Her kan du strømme Blått Lerret.

Her kan du strømme Blått Lerret.

Her kan du få med deg siste utgaven av Blått Lerret. Blant gjestene finner vi Jakob Oftebro, Ole Giæver, Mona Hoel og Izer Aliu, i tillegg til flere andre medvirkende.

I novemberutgaven av Blått Lerret deltok følgende gjester:

Kenneth Karlstad og Jakob Oftebro (begge på foto ovenfor) forteller om den nye dramaserien Kids in Crime .

Med12 Bragder har Izer Aliu har skapt et actionfylt drama med glimt i øyet og lekende fortelleoverskudd. Sammen med skuespiller John Hanna er han gjest i studio.

Mona Hoel og hovedrolleinnehaver Guri Glans forteller om spillefilmen Natt. 

Vi får en smakebit av Ole Giævers historiske drama Ellos eatnu – La elva leve. Giæver er gjest i studio.

Programledere er Ida Madsen Hestman og Aleksander Huser.


Mer om prosjektene:

Ellos eatnu – La elva leve

Ellos eatnu – La elva leve  er en fiksjonsfilm basert på de virkelige hendelsene fra Alta-aksjonen og kampen for samiske rettigheter på slutten av 1970-tallet. I 1978 vedtok Stortinget å bygge en demning i Alta-Kautokeinovassdraget, midt i hjertet av Sápmi, uten å ta hensyn til elvas betydning og verdi for det samiske folk. Det som begynte som en lokal naturvernsaksjon for å bevare elva utviklet seg til å bli et oppgjør mot den norske stats behandling av samene.

Filmen skildrer det historiske dramaet med utgangspunkt i den nyutdannede læreren Ester,  spilt av Ella Marie Hætta Isaksen, som når det hele starter skjuler sin samiske identitet for å unngå å bli utsatt for rasisme. Når hun etter hvert blir tatt med på demonstrasjonene begynner Esters personlige reise ut av skammen. Til slutt er hun villig til å dø i kampen for samiske rettigheter.

Spillefilmen, som både er skrevet og regisseres av Giæver, produseres av Mer Film ved Maria Ekerhovd, som også stod bak Giævers to forrige spillefilmer Mot naturen (2014) og Fra balkongen (2017).

Natt

Natt har verdenspremiere på A-filmfestivalen Tallinn Black Nights. I filmen møter vi  Emma som får beskjed om at hun har kreft og to måneder igjen å leve og må rydde opp i livet sitt før hun dør, for å hindre at barna faller i hendene på hennes voldelige eksmann. Regissør Mona J. Hoel har skrevet manuset og produsert filmen gjennom selskapet Freedom From Fear. På rollelista står Guri Glans, Henrik Rafaelsen, Jørgen Langhelle, Marie Louise Tank og Andreas Galtung.

12 Bragder

Vi følger en gruppe minoritetsungdommer i Gøteborg-forstaden Ryd – sekstenårige Fuad har blitt kastet ut av guttegjengen på grunn av illojalitet og må kjempe seg tilbake. Som den greske helten Herkules må han gjennomføre tolv bragder – tolv handlinger som viser at han virkelig ønsker å henge med sitt småkriminelle, nokså voldelige kompani av jevnaldrende.

Historien er ikke selvbiografisk. Men: – Mange situasjoner er fra mitt eget liv, men det gjør man jo vanlig i alle filmer. Det vi ser er basert på meg og mine venner, selv har jeg vært på begge sider av hendelsene i filmen, kunne Izer Aliu nylig fortelle Rushprints lesere.

