Leif Holst Jensen (foto) får tilbud om åremål som dekan ved det nye fakultet for film, TV og spill ved Høyskolen i Innlandet (HINN), melder HINN i en pressmelding.
Holst Jensen er i dag dekan ved Fakultet for audiovisuelle medier og kreativ teknologi (AMEK) som fra 1. august blir slått sammen med Den norske filmskolen (DNF), som også er et fakultet ved HINN.
– Leif Holst Jensen har lang erfaring fra både utdannelsessektoren og film- og fjernsynbransjen. Han har vært en engasjert fakultetsleder i den rollede han har i dag, og vi er trygghet på at han vil fylle også sin nye rolle på en god måte, sier styreleder Maren Kyllingstad.
Nåværende dekan ved Den norske filmskolen, Eli Bø, er innstilt som nummer to til stillingen, og har fått tilbud om videreføring i stillingen som leder av filmskolen, som er en av tre skoler i det nye fakultetet.
– Det er to godt kvalifisert kandidater som ble innstilt, etter en samlet vurdering av faglige kvalifikasjoner, erfaring og personlige egenskaper. Styret fulgte flertallsinnstillingen fra det oppnevnte innstillingsutvalget, sier Kyllingstad.
Det var i desember i fjor at høyskolestyret besluttet at de to fakultetene skulle slåes sammen til et. Styret mente at en fusjon var det rette for å henge med i utviklingen og bygge robuste og sterke fagmiljø for fremtiden.
Beslutningen ble møtt med vesentlig motstand blant studenter, bransje og fagmiljøer som blant annet mener at beslutningen er forhastet. Konflikten førte også til at bacherlorstudentene ved Den norske filmskolen gikk ut i streik.
Ansettelse av dekan er en viktig milepæl, heter det i pressemeldingen.
– Leif Holst Jensen vil fremover spille en sentral rolle i utvikling og etablering av det nye og samlede fakultetet, og får både det faglige og administrative ansvaret for all virksomhet ved fakultetet fremover. Som intern søker kan han gå inn i arbeidet straks det formelle rundt ansettelsen er på plass, sier rektor Peer Jacob Svenkerud.
Det nye fakultetet vil ha om lag 660 studenter og 130 ansatte, og tilbyr blant annet utdannelse i film, tv-produksjon, animasjon og spelteknologi. Høsten 2024 starter fakultetet også opp en bachelorutdanning i kunstig intelligens. Den norske filmskolen, TV-skolen og Spillskolen blir ført videre som enheter i det nye fakultetet, med hver sin skoleleder.