare nysgjerrighet rundt filmen. Jeg tror nok ikke har hatt noe å si for besøket. Det var også fint vær i helgen, og det brydde ikke folk seg noe om. Det at filmen har blitt bra har alt å si – ingenting hadde hjulpet hvis ikke dette var tilfelle.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Brakåpning for «Kon-Tiki»

Brakåpning for «Kon-Tiki»

Kon-Tiki har slått åpningshelgen til Max Manus i antall besøkende. – Dette er høyere enn vi turte å drømme om, forteller Tom Erik Kolåsæter i Nordisk film. Digitale kopier har gjort det mulig å åpne i langt flere saler enn før.

Marketing manager at Nordisk Film, Tom Erik Kolåsæter, sitter med de rykende ferske tallene for åpningshelgen. Disse inkluderer også Tromsø Kino, som ikke tidligere hadde rapportert inn sine tall.

-Det offisielle tallet er 164191. Dette er uten forhåndsvisninger på filmen. Før premierehelgen hadde det blitt solgt 8129 til diverse forhåndsvisninger, som vi ikke inkluderer i tallet for åpningshelgen, forteller han.

-Utrolige tall. Fra vårt ståsted er dette høyere enn vi på noe tidspunkt turte å drømme om, og jeg synes det er veldig gøy og flott at Joachim og Espen har slått knock-out på seg selv, sier Kolåsæter.

Film & Kino sitter også med ferske tall fra Kon-Tikis åpningshelg, som får perspektiv sammenlignet med Max Manus sin åpningshelg.

Kl 10.00 mandag formiddag lyder tallene fra Film & Kino på 164 877 totalt besøkende fra helgen. Her er ikke Tromsø inkludert, men det er de vel 8000 besøkende fra forhåndspremierer. Filmen åpnet i 149 kinohus, totalt 221 saler.

Til sammenligning hadde Max Manus – forrige film med rekordbesøk – 143 658 besøkende etter sin åpningshelg, også her inkludert rundt 8000 fra forhåndspremierer. Max Manus åpnet derimot i langt færre saler: 91 kinohus, totalt 116 saler.

Tallene satt opp mot hverandre levner ingen tvil om Kon-Tiki sin braksuksess, selv om sammenligningen med Max Manus sine tall blir smått urettferdig når vi ser hvor bredere distribusjonen av Kon-Tiki har vært, i form av antall saler.

-Det er små kinoer som har kommet til. De bidrar ikke med så mange besøkende per sal, forteller rådgiver for statistikk og analyse hos Film & Kino, Ingar Johansen.

Programdirektør i Oslo Kino, Christin Berg, forteller at filmen i Oslo alene har solgt 27213 billetter etter helgen, inkludert forhåndsvisninger.

-Veldig bra. Den har slått rekordene til Max Manus. I Oslo har den med forhåndsvisninger blitt sett av 27213 totalt. Helt eventyrlig.

Berg sier at de så en markant økning i interesse etter at anmeldelsene kom, og at filmen har vekket interessen til alle aldersgrupper.

-Vi vet at dette er en film mange har hatt forventninger til, men da kritikkene ble bra så vi at forhåndssalget tok av. Og man hører at filmen snakkes om over alt; unge gutter på trikken som sier de skal se Kon-Tiki i åpningshelgen. Det er klart at når man får med den gruppen da har man virkelig gjort det. Vi ser også at dette er en film som man tar med hele familien sin på – også barn som har hørt om Kon-Tiki i barnehagen. Det er blitt en film for alle generasjoner. Det har blitt en film som folk anbefaler videre, og da blir også besøket eventyrlig.

Debatten om fremstillingen av Herman Watzinger i forkant av premieren har ikke lagt noe demper for interessen, heller det motsatte, sier Berg.

-De færreste har nok tatt innover seg debatten i forkant, og dette skaper uansett bare nysgjerrighet rundt filmen. Jeg tror nok ikke har hatt noe å si for besøket. Det var også fint vær i helgen, og det brydde ikke folk seg noe om. Det at filmen har blitt bra har alt å si – ingenting hadde hjulpet hvis ikke dette var tilfelle.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY