Kenneth Karlstad tildeles den nordiske manusprisen.

Kenneth Karlstad tildeles den nordiske manusprisen.

Kenneth Karlstad er tildelt den nordiske manusprisen for dramaserie for «Kids in Crime». Prissummen er på 200 000 kroner.

Dette er sjuende gang Nordisk Film & TV Fond, i samarbeid med Gøteborg film festival, deler ut prisen for «outstanding writing of a Nordic drama series.» Prisen er ment å gå til en vinner blant fem nominerte fra hvert nordisk land og den deles ut under TV Drama Vision-seminaret på festivalen i Gøteborg. Prissummen på 200 000 norske kroner skal gå til hovedforfatteren.

Det er serieskaper og forfatter Kenneth Karlstad som får prisen på vegne av Kids in Crime.

Den internasjonalt sammensatte juryen begrunner tildelingen som følger:

«The jury is thankful for the possibility to watch and read series from across the Nordic countries. We have based our evaluation on three main criteria: craft, relevance and originality. The winner has it all. It’s based on a true universe from a certain time. The authenticity, honesty, brutality and friendship drive the story and engage the audience. Accuracy, details, music, it’s all in the script! The writer really owns the story.»

Kids in Crime fordyper Karlstad seg mer i det samme sårbare tenåringsuniverset vi møtte på i kortfilmen Gutten er Sulten. Denne gangen er hovedpersonen 17-årige Tommy fra Sarpsborg: «Serien er lagt til år 2001, og Tommy er på rask vei inn i voksenlivet. Ting sklir imidlertid litt ut for Tommy, som brått havner på et sidespor med dop og kriminalitet. Serien, som inneholder store doser rå humor og spenning, gjenspeiler utfordringene og det tøffe ungdomsmiljøet i byen. Det blir upolert og realistisk – serien er nemlig inspirert av serieskaper Kenneth Karlstads egne opplevelser,» heter det i omtalen (les forøvrig Jon Inge Faldalens positive anmeldelse av serien her på rushprint.no).

I rollene møter vi Jakob Oftebro, Lea Myren, Kristian Repshus og Martin Øvrevik. Medforfatter på serien er Audun Fagervold Hansen. Den er produsert av Einar Film Drama ved Pål Kruke Kristiansen, Brede Hovland og Teodor Sven Bø.  TV2/TV2 Play er visningskanal og bestiller.

Juryen har bestått av den danske skuespilleren Amanda Collin, den kroatiske produsenten Nebojša Taraba, den svenske kritikeren Wanda Bendjelloul og norske Leif Holst Jensen, dekan ved Høgskolen i Innlandet.

Tidligere har Mette Bølstad og Stephen Uhlander fått prisen for den norske serien NobelSara Johnsen fikk den i 2020 for NRK-serien 22.juli.

Kenneth Karlstad tildeles den nordiske manusprisen.

Kenneth Karlstad tildeles den nordiske manusprisen.

Kenneth Karlstad er tildelt den nordiske manusprisen for dramaserie for «Kids in Crime». Prissummen er på 200 000 kroner.

Dette er sjuende gang Nordisk Film & TV Fond, i samarbeid med Gøteborg film festival, deler ut prisen for «outstanding writing of a Nordic drama series.» Prisen er ment å gå til en vinner blant fem nominerte fra hvert nordisk land og den deles ut under TV Drama Vision-seminaret på festivalen i Gøteborg. Prissummen på 200 000 norske kroner skal gå til hovedforfatteren.

Det er serieskaper og forfatter Kenneth Karlstad som får prisen på vegne av Kids in Crime.

Den internasjonalt sammensatte juryen begrunner tildelingen som følger:

«The jury is thankful for the possibility to watch and read series from across the Nordic countries. We have based our evaluation on three main criteria: craft, relevance and originality. The winner has it all. It’s based on a true universe from a certain time. The authenticity, honesty, brutality and friendship drive the story and engage the audience. Accuracy, details, music, it’s all in the script! The writer really owns the story.»

Kids in Crime fordyper Karlstad seg mer i det samme sårbare tenåringsuniverset vi møtte på i kortfilmen Gutten er Sulten. Denne gangen er hovedpersonen 17-årige Tommy fra Sarpsborg: «Serien er lagt til år 2001, og Tommy er på rask vei inn i voksenlivet. Ting sklir imidlertid litt ut for Tommy, som brått havner på et sidespor med dop og kriminalitet. Serien, som inneholder store doser rå humor og spenning, gjenspeiler utfordringene og det tøffe ungdomsmiljøet i byen. Det blir upolert og realistisk – serien er nemlig inspirert av serieskaper Kenneth Karlstads egne opplevelser,» heter det i omtalen (les forøvrig Jon Inge Faldalens positive anmeldelse av serien her på rushprint.no).

I rollene møter vi Jakob Oftebro, Lea Myren, Kristian Repshus og Martin Øvrevik. Medforfatter på serien er Audun Fagervold Hansen. Den er produsert av Einar Film Drama ved Pål Kruke Kristiansen, Brede Hovland og Teodor Sven Bø.  TV2/TV2 Play er visningskanal og bestiller.

Juryen har bestått av den danske skuespilleren Amanda Collin, den kroatiske produsenten Nebojša Taraba, den svenske kritikeren Wanda Bendjelloul og norske Leif Holst Jensen, dekan ved Høgskolen i Innlandet.

Tidligere har Mette Bølstad og Stephen Uhlander fått prisen for den norske serien NobelSara Johnsen fikk den i 2020 for NRK-serien 22.juli.

MENY