Enda en ny strømmegigant tar form

Enda en ny strømmegigant tar form

Sammenslåingen av Warner og Discovery leder til en ny strømmegigant som vil sitte igjen med nær én million abonnenter i Norge.

Foto: «Scooby-do: Holiday Haunt» – en av filmene som gikk med i dragsuget.

Den nye mediegiganten Warner Bros. Discovery varslet i går at selskapet neste sommer vil lansere både én reklamefinansiert og én betalingsbasert ny strømmetjeneste.

Den ene vil bestå av en betalingstjeneste med innhold som i dag finnes på HBO Max og Discovery +. Den andre vil være annonsedrevet, men det er uklart i hvilken grad den vil vise noe av det samme innholdet.

Satsingen inngår i mediegigantens utfordringer med en samlet gjeld på 55 milliarder dollar. Warner Bros. Discovery skal konkurrere med Netflix og Disney samtidig som presset om å betale ned gjelden øker.

En av løsningene har vært å skalere ned, noe det norske produksjonsmiljøet også har merket gjennom nedleggelsen av lokale HBO Max originals. Gårsdagens nyhet om å legge den nye Batgirl- og Scooby Doo-filmen på hylla inngår i denne nedskaleringen.

Men selskapet må også satse, og det er her den nye strømmetjenesten er ment å spille en avgjørende rolle.

For det norske medielandskapet vil dette også få store konsekvenser. Discovery står bak strømmetjenesten Discovery+ og er i Norden eier av TV Norge, Fem og Max. CNN og HBO er eid av WarnerMedia. Plutselig får TV2 og Viaplay en konkurent med nær én million abonnenter, melder Kampanje i dag.

De nye strømmetjenestene har foreløpig ikke noen navn og vil bli tilgjengelig først i USA neste sommer, for så å ankomme det norske markedet i 2024.

Enda en ny strømmegigant tar form

Enda en ny strømmegigant tar form

Sammenslåingen av Warner og Discovery leder til en ny strømmegigant som vil sitte igjen med nær én million abonnenter i Norge.

Foto: «Scooby-do: Holiday Haunt» – en av filmene som gikk med i dragsuget.

Den nye mediegiganten Warner Bros. Discovery varslet i går at selskapet neste sommer vil lansere både én reklamefinansiert og én betalingsbasert ny strømmetjeneste.

Den ene vil bestå av en betalingstjeneste med innhold som i dag finnes på HBO Max og Discovery +. Den andre vil være annonsedrevet, men det er uklart i hvilken grad den vil vise noe av det samme innholdet.

Satsingen inngår i mediegigantens utfordringer med en samlet gjeld på 55 milliarder dollar. Warner Bros. Discovery skal konkurrere med Netflix og Disney samtidig som presset om å betale ned gjelden øker.

En av løsningene har vært å skalere ned, noe det norske produksjonsmiljøet også har merket gjennom nedleggelsen av lokale HBO Max originals. Gårsdagens nyhet om å legge den nye Batgirl- og Scooby Doo-filmen på hylla inngår i denne nedskaleringen.

Men selskapet må også satse, og det er her den nye strømmetjenesten er ment å spille en avgjørende rolle.

For det norske medielandskapet vil dette også få store konsekvenser. Discovery står bak strømmetjenesten Discovery+ og er i Norden eier av TV Norge, Fem og Max. CNN og HBO er eid av WarnerMedia. Plutselig får TV2 og Viaplay en konkurent med nær én million abonnenter, melder Kampanje i dag.

De nye strømmetjenestene har foreløpig ikke noen navn og vil bli tilgjengelig først i USA neste sommer, for så å ankomme det norske markedet i 2024.

MENY