Kulturministeren åpner første utgaven av Femfilm Oslo

Kulturministeren åpner første utgaven av Femfilm Oslo

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen vil åpne den første utgaven av Femfilm Oslo – en internasjonal filmfestival «med fokus på kvinnelige filmskapere, interseksjonell feminisme og bred representasjon».

Filmfestivalen Femfilm Oslo ble lansert onsdag 6. november i 2019 gjennom en crowdfunding-kampanje. Men så slo pandemien til og festivalplanene har ligget på vente i snart to år. Men i april (22.-24.4) kan Femfilm Oslo endelig ønske velkommen til festival på Vega Scene. Det melder festivalen i en pressemelding.

Lørdag 23. april kl. 19:00 vil Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen stå for den offisielle åpningen av den første utgaven av Femfilm Oslo, etterfulgt av en spesiell festvisning.

Femfilm Oslo er en internasjonal filmfestival med fokus på kvinnelige filmskapere, interseksjonell feminisme og bred representasjo, heter det i omtalen.

– Vi i Femfilm setter veldig stor pris på at Kultur- og likestillingsministeren prioriterer å ta turen innom oss, for å kaste glans og å stå for den offisielle åpningen av festivalen. Nå jobber vi med å ferdigstille et program som vil inspirere, overraske, engasjere og provosere. Det vil også bli flere spennende spesialarrangementer i løpet av festivalhelga som vi ser fram til å kunne dele med publikum i løpet av kort tid, forteller festivalsjef Helene Aalborg (som vi bør opplyse om ofte er bidragsyter til Rushprint).

– Endelig er vi klare for festival! Pandemien har forsinket oss, men ikke tatt fra oss lysten til og gleden over omsider å kunne å tilby publikum tre spennende og innholdsrike dager på Vega i april, sier styreleder Vigdis Lian, tidligere direktør ved Norsk Filminstitutt.

Aalborg og Lian (på foto ovenfor)  lover et variert program bestående av både kort- og langfilm, dokumentar og fiksjon, spennende panelsamtaler, live-innspilling av podcast, og mer til. Programmet for resten av kvelden og festivalen som sådan vil slippes i festivalens digitale kanaler i ukene som kommer.

Da festivalen ble planlagt i 2019, skrev initiativtakerne følgende om bakgrunnen for festivalen:

«Debatten har rast rundt likestilling på filmfeltet siden #metoo virkelig skjøt fart høsten 2017. Femfilm Oslo er vårt svar på dette, så vel som på NFIs handlingsplan for representativitet og inkludering, med tittelen «Relevans. Publikum. Berekraft.», som ble lansert i januar 2019. Festivalteamet mener det er på høy tid at også Norge får en dedikert feministisk filmfestival. Alle våre nordiske naboland har minst én tilsvarende festival hver allerede. Andre land som vi i det norske filmmiljøet liker å sammenligne oss med, som for eksempel Frankrike, Storbritannia og Tyskland, har også en rekke slike festivaler».

«Femfilm ønsker å ha et særlig fokus på kvinnelige nordiske filmskapere, også fra mindre kjente geografiske områder og demografiske grupperinger innen Norden. I tillegg vil det vises fram både langfilmer og kortfilmer fra hele verden. Festivalen vil også etterstrebe å vise film fra og med kvinner som er minoriteter på bakgrunn av etnisitet, geografiske hensyn, seksualitet, kjønnsuttrykk, funksjonsevne, sosioøkonomisk status eller annet.»

Kulturministeren åpner første utgaven av Femfilm Oslo

Kulturministeren åpner første utgaven av Femfilm Oslo

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen vil åpne den første utgaven av Femfilm Oslo – en internasjonal filmfestival «med fokus på kvinnelige filmskapere, interseksjonell feminisme og bred representasjon».

Filmfestivalen Femfilm Oslo ble lansert onsdag 6. november i 2019 gjennom en crowdfunding-kampanje. Men så slo pandemien til og festivalplanene har ligget på vente i snart to år. Men i april (22.-24.4) kan Femfilm Oslo endelig ønske velkommen til festival på Vega Scene. Det melder festivalen i en pressemelding.

Lørdag 23. april kl. 19:00 vil Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen stå for den offisielle åpningen av den første utgaven av Femfilm Oslo, etterfulgt av en spesiell festvisning.

Femfilm Oslo er en internasjonal filmfestival med fokus på kvinnelige filmskapere, interseksjonell feminisme og bred representasjo, heter det i omtalen.

– Vi i Femfilm setter veldig stor pris på at Kultur- og likestillingsministeren prioriterer å ta turen innom oss, for å kaste glans og å stå for den offisielle åpningen av festivalen. Nå jobber vi med å ferdigstille et program som vil inspirere, overraske, engasjere og provosere. Det vil også bli flere spennende spesialarrangementer i løpet av festivalhelga som vi ser fram til å kunne dele med publikum i løpet av kort tid, forteller festivalsjef Helene Aalborg (som vi bør opplyse om ofte er bidragsyter til Rushprint).

– Endelig er vi klare for festival! Pandemien har forsinket oss, men ikke tatt fra oss lysten til og gleden over omsider å kunne å tilby publikum tre spennende og innholdsrike dager på Vega i april, sier styreleder Vigdis Lian, tidligere direktør ved Norsk Filminstitutt.

Aalborg og Lian (på foto ovenfor)  lover et variert program bestående av både kort- og langfilm, dokumentar og fiksjon, spennende panelsamtaler, live-innspilling av podcast, og mer til. Programmet for resten av kvelden og festivalen som sådan vil slippes i festivalens digitale kanaler i ukene som kommer.

Da festivalen ble planlagt i 2019, skrev initiativtakerne følgende om bakgrunnen for festivalen:

«Debatten har rast rundt likestilling på filmfeltet siden #metoo virkelig skjøt fart høsten 2017. Femfilm Oslo er vårt svar på dette, så vel som på NFIs handlingsplan for representativitet og inkludering, med tittelen «Relevans. Publikum. Berekraft.», som ble lansert i januar 2019. Festivalteamet mener det er på høy tid at også Norge får en dedikert feministisk filmfestival. Alle våre nordiske naboland har minst én tilsvarende festival hver allerede. Andre land som vi i det norske filmmiljøet liker å sammenligne oss med, som for eksempel Frankrike, Storbritannia og Tyskland, har også en rekke slike festivaler».

«Femfilm ønsker å ha et særlig fokus på kvinnelige nordiske filmskapere, også fra mindre kjente geografiske områder og demografiske grupperinger innen Norden. I tillegg vil det vises fram både langfilmer og kortfilmer fra hele verden. Festivalen vil også etterstrebe å vise film fra og med kvinner som er minoriteter på bakgrunn av etnisitet, geografiske hensyn, seksualitet, kjønnsuttrykk, funksjonsevne, sosioøkonomisk status eller annet.»

MENY