«Teddybjørnens jul» med sterk kinoåpning i Tyskland.

«Teddybjørnens jul» med sterk kinoåpning i Tyskland.

«Teddybjørnens jul» hadde en åpningshelg med over 30 000 besøkende på kino i Tyskland. Nå står resten av Europa for tur.

Aldri før har en norsk julefilm gått opp i flere europeiske land samtidig, heter det i en begeistret pressemelding om den norske filmens sterke åpning i Tyskland med 30 000 besøkende.

«I Tyskland er Teddybjørnens jul den største norske filmsatsingen noensinne. Blant norske filmer er det bare Elling som kan komme til å matche det tyske besøket Teddybjørnens jul ligger an til etter åpningshelgen,» sier filmens salgsagent Solveig Langeland.

Alf Prøysen-filmatiseringen kan altså bli Tysklands store julefilm for de minste. Det har vært jobbet på spreng for å dubbe filmen over hele Europa, meldes det. Filmen lanseres snart også i Sveits, Østerrike, Polen, Ungarn, Latvia, Litauen, Estland og Romania.

Men Teddybjørnens reise stanser ikke der. En rekke nye territorier står etter hvert for tur.

– Den får premiere i mange nye land til neste jul, og sannsynligvis også i flere nye verdensdeler. Vi jobber for at Teddy skal finne veien til kinoer i USA og Latin-Amerika julen 2023, sier Langeland.

Produsent Thea Benedikte Karlsen i Fantefilm Fiksjon understreker at mange har jobbet hardt for å sende Teddy på reise.

– Vi har vært trygge på at fortellingen resonnerer overalt, men det er ikke gjort over natta å dubbe til nye språk. Vi har også fulgt prosessene tett for å sørge for at Prøysens melodier og meningsinnhold bevares. Etter den sterke åpningen i Tyskland blir det spennende å se hvordan filmen tas imot i de andre landene.

Om Teddybjørnens jul 

Filmen hadde norsk premiere 11.november. Den er inspirert av Alf Prøysens «Teddybjørnens vise» og er en julefilm for hele familien.

«Julefreden er i ferd med å senke seg over den vesle byen, men på det lokale julemarkedet er det fortsatt yrende liv. Mariann er ute for å gjøre et siste ærend da hun får øye på en teddybjørn på øverste hylle i lykkeboden. Øynene deres møtes, og hun er helt sikker på at hun ser en bevegelse. Lever han? Ja! Det er hun bombesikker på. Mariann må få tak i teddybjørnen, koste hva det koste vil! Teddy, derimot, drømmer om en rik eier som kan ta han med ut i den store verden. Møtet mellom Mariann og Teddy blir starten på en overraskende og eventyrlig reise».

Sjanger: Familiefilm Regi: Andrea Eckerbom Manus: Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad  Medvirkende: Marte Klerck-Nilssen, Vegard Strand Eide, Mariann Hole, Jan Gunnar Røise, Kai Remlov, Marianne Krogness, Nader Khademi Produsent: Thea Benedikte Karlsen i Fantefilm Fiksjon  Distributør: Nordisk Film Distribusjon

«Teddybjørnens jul» med sterk kinoåpning i Tyskland.

«Teddybjørnens jul» med sterk kinoåpning i Tyskland.

«Teddybjørnens jul» hadde en åpningshelg med over 30 000 besøkende på kino i Tyskland. Nå står resten av Europa for tur.

Aldri før har en norsk julefilm gått opp i flere europeiske land samtidig, heter det i en begeistret pressemelding om den norske filmens sterke åpning i Tyskland med 30 000 besøkende.

«I Tyskland er Teddybjørnens jul den største norske filmsatsingen noensinne. Blant norske filmer er det bare Elling som kan komme til å matche det tyske besøket Teddybjørnens jul ligger an til etter åpningshelgen,» sier filmens salgsagent Solveig Langeland.

Alf Prøysen-filmatiseringen kan altså bli Tysklands store julefilm for de minste. Det har vært jobbet på spreng for å dubbe filmen over hele Europa, meldes det. Filmen lanseres snart også i Sveits, Østerrike, Polen, Ungarn, Latvia, Litauen, Estland og Romania.

Men Teddybjørnens reise stanser ikke der. En rekke nye territorier står etter hvert for tur.

– Den får premiere i mange nye land til neste jul, og sannsynligvis også i flere nye verdensdeler. Vi jobber for at Teddy skal finne veien til kinoer i USA og Latin-Amerika julen 2023, sier Langeland.

Produsent Thea Benedikte Karlsen i Fantefilm Fiksjon understreker at mange har jobbet hardt for å sende Teddy på reise.

– Vi har vært trygge på at fortellingen resonnerer overalt, men det er ikke gjort over natta å dubbe til nye språk. Vi har også fulgt prosessene tett for å sørge for at Prøysens melodier og meningsinnhold bevares. Etter den sterke åpningen i Tyskland blir det spennende å se hvordan filmen tas imot i de andre landene.

Om Teddybjørnens jul 

Filmen hadde norsk premiere 11.november. Den er inspirert av Alf Prøysens «Teddybjørnens vise» og er en julefilm for hele familien.

«Julefreden er i ferd med å senke seg over den vesle byen, men på det lokale julemarkedet er det fortsatt yrende liv. Mariann er ute for å gjøre et siste ærend da hun får øye på en teddybjørn på øverste hylle i lykkeboden. Øynene deres møtes, og hun er helt sikker på at hun ser en bevegelse. Lever han? Ja! Det er hun bombesikker på. Mariann må få tak i teddybjørnen, koste hva det koste vil! Teddy, derimot, drømmer om en rik eier som kan ta han med ut i den store verden. Møtet mellom Mariann og Teddy blir starten på en overraskende og eventyrlig reise».

Sjanger: Familiefilm Regi: Andrea Eckerbom Manus: Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad  Medvirkende: Marte Klerck-Nilssen, Vegard Strand Eide, Mariann Hole, Jan Gunnar Røise, Kai Remlov, Marianne Krogness, Nader Khademi Produsent: Thea Benedikte Karlsen i Fantefilm Fiksjon  Distributør: Nordisk Film Distribusjon

MENY