Seeberg Torjussen i opptak med «Ølhunden Berit».

Seeberg Torjussen i opptak med «Ølhunden Berit».

Thomas Seeberg Torjussens er gått i opptak med dramaserien «Ølhunden Berit» der Anders Baasmo portretterer et kvinnefiendtlig nettroll som søker tilflukt i kvinneklær.

Foto: Anders Baasmo i «Ølhunden Berit».

Thomas Seeberg Torjussen og Maipos fire-episoders dramaserie med tittelen Ølhunden Berit blir filmet i Litauen frem til slutten av mai. Seeberg Torjussen har selv regien på serien, i tillegg til å være forfatter og serieskaper. 

På sms fra Vilnius bekrefter Seeberg Torjussen overfor Rushprint at serien ikke får en like oppsiktsvekkende tittel på engelsk: A Better Man er ikke helt det samme som Ølhunden Berit. Men det får duge internasjonalt.

Handlingen følger Tom, et av Norges mest kjente nettroll som spilles av Anders Baasmo. Han er en smart, men sint mann med kvinnefiendtlige tendenser. Når hackere avslører identiteten hans, blir han tvunget til å gå under jorda. «Latterliggjort, hånet og truet, bestemmer han seg for å barbere av seg skjegget og gjemme seg i det han har for hånden: dameklær fra morens butikk». Alene og hjemløs, og uten nett-tilgang, opplever han medfølelse og varme fra fremmede, og blir kanskje også et bedre menneske, antydes det i omtalen.

Til Variety sa Torjussen nylig at han fikk ideen til serien da han begynte å grave i kvinnehatet til menn som lever i den mest progressive, likestilte regionen i verden.

Andre nøkkelkarakterer inkluderer Live  – en standup komiker Tom anser som en representant for «vaginalstaten Norge» (spilt av Ingrid Giæver), og Audun, naboen som er en metroseksuell «poster boy».

NRK er bestiller av serien ved siden av tyske ZDFneo-plattform. Produsenter er Synnøve Hørsdal og Christian Fredrik Martin i Maipo Film. Forrige uke gikk tyske Beta Film inn i prosjektet som formelt vil bli lansert på markedet i oktober på MIPCOM, hvor den første traileren vil bli sluppet.

Seeberg Torjussen er serieskaper med flere prisbelønte serier på samvittigheten. Han slo igjennom som manusforfatter med Sønner i 2006, og fikk sitt gjennombrudd som serieskaper med kultklassikeren Koselig med peis (2011). Senere fulgte den dystopiske Valkyrien og zombie-barneserien ZombieLars som ble en stor suksess. I 2022 var han serieskaper og forfatter på Kuppel 16. Alle seriene har vært produsert i samarbeid med NRK.

Møt Seeberg Torjussen i samtale om Kuppel 16 i Filmsamtalen.

Seeberg Torjussen i opptak med «Ølhunden Berit».

Seeberg Torjussen i opptak med «Ølhunden Berit».

Thomas Seeberg Torjussens er gått i opptak med dramaserien «Ølhunden Berit» der Anders Baasmo portretterer et kvinnefiendtlig nettroll som søker tilflukt i kvinneklær.

Foto: Anders Baasmo i «Ølhunden Berit».

Thomas Seeberg Torjussen og Maipos fire-episoders dramaserie med tittelen Ølhunden Berit blir filmet i Litauen frem til slutten av mai. Seeberg Torjussen har selv regien på serien, i tillegg til å være forfatter og serieskaper. 

På sms fra Vilnius bekrefter Seeberg Torjussen overfor Rushprint at serien ikke får en like oppsiktsvekkende tittel på engelsk: A Better Man er ikke helt det samme som Ølhunden Berit. Men det får duge internasjonalt.

Handlingen følger Tom, et av Norges mest kjente nettroll som spilles av Anders Baasmo. Han er en smart, men sint mann med kvinnefiendtlige tendenser. Når hackere avslører identiteten hans, blir han tvunget til å gå under jorda. «Latterliggjort, hånet og truet, bestemmer han seg for å barbere av seg skjegget og gjemme seg i det han har for hånden: dameklær fra morens butikk». Alene og hjemløs, og uten nett-tilgang, opplever han medfølelse og varme fra fremmede, og blir kanskje også et bedre menneske, antydes det i omtalen.

Til Variety sa Torjussen nylig at han fikk ideen til serien da han begynte å grave i kvinnehatet til menn som lever i den mest progressive, likestilte regionen i verden.

Andre nøkkelkarakterer inkluderer Live  – en standup komiker Tom anser som en representant for «vaginalstaten Norge» (spilt av Ingrid Giæver), og Audun, naboen som er en metroseksuell «poster boy».

NRK er bestiller av serien ved siden av tyske ZDFneo-plattform. Produsenter er Synnøve Hørsdal og Christian Fredrik Martin i Maipo Film. Forrige uke gikk tyske Beta Film inn i prosjektet som formelt vil bli lansert på markedet i oktober på MIPCOM, hvor den første traileren vil bli sluppet.

Seeberg Torjussen er serieskaper med flere prisbelønte serier på samvittigheten. Han slo igjennom som manusforfatter med Sønner i 2006, og fikk sitt gjennombrudd som serieskaper med kultklassikeren Koselig med peis (2011). Senere fulgte den dystopiske Valkyrien og zombie-barneserien ZombieLars som ble en stor suksess. I 2022 var han serieskaper og forfatter på Kuppel 16. Alle seriene har vært produsert i samarbeid med NRK.

Møt Seeberg Torjussen i samtale om Kuppel 16 i Filmsamtalen.

MENY