«Fedrelandet» er norsk Oscar-kandidat.

«Fedrelandet» er norsk Oscar-kandidat.

Margreth Olins dokumentarfilm «Fedrelandet» er Norges Oscar-kandidat. Det er første gang en dokumentarfilm er norsk kandidat i kategorien for beste internasjonale film.

Etter å ha forsøkt å skape spenning i noen dager med å nominere et «finale-heat» med tre kandidater – A Happy Day, Ellos eatnu – La elva leve og Fedrelandet – landet den norske Oscarkomiteen i dag på Margreth Olins dokumentarfilm som Norges Oscarkandidat.

Den norske Oscar-komiteen mener Fedrelandet er «en eksistensiell og inderlig dokumentar som viser hvordan naturen er truet av klimaendringer og som samtidig skildrer slekters gang. Dette er første gang en dokumentarfilm blir norsk kandidat i kategorien for beste internasjonale film».

«Fedrelandet tar opp temaer som berører oss alle, som mennesker på jorden. Med sine fantastiske bilder av naturen som tar pusten fra deg, den er så sterk og sårbar på samme tid. Tett på livet i Oldedalen gjennom flere ledd, henvender filmen seg likevel til et stort publikum, på tvers av generasjoner og landegrenser. Filmen har fått en imponerende start på festivaler verden over, med sterke anmeldelser og engasjerte tilbakemeldinger fra de som ser filmen. Og med det erfarne apparatet Fedrelandet har bak seg, tror vi at filmen vil få den oppmerksomheten som skal til blant Oscar-akademiets medlemmer som velger ut de nominerte og stemmer frem en vinner.»

Fedrelandet hadde verdenspremiere på CPH:Dox, vant pris på filmfestivalen i Krakow og har deltatt på filmfestivalene i Haugesund og Toronto, før den skal vises på flere festivaler i USA og Nordisk Panorama. Du kan lese vårt intervju med henne om filmen her.

Den norske Oscar-komiteen består for tiden av Kjersti Mo, Norsk filminstitutt, direktør / Øyvor Dalan Vik, filmkritiker / Jan Erik Madsen, skuespiller / Maria Sødahl, regissør /  Christian Fredrik Martin, produsent / Mette M. Bølstad, manusforfatter / Bobbie E.G. Pertan, klipper

FAKTA OM FEDRELANDET:

DOKUMENTAR 90 min REGISSØR Margreth Olin FOTO Lars Erlend Tubaas Øymo, Herman Lersveen, Dag Asle Mykløen, Torbjørn Martinsen, Ingebjørg Fyrilev Guldvik, Kjetil C. Astrup, Per Christian Dyrø MEDVIRKENDE Jørgen Mykløen og Magnhild Kongsjord Mykløen PRODUSENT Margreth Olin og Lena Faye­-Lund Sandvik UTØVENDE PRODUSENTER Liv Ullmann og Wim Wenders PRODUKSJONSSELSKAP Speranza Film AS SALGSAGENT Cinephil NORSK DISTRIBUTØR Norsk Filmdistribusjon AS

 

«Fedrelandet» er norsk Oscar-kandidat.

«Fedrelandet» er norsk Oscar-kandidat.

Margreth Olins dokumentarfilm «Fedrelandet» er Norges Oscar-kandidat. Det er første gang en dokumentarfilm er norsk kandidat i kategorien for beste internasjonale film.

Etter å ha forsøkt å skape spenning i noen dager med å nominere et «finale-heat» med tre kandidater – A Happy Day, Ellos eatnu – La elva leve og Fedrelandet – landet den norske Oscarkomiteen i dag på Margreth Olins dokumentarfilm som Norges Oscarkandidat.

Den norske Oscar-komiteen mener Fedrelandet er «en eksistensiell og inderlig dokumentar som viser hvordan naturen er truet av klimaendringer og som samtidig skildrer slekters gang. Dette er første gang en dokumentarfilm blir norsk kandidat i kategorien for beste internasjonale film».

«Fedrelandet tar opp temaer som berører oss alle, som mennesker på jorden. Med sine fantastiske bilder av naturen som tar pusten fra deg, den er så sterk og sårbar på samme tid. Tett på livet i Oldedalen gjennom flere ledd, henvender filmen seg likevel til et stort publikum, på tvers av generasjoner og landegrenser. Filmen har fått en imponerende start på festivaler verden over, med sterke anmeldelser og engasjerte tilbakemeldinger fra de som ser filmen. Og med det erfarne apparatet Fedrelandet har bak seg, tror vi at filmen vil få den oppmerksomheten som skal til blant Oscar-akademiets medlemmer som velger ut de nominerte og stemmer frem en vinner.»

Fedrelandet hadde verdenspremiere på CPH:Dox, vant pris på filmfestivalen i Krakow og har deltatt på filmfestivalene i Haugesund og Toronto, før den skal vises på flere festivaler i USA og Nordisk Panorama. Du kan lese vårt intervju med henne om filmen her.

Den norske Oscar-komiteen består for tiden av Kjersti Mo, Norsk filminstitutt, direktør / Øyvor Dalan Vik, filmkritiker / Jan Erik Madsen, skuespiller / Maria Sødahl, regissør /  Christian Fredrik Martin, produsent / Mette M. Bølstad, manusforfatter / Bobbie E.G. Pertan, klipper

FAKTA OM FEDRELANDET:

DOKUMENTAR 90 min REGISSØR Margreth Olin FOTO Lars Erlend Tubaas Øymo, Herman Lersveen, Dag Asle Mykløen, Torbjørn Martinsen, Ingebjørg Fyrilev Guldvik, Kjetil C. Astrup, Per Christian Dyrø MEDVIRKENDE Jørgen Mykløen og Magnhild Kongsjord Mykløen PRODUSENT Margreth Olin og Lena Faye­-Lund Sandvik UTØVENDE PRODUSENTER Liv Ullmann og Wim Wenders PRODUKSJONSSELSKAP Speranza Film AS SALGSAGENT Cinephil NORSK DISTRIBUTØR Norsk Filmdistribusjon AS

 

MENY