Medvirkende: Gorgees Khoshaba, John Hanna, Gustav Tieleman, Ali Ridha Hussein. Manus/Regi: Izer Aliu. Foto: John-Erling H. Fredriksen. Produsent: Maria Ekerhovd, Lizette Jonjic, Khalid Maimouni. Produksjonsselskap: Film i Väst, Mer Film, Zentropa International Sweden

Kids in Crime 

Hovedrollene i «Kids in Crime»: Jakob Oftebro, Lea Myren, Kristian Repshus og Martin Øvrevik. Foto: Cameron Daravi/Einar Film Drama

Serien er lagt til år 2001, og Tommy er på rask vei inn i voksenlivet. Ting sklir imidlertid litt ut for Tommy, som brått havner på et sidespor med dop og kriminalitet. Serien, som inneholder store doser rå humor og spenning, gjenspeiler utfordringene og det tøffe ungdomsmiljøet i byen. Det blir upolert og realistisk – serien er nemlig inspirert av serieskaper Kenneth Karlstads egne opplevelser,» heter det i omtalen.

– For hovedkarakteren Tommy har jeg tatt utgangspunkt i meg selv. På grunn av en skade måtte jeg gi meg med snowboard og skateboard. Det var mye av grunnen til at jeg søkte spenning i rus og kriminalitet, forteller serieskaper Karlstad.

I rollene ser vi Jakob Oftebro i rollen som Freddy Hælvette, Lea Myren som Monica, Kristian Repshus som Tommy og Martin Øvrevik som Pål. Kids in Crime er produsert av Einar Film Drama, og produsenter er Pål Kruke Kristiansen, Brede Hovland og Teodor Sven Bø. Serieskaper er Kenneth Karlstad. Manus er skrevet av Kenneth Karlstad og Audun Fagervold Hansen.

Kids in Crime får premiere på TV 2 Play og TV 2.


Med Blått Lerret ønsker vi å gi filmbransjen en faglig arena hvor man kan diskutere filmprosjekter, og samtidig gi publikum en mulighet til å se og lære mer om norsk film. Blått Lerret arrangeres vanligvis 5 ganger i året og er åpent for både publikum og bransje. Arrangementet er støttet av NFI. Arrangeres i samarbeid med Rushprint og Oslo Pix.


 

Her kan du strømme Blått Lerret.

Her kan du strømme Blått Lerret.

Her kan du få med deg siste utgaven av Blått Lerret. Blant gjestene finner vi Jakob Oftebro, Ole Giæver, Mona Hoel og Izer Aliu, i tillegg til flere andre medvirkende.

I novemberutgaven av Blått Lerret deltok følgende gjester:

Kenneth Karlstad og Jakob Oftebro (begge på foto ovenfor) forteller om den nye dramaserien Kids in Crime .

Med12 Bragder har Izer Aliu har skapt et actionfylt drama med glimt i øyet og lekende fortelleoverskudd. Sammen med skuespiller John Hanna er han gjest i studio.

Mona Hoel og hovedrolleinnehaver Guri Glans forteller om spillefilmen Natt. 

Vi får en smakebit av Ole Giævers historiske drama Ellos eatnu – La elva leve. Giæver er gjest i studio.

Programledere er Ida Madsen Hestman og Aleksander Huser.


Mer om prosjektene:

Ellos eatnu – La elva leve

Ellos eatnu – La elva leve  er en fiksjonsfilm basert på de virkelige hendelsene fra Alta-aksjonen og kampen for samiske rettigheter på slutten av 1970-tallet. I 1978 vedtok Stortinget å bygge en demning i Alta-Kautokeinovassdraget, midt i hjertet av Sápmi, uten å ta hensyn til elvas betydning og verdi for det samiske folk. Det som begynte som en lokal naturvernsaksjon for å bevare elva utviklet seg til å bli et oppgjør mot den norske stats behandling av samene.

Filmen skildrer det historiske dramaet med utgangspunkt i den nyutdannede læreren Ester,  spilt av Ella Marie Hætta Isaksen, som når det hele starter skjuler sin samiske identitet for å unngå å bli utsatt for rasisme. Når hun etter hvert blir tatt med på demonstrasjonene begynner Esters personlige reise ut av skammen. Til slutt er hun villig til å dø i kampen for samiske rettigheter.

