Mirage med Norgespremierer og mesterklasser

Mirage med Norgespremierer og mesterklasser

Norgespremiere på «Formørkelsen» og mesterklasse med Roger Deakins er noe av det Mirage-festivalen kan by på i oktober. Nå er programmet klart.

Festivalfoto av Fredrik Mitte, Mirage

Nataša Urbans Formørkelsen er kortlistet til Den europeiske filmprisen for beste dokumentar. Nå får du sjansen til å se prisvinneren fra CPH DOX når den får norsk premiere under Mirage filmfestival (12-15.oktober). «Formørkelsen er en triumf for Nataša Urban og hennes mange medarbeidere», skrev Gunnar Iversen om den prisbelønte norske filmen etter den internasjonale premieren på CPH DOX.

Mirage er en internasjonal orientert festival og arena dedikert til «dokumentarisk arbeid på tvers av kunstformer med et fokus på den kunstnerisk kreative kinodokumentaren». Den kan også by på enda en dokumentarfilm som er kortlistet til European Film Awards: Lereng Wilmonts A House made of Splinters. I sin rapport fra Thessaloniki film festival fremhevet Aleks Huser A House Made of Splinter som en genuint hjerteskjærende film fra det krigsherjede Ukraina, med et poetisk uttrykk som kan minne om kultklassikeren Beasts of the Southern Wild.

Det blir også førpremierer på en rekke filmer fra Cannes og Venezia, deriblant De Humani Corporis Fabrica, A Night of Knowing Nothing, The Great Movement og Tsai Ming-liangs Days.

I tillegg presenterer festivalen i år fire priser i kategoriene lyddesign, filmfotografi, klipp og regi. Fire filmer er nominert, og prisen deles ut av årets æresgjester. En av disse gjestene er den meriterte fotografen Roger Deakins, kjent blant annet for sitt mangeårige samarbeid med Coenbrødrene. Han skal holde mesterklasse i samarbeid med Foreningen Norske Filmfotografer lørdag 15. oktober klokken 13.00.

Den profilerte lyddesigneren og Foley-artisten Heikki Kossi kommer for å dele ut prisen for lyddesign hvor blant annet Svenn Jakobsen er nominert (for Formørkelsen). Heikki skal også holde en «live-foley performance» og workshop rundt sitt arbeide som foley-artist. Han har jobbet på blant andre filmer som Sound of Metal (som han fikk Oscar for), Eskil Vogts De Uskyldige og allerede nevnte A House Made of Splinters.

I tillegg lanserer festivalen i år en Professionals-seksjon, med debatter, samtaler, workshops og bransjemingling, med en rekke internasjonale inviterte gjester. Norske Filmregissørers «Regidagen» er i år også under Mirage, der det blir samtaler med representanter fra internasjonale salgsagenter, NFI, SFI, programmerere fra flere internasjonale filmfestivaler.

For fullt program: https://www.mirage.no/program

De nominerte filmene til årets fag-priser: https://www.mirage.no/films

Mirage med Norgespremierer og mesterklasser

Mirage med Norgespremierer og mesterklasser

Norgespremiere på «Formørkelsen» og mesterklasse med Roger Deakins er noe av det Mirage-festivalen kan by på i oktober. Nå er programmet klart.

Festivalfoto av Fredrik Mitte, Mirage

Nataša Urbans Formørkelsen er kortlistet til Den europeiske filmprisen for beste dokumentar. Nå får du sjansen til å se prisvinneren fra CPH DOX når den får norsk premiere under Mirage filmfestival (12-15.oktober). «Formørkelsen er en triumf for Nataša Urban og hennes mange medarbeidere», skrev Gunnar Iversen om den prisbelønte norske filmen etter den internasjonale premieren på CPH DOX.

Mirage er en internasjonal orientert festival og arena dedikert til «dokumentarisk arbeid på tvers av kunstformer med et fokus på den kunstnerisk kreative kinodokumentaren». Den kan også by på enda en dokumentarfilm som er kortlistet til European Film Awards: Lereng Wilmonts A House made of Splinters. I sin rapport fra Thessaloniki film festival fremhevet Aleks Huser A House Made of Splinter som en genuint hjerteskjærende film fra det krigsherjede Ukraina, med et poetisk uttrykk som kan minne om kultklassikeren Beasts of the Southern Wild.

Det blir også førpremierer på en rekke filmer fra Cannes og Venezia, deriblant De Humani Corporis Fabrica, A Night of Knowing Nothing, The Great Movement og Tsai Ming-liangs Days.

I tillegg presenterer festivalen i år fire priser i kategoriene lyddesign, filmfotografi, klipp og regi. Fire filmer er nominert, og prisen deles ut av årets æresgjester. En av disse gjestene er den meriterte fotografen Roger Deakins, kjent blant annet for sitt mangeårige samarbeid med Coenbrødrene. Han skal holde mesterklasse i samarbeid med Foreningen Norske Filmfotografer lørdag 15. oktober klokken 13.00.

Den profilerte lyddesigneren og Foley-artisten Heikki Kossi kommer for å dele ut prisen for lyddesign hvor blant annet Svenn Jakobsen er nominert (for Formørkelsen). Heikki skal også holde en «live-foley performance» og workshop rundt sitt arbeide som foley-artist. Han har jobbet på blant andre filmer som Sound of Metal (som han fikk Oscar for), Eskil Vogts De Uskyldige og allerede nevnte A House Made of Splinters.

I tillegg lanserer festivalen i år en Professionals-seksjon, med debatter, samtaler, workshops og bransjemingling, med en rekke internasjonale inviterte gjester. Norske Filmregissørers «Regidagen» er i år også under Mirage, der det blir samtaler med representanter fra internasjonale salgsagenter, NFI, SFI, programmerere fra flere internasjonale filmfestivaler.

For fullt program: https://www.mirage.no/program

De nominerte filmene til årets fag-priser: https://www.mirage.no/films

MENY