Warner kansellerer milliardsatsingen «Batgirl»

Warner kansellerer milliardsatsingen «Batgirl»

Etter å ha investert nesten en milliard på storfilmen Batgirl, velger Warner og HBO Max å legge filmen på hylla – for godt.

Foto: Vi får aldri se Leslie Grace som Batgirl.

Årsaken til den oppsiktsvekkende beslutningen er Warners pågående nedskalering av utgifter og produksjonsvolum. Det er også noe som har rammet det norske produksjonsmiljøet ved at HBO Max legger ned all lokal produksjon av såkalte originals i Norden. Som eier av HBO Max har Warner signalisert at selskapet vil satse mer på kinofilmer og mindre på «rett på strømming»-filmer.

Det er tydelig at de oppfatter Batgirl som en slik overflødig, «rett på strømming»-film. En anonym kilde i Warner forteller til New York Post at det var ublide møter med testpublikum som overbeviste ledelsen om å legge Batgirl på hylla, for blant annet å slippe utgiftene til lansering. Fra før har prosjektet est ut som følge av pandemi og stadig nye opptaksdager. De samlede kostnadene så langt beløper seg til 90 millioner dollar. De tror heller ikke filmen lenger lar seg reparere i klipperommet. Skifte av ledelsen i Warner/HBO Max har også bidratt til en holdningsendring.

I en pressemelding forsøker de likevel å innta en positiv tone. De understreker at kanselleringen ikke skyldes innsatsen til Leslie Grace i tittelrollen.

“The decision to not release Batgirl reflects our leadership’s strategic shift as it relates to the DC universe and HBO Max. Leslie Grace is an incredibly talented actor and this decision is not a reflection of her performance. We are incredibly grateful to the filmmakers of Batgirl and Scoob! Holiday Haunt and their respective casts and we hope to collaborate with everyone again in the near future”.

Det er filmskaper-duoen Adil El Arbi og Bilall Fallah som har regissert Batgirl. Michael Keaton hadde også en rolle som Bruce Wayne/Batman. Filmen skulle hatt premiere i 2023.

Warner kansellerer milliardsatsingen «Batgirl»

Warner kansellerer milliardsatsingen «Batgirl»

Etter å ha investert nesten en milliard på storfilmen Batgirl, velger Warner og HBO Max å legge filmen på hylla – for godt.

Foto: Vi får aldri se Leslie Grace som Batgirl.

Årsaken til den oppsiktsvekkende beslutningen er Warners pågående nedskalering av utgifter og produksjonsvolum. Det er også noe som har rammet det norske produksjonsmiljøet ved at HBO Max legger ned all lokal produksjon av såkalte originals i Norden. Som eier av HBO Max har Warner signalisert at selskapet vil satse mer på kinofilmer og mindre på «rett på strømming»-filmer.

Det er tydelig at de oppfatter Batgirl som en slik overflødig, «rett på strømming»-film. En anonym kilde i Warner forteller til New York Post at det var ublide møter med testpublikum som overbeviste ledelsen om å legge Batgirl på hylla, for blant annet å slippe utgiftene til lansering. Fra før har prosjektet est ut som følge av pandemi og stadig nye opptaksdager. De samlede kostnadene så langt beløper seg til 90 millioner dollar. De tror heller ikke filmen lenger lar seg reparere i klipperommet. Skifte av ledelsen i Warner/HBO Max har også bidratt til en holdningsendring.

I en pressemelding forsøker de likevel å innta en positiv tone. De understreker at kanselleringen ikke skyldes innsatsen til Leslie Grace i tittelrollen.

“The decision to not release Batgirl reflects our leadership’s strategic shift as it relates to the DC universe and HBO Max. Leslie Grace is an incredibly talented actor and this decision is not a reflection of her performance. We are incredibly grateful to the filmmakers of Batgirl and Scoob! Holiday Haunt and their respective casts and we hope to collaborate with everyone again in the near future”.

Det er filmskaper-duoen Adil El Arbi og Bilall Fallah som har regissert Batgirl. Michael Keaton hadde også en rolle som Bruce Wayne/Batman. Filmen skulle hatt premiere i 2023.

MENY