Spillefilmen, som både er skrevet og regisseres av Giæver, produseres av Mer Film ved Maria Ekerhovd, som også stod bak Giævers to forrige spillefilmer Mot naturen (2014) og Fra balkongen (2017).

Natt

Natt har verdenspremiere på A-filmfestivalen Tallinn Black Nights. I filmen møter vi  Emma som får beskjed om at hun har kreft og to måneder igjen å leve og må rydde opp i livet sitt før hun dør, for å hindre at barna faller i hendene på hennes voldelige eksmann. Regissør Mona J. Hoel har skrevet manuset og produsert filmen gjennom selskapet Freedom From Fear. På rollelista står Guri Glans, Henrik Rafaelsen, Jørgen Langhelle, Marie Louise Tank og Andreas Galtung.

12 Bragder

Vi følger en gruppe minoritetsungdommer i Gøteborg-forstaden Ryd – sekstenårige Fuad har blitt kastet ut av guttegjengen på grunn av illojalitet og må kjempe seg tilbake. Som den greske helten Herkules må han gjennomføre tolv bragder – tolv handlinger som viser at han virkelig ønsker å henge med sitt småkriminelle, nokså voldelige kompani av jevnaldrende.

Historien er ikke selvbiografisk. Men: – Mange situasjoner er fra mitt eget liv, men det gjør man jo vanlig i alle filmer. Det vi ser er basert på meg og mine venner, selv har jeg vært på begge sider av hendelsene i filmen, kunne Izer Aliu nylig fortelle Rushprints lesere.

Medvirkende: Gorgees Khoshaba, John Hanna, Gustav Tieleman, Ali Ridha Hussein. Manus/Regi: Izer Aliu. Foto: John-Erling H. Fredriksen. Produsent: Maria Ekerhovd, Lizette Jonjic, Khalid Maimouni. Produksjonsselskap: Film i Väst, Mer Film, Zentropa International Sweden

Kids in Crime 

Hovedrollene i «Kids in Crime»: Jakob Oftebro, Lea Myren, Kristian Repshus og Martin Øvrevik. Foto: Cameron Daravi/Einar Film Drama

Serien er lagt til år 2001, og Tommy er på rask vei inn i voksenlivet. Ting sklir imidlertid litt ut for Tommy, som brått havner på et sidespor med dop og kriminalitet. Serien, som inneholder store doser rå humor og spenning, gjenspeiler utfordringene og det tøffe ungdomsmiljøet i byen. Det blir upolert og realistisk – serien er nemlig inspirert av serieskaper Kenneth Karlstads egne opplevelser,» heter det i omtalen.

– For hovedkarakteren Tommy har jeg tatt utgangspunkt i meg selv. På grunn av en skade måtte jeg gi meg med snowboard og skateboard. Det var mye av grunnen til at jeg søkte spenning i rus og kriminalitet, forteller serieskaper Karlstad.

I rollene ser vi Jakob Oftebro i rollen som Freddy Hælvette, Lea Myren som Monica, Kristian Repshus som Tommy og Martin Øvrevik som Pål. Kids in Crime er produsert av Einar Film Drama, og produsenter er Pål Kruke Kristiansen, Brede Hovland og Teodor Sven Bø. Serieskaper er Kenneth Karlstad. Manus er skrevet av Kenneth Karlstad og Audun Fagervold Hansen.

Kids in Crime får premiere på TV 2 Play og TV 2.


Med Blått Lerret ønsker vi å gi filmbransjen en faglig arena hvor man kan diskutere filmprosjekter, og samtidig gi publikum en mulighet til å se og lære mer om norsk film. Blått Lerret arrangeres vanligvis 5 ganger i året og er åpent for både publikum og bransje. Arrangementet er støttet av NFI. Arrangeres i samarbeid med Rushprint og Oslo Pix.


 

MENY