«I onde dager» til Fantastic Fest

«I onde dager» til Fantastic Fest

Tommy Wirkolas «I onde dager» er tatt ut til USAs største sjangerfilmfestival, Fantastic Fest.

«I onde dager skal på festival! Verdens beste og mest fantastiske filmfestival, Fantastic Fest i Austin inviterer oss og filmen vår til Texas i slutten av september. Gøyere enn dette blir det faktisk ikke – og vi vet, for vi har vært der med film før. Vi elsker denne festivalen!»

En begeistret produsent, Kjetil Omberg, kunne melde om deltakelsen på Facebook i går kveld. Og ja, han burde vite hva han snakker om – for han og regissør Tommy Wirkola har deltatt der før med både Død snø og Hellfjord.

Fantastic Fest er USAs største sjangerfilmfestival og arrangeres i Austin, Texas, 20. – 27. september. Festivalen samler de beste filmene innenfor skrekk-, fantasy-, action- og sci-fi-genrene fra hele verden.

Her er er det ingen grenser for hvor langt man kan strekke sjangerdefinisjonene. I år kan festivalen etter eget sigende skilte med «Mechanophilia, possessed nuns, possessed children, hallucinations, ghostly hauntings, time travel, exorcism, cerebral expansion, heavy metal, friendship, yakuza, canine trauma, multiple serial killers, coprophagia, cannibalism, vampires, copious bodily fluids, superheroes, warm laughs, disco-dancing firemen and more, more, more!»

Tommy Wirkolas kritikerroste I onde dager, med Aksel Hennie og Noomi Rapace i hovedrollene, ble sett av nær 20 000 her hjemme under åpningshelgen. Men den har utvilsomt en solid internasjonal appell gjennom sin kommersielle sjanger og Rapace som allerede etablert internasjonal stjerne.

Den gode kjemien mellom Rapace og Hennie er en vesentlig årsak til filmens suksess. Da vi møtte den norske skuespilleren hadde han følgende å si om samarbeidet:

«Manuset Tommy sendte meg var en pageturner. Det var tarantinosk pingpong-dialog, med galskapen og lekenheten til Tommy. Absurde onelinere…Fra et skuespillerståsted er det en fantastisk oppgave. Jeg hadde bare ett spørsmål til Tommy etter å ha lest manus, og det var hvem som skulle spille Lisa. Da jeg hørte at det var Noomi, var saken klar. Vi hadde lett etter et felles prosjekt lenge.»


Les vårt intervju med Wirkola og Hennie.

Møt produsent-teamet Omberg og Storm-Rosenberg i samtale om «I onde dager».


 

«I onde dager» til Fantastic Fest

«I onde dager» til Fantastic Fest

Tommy Wirkolas «I onde dager» er tatt ut til USAs største sjangerfilmfestival, Fantastic Fest.

«I onde dager skal på festival! Verdens beste og mest fantastiske filmfestival, Fantastic Fest i Austin inviterer oss og filmen vår til Texas i slutten av september. Gøyere enn dette blir det faktisk ikke – og vi vet, for vi har vært der med film før. Vi elsker denne festivalen!»

En begeistret produsent, Kjetil Omberg, kunne melde om deltakelsen på Facebook i går kveld. Og ja, han burde vite hva han snakker om – for han og regissør Tommy Wirkola har deltatt der før med både Død snø og Hellfjord.

Fantastic Fest er USAs største sjangerfilmfestival og arrangeres i Austin, Texas, 20. – 27. september. Festivalen samler de beste filmene innenfor skrekk-, fantasy-, action- og sci-fi-genrene fra hele verden.

Her er er det ingen grenser for hvor langt man kan strekke sjangerdefinisjonene. I år kan festivalen etter eget sigende skilte med «Mechanophilia, possessed nuns, possessed children, hallucinations, ghostly hauntings, time travel, exorcism, cerebral expansion, heavy metal, friendship, yakuza, canine trauma, multiple serial killers, coprophagia, cannibalism, vampires, copious bodily fluids, superheroes, warm laughs, disco-dancing firemen and more, more, more!»

Tommy Wirkolas kritikerroste I onde dager, med Aksel Hennie og Noomi Rapace i hovedrollene, ble sett av nær 20 000 her hjemme under åpningshelgen. Men den har utvilsomt en solid internasjonal appell gjennom sin kommersielle sjanger og Rapace som allerede etablert internasjonal stjerne.

Den gode kjemien mellom Rapace og Hennie er en vesentlig årsak til filmens suksess. Da vi møtte den norske skuespilleren hadde han følgende å si om samarbeidet:

«Manuset Tommy sendte meg var en pageturner. Det var tarantinosk pingpong-dialog, med galskapen og lekenheten til Tommy. Absurde onelinere…Fra et skuespillerståsted er det en fantastisk oppgave. Jeg hadde bare ett spørsmål til Tommy etter å ha lest manus, og det var hvem som skulle spille Lisa. Da jeg hørte at det var Noomi, var saken klar. Vi hadde lett etter et felles prosjekt lenge.»


Les vårt intervju med Wirkola og Hennie.

Møt produsent-teamet Omberg og Storm-Rosenberg i samtale om «I onde dager».


 

MENY