Priser til «Jordbrukerne» og «Etter lørdag» i Cannes

Priser til «Jordbrukerne» og «Etter lørdag» i Cannes

Den premiereklare NRK-serien «Jordbrukerne» og TV2-serien «Etter lørdag» ble tildelt priser under avslutningen av Canneseries.

Under prisutdelingen i forbindelse med Cannes International Series Festival, Canneseries 2021, ble det klart at den norske dramaserien Etter lørdag fikk prisen i kategorien beste kortformat-serie. Til sammen ble norsk seriedrama tildelt tre priser denne kvelden, da NRKs serie Jordbrukerne mottok prisen for beste skuespiller-ensemble og prisen fra ungdomsjuryen.

Jordbrukerne er skapt og skrevet av regissør og manusforfatter Izer Aliu, sammen med Anne Bjørnstad i selskapet Rubicon, og får sin norske premiere på NRK i oktober. Serien handler om «fire menn med lyssky planer som flytter til en gård i Telemark. Vi møter Marwan (Nader Khademi) som har mistet kjæresten i en bilulykke. Når kjærestens foreldre vil ha omsorgen for datteren Kiki, bestemmer Marwan seg for å kidnappe henne til Iran, der faren hans bor.»

«Men de falske passene han har bestilt blir forsinket, og plutselig trenger de et sted å gjemme seg. Marwan søker tilflukt hos barndomskameraten Adil, som har flyttet til en idyllisk bondegård i Telemark. Adil og vennene hans vet ikke at Marwan har kidnappet Kiki. Og det Marwan ikke vet, er at Adil, Khabib og Tariq har helt andre planer enn å bli jordbrukere…»

I hovedrollene finner vi Nader Khademi (Ninjababy, Beforeigners, Hjemmebane), Ayaz Hussain(Kasmin Bæder), Jonas Strand Gravli (Ragnarok, Wisting, 22. Juli), Arben Bala (Exit, Lilyhammer) og Erika Strand Mamelund.

Etter lørdag

Liv Mari Ulla Mortensen er serieskaper og regissør på Etter lørdag, som hadde premiere på TV2 Play i sommer. Den er skrevet av Mortensen sammen med Sofia Lersol Lund. I rollene møter vi Darin Hagi, Kayd Wacays, Hanna Heider Hov, Alfred Ekker Strande og Daniel FrikstadWilliam Greni Arnø, Nedja Bouzaida og Gjertrud Jynge. Produsenter er Lotte Sandbu og Synnøve Hørsdal i Maipo Film.

Dramaserien berører tematikken rundt overgrep og samtykke.

– Jeg synes mange overgripere ofte blir portrettert svart/hvitt. Den psykopatiske overgriperen på film utgjør en marginal andel av de som utfører overgrep, sa Mortensen til Rushprint da serien hadde premiere på TV2 i sommer.

Overgrepshistorien som blir fortalt her er ikke den typiske historien vi kjenner til fra tv og film, der overgrepene ofte er veldig voldelige eller blir utført av karakterer med psykopatiske trekk.

– De fleste overgrep skjer med folk man kjenner og stoler på, ofte på fest, med kjærester og ektemenn som overgripere. Den psykopatiske overgriperen vi ser på film utgjør en marginal andel av de som utfører overgrep. Sofia og jeg har skrevet en overgrepshistorie som er vanskelig juridisk, men som også er vanskelig å gjenfortelle. Hva var det egentlig som skjedde? Hva førte til overgrepet? Det gjør Klaras skyldfølelse sterkere fordi hun også flørtet og tok med seg en fyr hjem etter en date.

Priser til «Jordbrukerne» og «Etter lørdag» i Cannes

Priser til «Jordbrukerne» og «Etter lørdag» i Cannes

Den premiereklare NRK-serien «Jordbrukerne» og TV2-serien «Etter lørdag» ble tildelt priser under avslutningen av Canneseries.

Under prisutdelingen i forbindelse med Cannes International Series Festival, Canneseries 2021, ble det klart at den norske dramaserien Etter lørdag fikk prisen i kategorien beste kortformat-serie. Til sammen ble norsk seriedrama tildelt tre priser denne kvelden, da NRKs serie Jordbrukerne mottok prisen for beste skuespiller-ensemble og prisen fra ungdomsjuryen.

Jordbrukerne er skapt og skrevet av regissør og manusforfatter Izer Aliu, sammen med Anne Bjørnstad i selskapet Rubicon, og får sin norske premiere på NRK i oktober. Serien handler om «fire menn med lyssky planer som flytter til en gård i Telemark. Vi møter Marwan (Nader Khademi) som har mistet kjæresten i en bilulykke. Når kjærestens foreldre vil ha omsorgen for datteren Kiki, bestemmer Marwan seg for å kidnappe henne til Iran, der faren hans bor.»

«Men de falske passene han har bestilt blir forsinket, og plutselig trenger de et sted å gjemme seg. Marwan søker tilflukt hos barndomskameraten Adil, som har flyttet til en idyllisk bondegård i Telemark. Adil og vennene hans vet ikke at Marwan har kidnappet Kiki. Og det Marwan ikke vet, er at Adil, Khabib og Tariq har helt andre planer enn å bli jordbrukere…»

I hovedrollene finner vi Nader Khademi (Ninjababy, Beforeigners, Hjemmebane), Ayaz Hussain(Kasmin Bæder), Jonas Strand Gravli (Ragnarok, Wisting, 22. Juli), Arben Bala (Exit, Lilyhammer) og Erika Strand Mamelund.

Etter lørdag

Liv Mari Ulla Mortensen er serieskaper og regissør på Etter lørdag, som hadde premiere på TV2 Play i sommer. Den er skrevet av Mortensen sammen med Sofia Lersol Lund. I rollene møter vi Darin Hagi, Kayd Wacays, Hanna Heider Hov, Alfred Ekker Strande og Daniel FrikstadWilliam Greni Arnø, Nedja Bouzaida og Gjertrud Jynge. Produsenter er Lotte Sandbu og Synnøve Hørsdal i Maipo Film.

Dramaserien berører tematikken rundt overgrep og samtykke.

– Jeg synes mange overgripere ofte blir portrettert svart/hvitt. Den psykopatiske overgriperen på film utgjør en marginal andel av de som utfører overgrep, sa Mortensen til Rushprint da serien hadde premiere på TV2 i sommer.

Overgrepshistorien som blir fortalt her er ikke den typiske historien vi kjenner til fra tv og film, der overgrepene ofte er veldig voldelige eller blir utført av karakterer med psykopatiske trekk.

– De fleste overgrep skjer med folk man kjenner og stoler på, ofte på fest, med kjærester og ektemenn som overgripere. Den psykopatiske overgriperen vi ser på film utgjør en marginal andel av de som utfører overgrep. Sofia og jeg har skrevet en overgrepshistorie som er vanskelig juridisk, men som også er vanskelig å gjenfortelle. Hva var det egentlig som skjedde? Hva førte til overgrepet? Det gjør Klaras skyldfølelse sterkere fordi hun også flørtet og tok med seg en fyr hjem etter en date.

MENY