Ny festival, bredt perspektiv

Ny festival, bredt perspektiv

Filmfest Oslo blir hovedstadens nye filmfestival ved skuddår 2012. Profilen vil ikke konkurrere med eksisterende nisjefestivaler, men skal heller favne bredt, forteller programsjef Morten Steingrimsen.

Programsjef for Filmfest Oslo, Morten Steingrimsen, forteller at i motsetning til de eksisterende filmfestivalene skal de ha et bredt og variert program, som også inkluderer TV-serier.

– Et bredt fokus vil i større grad appellere til et mer generelt filmelskende publikum, og det har ingen hensikt for oss å konkurrere i de samme nisjene som eksempelvis Film fra Sør og Oslo Internasjonale Filmfestival. De er tross alt veldig gode på det de gjør. Derfor går vi heller i motsatt retning og favner bredt. Andre filmfestivaler har også et relativt høyt antall filmer spredd ut over en lengre periode. Vi har valgt å programmere færre titler over en kortere periode – femti filmer over fem dager. Med den strukturen fokuserer vi mer på kvalitet kontra kvantitet, sier han.

Filmene som skal fylle programmet er en kombinasjon av førpremierer og titler hentet fra alle de store festivalene, inkludert en viktig sjangerfilmfestival.

– Rundt halvparten av programmet vil bestå av førpremierer – filmer som allerede innehar norsk kinodistribusjon. De resterende filmene vil være importerte kvalitetsfilmer, som ikke har distribusjon i Norge. Disse har vi hentet fra alle de velkjente festivalene som Cannes, Toronto og London. Vi har også vært på Fantastic Fest, som har blitt en viktig sjangerfilmfestival – kanskje den viktigste. Det er en sentral oppgave for en filmfestival å vise filmer publikum ellers ikke ville fått sett, noe vi legger til grunn når vi setter sammen programmet vårt.

At sesongpremierer på profilerte TV-serier også står på programmet, er ifølge Steingrimsen noe som gjør festivalen unik når det kommer til profil.

– Etter det vi kjenner til er vi den første filmfestivalen i verden som også har fokus på TV-drama. Det er dessverre litt for tidlig til at jeg kan gå ut med noen spesifikke titler, men det blir en blanding av norske, nordiske, europeiske og amerikanske produksjoner.

Det skal også være et større fokus på ”fest”-aspektet ved en festival. Det vil ikke kun bli visninger, men varierte arrangement fra morgen til kveld.

– En av de største utfordringene med å arrangere en filmfestival i en storby er å gjøre seg synlig. Filmfest Oslo vil derfor ha et eget festivalsentrum på Youngstorget. Her vil det være et filmtelt med bar, restaurant, spesialvisninger og varierte filmhappenings.

Det sosiale aspektet ved Filmfest Oslo et viktig suksesskriterie, i tillegg til et sterkt filmprogram, avslutter han

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ny festival, bredt perspektiv

Ny festival, bredt perspektiv

Filmfest Oslo blir hovedstadens nye filmfestival ved skuddår 2012. Profilen vil ikke konkurrere med eksisterende nisjefestivaler, men skal heller favne bredt, forteller programsjef Morten Steingrimsen.

Programsjef for Filmfest Oslo, Morten Steingrimsen, forteller at i motsetning til de eksisterende filmfestivalene skal de ha et bredt og variert program, som også inkluderer TV-serier.

– Et bredt fokus vil i større grad appellere til et mer generelt filmelskende publikum, og det har ingen hensikt for oss å konkurrere i de samme nisjene som eksempelvis Film fra Sør og Oslo Internasjonale Filmfestival. De er tross alt veldig gode på det de gjør. Derfor går vi heller i motsatt retning og favner bredt. Andre filmfestivaler har også et relativt høyt antall filmer spredd ut over en lengre periode. Vi har valgt å programmere færre titler over en kortere periode – femti filmer over fem dager. Med den strukturen fokuserer vi mer på kvalitet kontra kvantitet, sier han.

Filmene som skal fylle programmet er en kombinasjon av førpremierer og titler hentet fra alle de store festivalene, inkludert en viktig sjangerfilmfestival.

– Rundt halvparten av programmet vil bestå av førpremierer – filmer som allerede innehar norsk kinodistribusjon. De resterende filmene vil være importerte kvalitetsfilmer, som ikke har distribusjon i Norge. Disse har vi hentet fra alle de velkjente festivalene som Cannes, Toronto og London. Vi har også vært på Fantastic Fest, som har blitt en viktig sjangerfilmfestival – kanskje den viktigste. Det er en sentral oppgave for en filmfestival å vise filmer publikum ellers ikke ville fått sett, noe vi legger til grunn når vi setter sammen programmet vårt.

At sesongpremierer på profilerte TV-serier også står på programmet, er ifølge Steingrimsen noe som gjør festivalen unik når det kommer til profil.

– Etter det vi kjenner til er vi den første filmfestivalen i verden som også har fokus på TV-drama. Det er dessverre litt for tidlig til at jeg kan gå ut med noen spesifikke titler, men det blir en blanding av norske, nordiske, europeiske og amerikanske produksjoner.

Det skal også være et større fokus på ”fest”-aspektet ved en festival. Det vil ikke kun bli visninger, men varierte arrangement fra morgen til kveld.

– En av de største utfordringene med å arrangere en filmfestival i en storby er å gjøre seg synlig. Filmfest Oslo vil derfor ha et eget festivalsentrum på Youngstorget. Her vil det være et filmtelt med bar, restaurant, spesialvisninger og varierte filmhappenings.

Det sosiale aspektet ved Filmfest Oslo et viktig suksesskriterie, i tillegg til et sterkt filmprogram, avslutter han

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY