Pris til «Fortellinger fra dusjen» under Nordisk Panorama

Pris til «Fortellinger fra dusjen» under Nordisk Panorama

Under Nordisk Panorama ble Teresia Fant tildelt Children’s Choice Award for «Fortellinger fra dusjen», mens Sverre Kvamme og Petter Aaberg fikk hederlig omtale for «Nattebarn».

Selve hovedprisen gikk ikke til en norsk film under årets Nordisk Panorama. Prisen for Best Nordic Documentary gikk til Avoli’s Journey av svenske Yasaman Sharifmanesh. Han omtales av juryen som en unik stemme som gir oss «en fryktløs og vakkert observert film om en reise man sjelden opplever». Hovedpersonen flykter fra Iran til Sverige, men blir deportert og havner i Kabul, Afghanistan. Filmen gir oss en dypere forståelse av et akutt tema, mener juryen.

Norske filmskapere kunne dra hjem med én pris og hederlig omtale: Teresia Fant ble tildelt Children’s Choice Award for Fortellinger fra dusjen, en pris som er valgt av et barnepublikum, mens Sverre Kvamme og Petter Aaberg fikk hederlig omtale for Nattebarn.

Teresia Fant er født og oppvokst i Vasa, Finland, og er nå basert i Norge. Hun ble uteksaminert med en bachelor i dokumentarregi fra Den norske filmskolen i 2018. I kortdokumentaren undersøker hun ungdoms erfaringer i skoledusjer og garderober. Sammen skaper historiene deres et bilde av en kompleks periode, hvor garderoben blir et episenter for gleder og utfordringer. Produsent er Sarah Winge-Sørensen.

Nattebarn har allerede fått publikumspris i Haugesund og gjort seg bemerket på TikTok. Kinodokumentaren er en roadtrip-film «om vennskap, skam og om å elske seg selv, som man er». Produksjonsselskap: Indie film.

Alle prisvinnerne:

Best Nordic Documentary: Aboli’s Journey (Abolis resa) av Yasaman Sharifmanesh,  Sverige, 2021.

Best Nordic Short Film: The Night Train, (Nattåget) av Jerry Carlsson, Sverige/Frankrike, 2020.

Hederlig omtale: Nights and Days in July, (Nätter och dagar i juli) av Jana Bringlöv Ekspong, Sverige, 2021

New Nordic Voice: Skál, (Skál) av Cecilie Debell & Maria Tórgar?, Danmark, 2021.

Hederlig omtale x 2: Fly So Far (Nuestra libertad) av Celina Escher, Sverige, 2021, og Young & Afraid (Nattebarn) av Sverre Kvamme & Petter Aaberg, Norge, 2021.

City of Malmö’s Audience Award: Flee (Flugt) av Jonas Poher Rasmussen, Danmark, 2021.

Young Nordic – Children’s Choice Award: Stories from the Shower (Fortellinger fra dusjen) av Teresia Fant, Norge, 2021.

Pris til «Fortellinger fra dusjen» under Nordisk Panorama

Pris til «Fortellinger fra dusjen» under Nordisk Panorama

Under Nordisk Panorama ble Teresia Fant tildelt Children’s Choice Award for «Fortellinger fra dusjen», mens Sverre Kvamme og Petter Aaberg fikk hederlig omtale for «Nattebarn».

Selve hovedprisen gikk ikke til en norsk film under årets Nordisk Panorama. Prisen for Best Nordic Documentary gikk til Avoli’s Journey av svenske Yasaman Sharifmanesh. Han omtales av juryen som en unik stemme som gir oss «en fryktløs og vakkert observert film om en reise man sjelden opplever». Hovedpersonen flykter fra Iran til Sverige, men blir deportert og havner i Kabul, Afghanistan. Filmen gir oss en dypere forståelse av et akutt tema, mener juryen.

Norske filmskapere kunne dra hjem med én pris og hederlig omtale: Teresia Fant ble tildelt Children’s Choice Award for Fortellinger fra dusjen, en pris som er valgt av et barnepublikum, mens Sverre Kvamme og Petter Aaberg fikk hederlig omtale for Nattebarn.

Teresia Fant er født og oppvokst i Vasa, Finland, og er nå basert i Norge. Hun ble uteksaminert med en bachelor i dokumentarregi fra Den norske filmskolen i 2018. I kortdokumentaren undersøker hun ungdoms erfaringer i skoledusjer og garderober. Sammen skaper historiene deres et bilde av en kompleks periode, hvor garderoben blir et episenter for gleder og utfordringer. Produsent er Sarah Winge-Sørensen.

Nattebarn har allerede fått publikumspris i Haugesund og gjort seg bemerket på TikTok. Kinodokumentaren er en roadtrip-film «om vennskap, skam og om å elske seg selv, som man er». Produksjonsselskap: Indie film.

Alle prisvinnerne:

Best Nordic Documentary: Aboli’s Journey (Abolis resa) av Yasaman Sharifmanesh,  Sverige, 2021.

Best Nordic Short Film: The Night Train, (Nattåget) av Jerry Carlsson, Sverige/Frankrike, 2020.

Hederlig omtale: Nights and Days in July, (Nätter och dagar i juli) av Jana Bringlöv Ekspong, Sverige, 2021

New Nordic Voice: Skál, (Skál) av Cecilie Debell & Maria Tórgar?, Danmark, 2021.

Hederlig omtale x 2: Fly So Far (Nuestra libertad) av Celina Escher, Sverige, 2021, og Young & Afraid (Nattebarn) av Sverre Kvamme & Petter Aaberg, Norge, 2021.

City of Malmö’s Audience Award: Flee (Flugt) av Jonas Poher Rasmussen, Danmark, 2021.

Young Nordic – Children’s Choice Award: Stories from the Shower (Fortellinger fra dusjen) av Teresia Fant, Norge, 2021.

MENY