Hunger – to trailere, én film

De to offisielle trailerne til Hunger formidler to ulike filmer. Se hvordan regissør Steve McQueens unike visjon er videreført i den ene traileren, mens den er tonet helt ned i den andre. 

Hunger er en av årets sterkeste filmopplevelser der vi samtidig blir introdusert for Steve McQueens unike billedverden. Det tidligere videokunstneren skildrer i filmen sultestreiken blant IRA-fanger som ledet til Bobby Sands død i 1981. Han er ikke opptatt av de politiske implikasjonene, men snarere den psykiske og fysiske tilstanden fangene befinner seg i. Michael Fassbender i hovedrollen fastet i ti uker under medisinsk overvåkning og McQueen utforsker det fysiske resultatet med en formmessig kompromissløshet som er både intens og poetisk. Han rammer lidelsene inn med presise, og noen ganger merkverdige bilder, og minner oss hele tiden på at det er liv som her går tapt (les vårt intervju med ham i utgaven av Rushprint som er rett rundt hjørnet). 

Den ene traileren som følger med lanseringen (Trailer 1) gjenspeiler dette særpreget på en forbilledlig måte. Jeg kan ikke huske å ha sett en trailer som i samme grad er tro mot filmens billedunivers. Lyden er nesten sjokkerende behersket (og derfor effektiv) med kun et kort anslag på et strengeinstrument som iblant gjentas. McQueens veksling mellom fangenes fysisk lidelser og et nesten abstrakt fokus på små detaljer (snøfnugg på en vokters såre knoker, en finger berører en flue, et skjørt dun fra en pute faller ved siden av Sands seng) er beholdt på en djerv måte.
 

Trailer 1

 

 

Den andre traileren gir (Trailer 2) derimot inntrykk av en annen film. Her presenteres handlingen gjennom en tradisjonell innramming, uten noen av de spesielle, meditative øyeblikkene. Hvis man ikke vet bedre, kan man fort tro at dette er et tradisjonelt drama med en realistisk ramme rundt den kjente sultestreiken, og ikke en film fra det mest særpregede nye filmtalentet europeisk film har sett på en god stund.

 

Trailer 2

 


 

 

1 kommentar til Hunger – to trailere, én film

 1. Veldig kul sak, Kjetil – kudos! Hadde ikke sett noen av trailerne før, og er det i alle fall en ting begge ga meg – så er det et intenst behov for å se filmen. Veldig synd at den knapt selger billetter.

  Men er virkelig disse to trailerne så drastisk forskjellige? Jeg synes på mange måter at de kommuniserer samme budskap; særlig gjennom bruken av musikk og ingen (eller knapt med) dialog. Hovedproblemet med trailer 2 er, i mine øyne, at den varer et helt minutt lenger uten å tilføye mer.

  Det finnes forresten en tredje trailer http://www.ropeofsilicon.com/article/domestic-trailer-for-steve-mcqueens-hunger-arrives, som jeg lette opp nå, laget av den amerikanske distributøren IFC. Den er like kort som den første traileren du har limt inn her, men mer intens og dramatisk kanskje – i tillegg til at sultestreiken poengteres mer.

  Uansett – man må helt soleklart få sett «Hunger»!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hunger – to trailere, én film

De to offisielle trailerne til Hunger formidler to ulike filmer. Se hvordan regissør Steve McQueens unike visjon er videreført i den ene traileren, mens den er tonet helt ned i den andre. 

Hunger er en av årets sterkeste filmopplevelser der vi samtidig blir introdusert for Steve McQueens unike billedverden. Det tidligere videokunstneren skildrer i filmen sultestreiken blant IRA-fanger som ledet til Bobby Sands død i 1981. Han er ikke opptatt av de politiske implikasjonene, men snarere den psykiske og fysiske tilstanden fangene befinner seg i. Michael Fassbender i hovedrollen fastet i ti uker under medisinsk overvåkning og McQueen utforsker det fysiske resultatet med en formmessig kompromissløshet som er både intens og poetisk. Han rammer lidelsene inn med presise, og noen ganger merkverdige bilder, og minner oss hele tiden på at det er liv som her går tapt (les vårt intervju med ham i utgaven av Rushprint som er rett rundt hjørnet). 

Den ene traileren som følger med lanseringen (Trailer 1) gjenspeiler dette særpreget på en forbilledlig måte. Jeg kan ikke huske å ha sett en trailer som i samme grad er tro mot filmens billedunivers. Lyden er nesten sjokkerende behersket (og derfor effektiv) med kun et kort anslag på et strengeinstrument som iblant gjentas. McQueens veksling mellom fangenes fysisk lidelser og et nesten abstrakt fokus på små detaljer (snøfnugg på en vokters såre knoker, en finger berører en flue, et skjørt dun fra en pute faller ved siden av Sands seng) er beholdt på en djerv måte.
 

Trailer 1

 

 

Den andre traileren gir (Trailer 2) derimot inntrykk av en annen film. Her presenteres handlingen gjennom en tradisjonell innramming, uten noen av de spesielle, meditative øyeblikkene. Hvis man ikke vet bedre, kan man fort tro at dette er et tradisjonelt drama med en realistisk ramme rundt den kjente sultestreiken, og ikke en film fra det mest særpregede nye filmtalentet europeisk film har sett på en god stund.

 

Trailer 2

 


 

 

One Response to Hunger – to trailere, én film

 1. Veldig kul sak, Kjetil – kudos! Hadde ikke sett noen av trailerne før, og er det i alle fall en ting begge ga meg – så er det et intenst behov for å se filmen. Veldig synd at den knapt selger billetter.

  Men er virkelig disse to trailerne så drastisk forskjellige? Jeg synes på mange måter at de kommuniserer samme budskap; særlig gjennom bruken av musikk og ingen (eller knapt med) dialog. Hovedproblemet med trailer 2 er, i mine øyne, at den varer et helt minutt lenger uten å tilføye mer.

  Det finnes forresten en tredje trailer http://www.ropeofsilicon.com/article/domestic-trailer-for-steve-mcqueens-hunger-arrives, som jeg lette opp nå, laget av den amerikanske distributøren IFC. Den er like kort som den første traileren du har limt inn her, men mer intens og dramatisk kanskje – i tillegg til at sultestreiken poengteres mer.

  Uansett – man må helt soleklart få sett «Hunger»!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY