Zwart med kortfilm i Venezia

Zwart med kortfilm i Venezia

Eneste norske deltakelsen i Venezia blir Henrik Dyb Zwarts kortfilm «Alt på en gang». Filmen har «et filmatisk rom jeg i veldig liten grad har sett i norsk kortfilm», skrev NFIs konsulent da han ga tilskudd til filmen.

For første gang siden 2009 er en norsk kortfilm invitert til Venezia: Henrik Dyb Zwarts Alt på en gang er tatt ut til kortfilmkonkurransen i Venezias offisielle sideseksjon Orizzonti. Sist gang det skjedde var da Sara Eliassen deltok i 2009 med Alle fugler.

Alt på en gang er skrevet og regissert av Henrik Dyb Zwart og produsert av Øystein K Dyb og Bacon OSL, melder Norsk filminstitutt. Zwart har bakgrunn som reklamefilmregissør og har tidligere vært regiassistent på Sten Hellevigs film Dryads og sin Harald Zwarts The Mortal Instruments.

Norsk filminstitutt, som har gitt prosjektet tilskudd, skriver følgende om filmen:

«Du har hørt regla om øyeblikket som forandret livet. Øyeblikket som snudde opp ned på tilværelsen fra det ene sekundet til andre. For Jakob var det ikke sånn, for ham skjedde alt på en gang. Alt på en gang er filmen om den nokså kleine, stereotypiske idéen om at små øyeblikk kan endre livets retning, utført på en utfordrende, nyskapende og spennende måte.»

Alt på en gang primært som en formstudie, som forener en tradisjonell fortelling med grep vi forbinder med «kunstfilm», skrev daværende kortfilmkonsulent Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen.

«Flere handlinger og visuelle fortellerelementer skal opptre på skjermen samtidig, og alt skal være …»på en gang». Alt skal være et øyeblikksbilde for hovedpersonen Jakob, som etter et simpelt butikkran møter sin store kjærlighet. Manusforfatter og regissør Henrik Dyb Zwart har stort sett jobbet med reklame, og manus kan gjennom en åpen videreutvikling og en spennende visualisering, åpne opp for et filmatisk rom som jeg i veldig liten grad har sett i norsk kortfilm.»

Zwart med kortfilm i Venezia

Zwart med kortfilm i Venezia

Eneste norske deltakelsen i Venezia blir Henrik Dyb Zwarts kortfilm «Alt på en gang». Filmen har «et filmatisk rom jeg i veldig liten grad har sett i norsk kortfilm», skrev NFIs konsulent da han ga tilskudd til filmen.

For første gang siden 2009 er en norsk kortfilm invitert til Venezia: Henrik Dyb Zwarts Alt på en gang er tatt ut til kortfilmkonkurransen i Venezias offisielle sideseksjon Orizzonti. Sist gang det skjedde var da Sara Eliassen deltok i 2009 med Alle fugler.

Alt på en gang er skrevet og regissert av Henrik Dyb Zwart og produsert av Øystein K Dyb og Bacon OSL, melder Norsk filminstitutt. Zwart har bakgrunn som reklamefilmregissør og har tidligere vært regiassistent på Sten Hellevigs film Dryads og sin Harald Zwarts The Mortal Instruments.

Norsk filminstitutt, som har gitt prosjektet tilskudd, skriver følgende om filmen:

«Du har hørt regla om øyeblikket som forandret livet. Øyeblikket som snudde opp ned på tilværelsen fra det ene sekundet til andre. For Jakob var det ikke sånn, for ham skjedde alt på en gang. Alt på en gang er filmen om den nokså kleine, stereotypiske idéen om at små øyeblikk kan endre livets retning, utført på en utfordrende, nyskapende og spennende måte.»

Alt på en gang primært som en formstudie, som forener en tradisjonell fortelling med grep vi forbinder med «kunstfilm», skrev daværende kortfilmkonsulent Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen.

«Flere handlinger og visuelle fortellerelementer skal opptre på skjermen samtidig, og alt skal være …»på en gang». Alt skal være et øyeblikksbilde for hovedpersonen Jakob, som etter et simpelt butikkran møter sin store kjærlighet. Manusforfatter og regissør Henrik Dyb Zwart har stort sett jobbet med reklame, og manus kan gjennom en åpen videreutvikling og en spennende visualisering, åpne opp for et filmatisk rom som jeg i veldig liten grad har sett i norsk kortfilm.»

MENY