Årets Gulløve til Yorgos Lanthimos og Emma Stone.

Årets Gulløve til Yorgos Lanthimos og Emma Stone.

Yorgos Lanthimos og Emma Stone gikk seirende ut av konkurransen om Gulløven i Venezia. Les mer om hva Rushprint mener om filmen.

Det var den greske filmskaperen Yorgos Lanthimos og hans samarbeid med skuespiller Emma Stone Poor Things som ble hedret med årets Gulløve under filmfestivalen i Venezia.

Juryen, som ble ledet av Damien Chazelle, ga også priser til regissørene Ryusuke Hamaguchi, Agnieszka Holland og Matteo Garrone for deres nye filmer.

Her på rushprint.no kunne Aleksander Huser melde om at Yorgos Lanthimos’ Poor Things «ble møtt med tydelig og høyst fortjent begeistring på sin første pressevisning på festivalen. Her viderefører den greske regissøren elementer fra sin forrige spillefilm The Favourite (2018), igjen med Tony McNamara som manusforfatter – denne gangen basert på en roman av Alasdar Gray. Samtidig inneholder filmen flere av de absurde elementene som har preget hele Lanthimos’ filmografi, som blant annet omfatter Dogtooth, The Lobster og The Killing of a Sacred Deer

Videre skriver Huser om filmen:

«Poor Things utspiller seg på 1800-tallet og handler om den unge britiske kvinnen Bella Baxter (Emma Stone), som tenker og fungerer på en noe uortodoks måte etter å ha blitt bragt tilbake til live av en eksentrisk vitenskapsmann (Willem Dafoe) – og som etter hvert reiser ut for å oppdage verden under vingene til levemannen Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo). Den burleske og svært fantasifulle periodedramakomedien tar flere uventede og dristige veier som ikke skal røpes her, og byr ikke minst på en uredd og aldeles strålende rolleprestasjon fra Stone. Hun framstår som en opplagt kandidat til festivalens pris for beste kvinnelige skuespiller – noe Poor Things også gjør til prisen for beste film.»

Noen skuespillerpris fikk Stone ikke. Men hun har i høyeste grad bidratt til at filmen fikk Gulløven.

Les mer om alle prisvinnerne.

Årets Gulløve til Yorgos Lanthimos og Emma Stone.

Årets Gulløve til Yorgos Lanthimos og Emma Stone.

Yorgos Lanthimos og Emma Stone gikk seirende ut av konkurransen om Gulløven i Venezia. Les mer om hva Rushprint mener om filmen.

Det var den greske filmskaperen Yorgos Lanthimos og hans samarbeid med skuespiller Emma Stone Poor Things som ble hedret med årets Gulløve under filmfestivalen i Venezia.

Juryen, som ble ledet av Damien Chazelle, ga også priser til regissørene Ryusuke Hamaguchi, Agnieszka Holland og Matteo Garrone for deres nye filmer.

Her på rushprint.no kunne Aleksander Huser melde om at Yorgos Lanthimos’ Poor Things «ble møtt med tydelig og høyst fortjent begeistring på sin første pressevisning på festivalen. Her viderefører den greske regissøren elementer fra sin forrige spillefilm The Favourite (2018), igjen med Tony McNamara som manusforfatter – denne gangen basert på en roman av Alasdar Gray. Samtidig inneholder filmen flere av de absurde elementene som har preget hele Lanthimos’ filmografi, som blant annet omfatter Dogtooth, The Lobster og The Killing of a Sacred Deer

Videre skriver Huser om filmen:

«Poor Things utspiller seg på 1800-tallet og handler om den unge britiske kvinnen Bella Baxter (Emma Stone), som tenker og fungerer på en noe uortodoks måte etter å ha blitt bragt tilbake til live av en eksentrisk vitenskapsmann (Willem Dafoe) – og som etter hvert reiser ut for å oppdage verden under vingene til levemannen Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo). Den burleske og svært fantasifulle periodedramakomedien tar flere uventede og dristige veier som ikke skal røpes her, og byr ikke minst på en uredd og aldeles strålende rolleprestasjon fra Stone. Hun framstår som en opplagt kandidat til festivalens pris for beste kvinnelige skuespiller – noe Poor Things også gjør til prisen for beste film.»

Noen skuespillerpris fikk Stone ikke. Men hun har i høyeste grad bidratt til at filmen fikk Gulløven.

Les mer om alle prisvinnerne.

MENY