«A-ha: The Movie» solgt til en rekke land

«A-ha: The Movie» solgt til en rekke land

«A-ha: The Movie» fortsetter sin reise på det internasjonale markedet. Denne gangen er det USA, Spania, Benelux-landene, Ungarn og Taiwan som har kjøpt rettighetene.

Thomas Robsahms A-ha: The Movie er solgt til USA, Spania, Benelux-landene, Ungarn og Taiwan, melder Variety.

Fra før er filmen solgt til Tyskland, Japan, Sør-Korea, Polen, Sveits, Sverige og Danmark. Filmen fikk sin internasjonale premiere under Tribeca film festival der den også ble tildelt publikumsprisen. Om to uker får den norsk kinopremiere under Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Thomas Robsahm er manusforfatter og medregissør sammen med Aslaug Holm. I filmen følger de Morten Harket, Pål Waaktaar-Savoy og Magne Furuholmen på turné og forteller samtidig historien om tre tenåringer som hadde en drøm om å bli verdensberømte popstjerner. «Med unik tilgang på bandet i nåtid samt bruk av ukjent arkivmateriale, forteller filmskaperne hvordan tre svært ulike kreative personligheter har oppnådd internasjonal suksess. Filmen viser også hvordan skyhøye musikalske ambisjoner har ført til krangling og trøblete vennskap i flere tiår.»

I sin gjennomgang av filmen her på rushprint.no fremhever Gunnar Iversen filmens kvaliteter i krysningspunktet mellom ulike temperamenter og viljer.

«Thomas Robsahm og co-regissør og fotograf Aslaug Holm har ikke laget en film om det fascinerende samspillet mellom publikum og et band, i rockekonsertens intense og overskridende fellesskapsritual, eller en film som ser nøye på det musikalske håndverket… Det er image, musikk og karriere som er avgjørende, ikke privatsfæren. Det er tidslinjen, hvordan bandet blir til og utvikler seg gjennom 40 år, og samholdet mellom de tre musikerne, som står i sentrum.»

«De tre i bandfamilien A-ha klarer ikke å leve sammen, men er så mye mindre på egenhånd, slik at de heller ikke klarer å leve uten hverandre. Dette er den allmennmenneskelige og tragiske klangbunnen i «A-ha – The Movie», som gir historien om de tre Oslo-guttene som blir verdensartister en egen skjør og sammensatt tone.»

I vår podcast-samtale med co-regissør Aslaug Holm kunne hun fortelle om opplevelsen av å nærme seg bandet med sitt kamera.

–  Det har vært en spennende reise å følge tre så unike og sterke karakterer. Og i møte med fansen ute i verden, har vi sett hvor store de fremdeles er og hvor sterkt de berører med sin musikk. Å være tett på med kamera har gitt særegne øyeblikk. Og som i en god film, mye drama.

Fakta om filmen:

PREMIERE Våren 2021 DOKUMENTAR 107 min REGISSØR Thomas Robsahm MANUS Thomas Robsahm FOTO OG CO-REGI Aslaug Holm KLIPP Hilde Bjørnstad MEDVIRKENDE Morten Harket, Pål Waaktaar-Savoy, Magne Furuholmen PRODUSENTER Yngve Sæther og Thomas Robsahm PRODUKSJONSSELSKAP Motlys AS DISTRIBUTØR Euforia Film AS SALGSAGENT First Hand Films

«A-ha: The Movie» solgt til en rekke land

«A-ha: The Movie» solgt til en rekke land

«A-ha: The Movie» fortsetter sin reise på det internasjonale markedet. Denne gangen er det USA, Spania, Benelux-landene, Ungarn og Taiwan som har kjøpt rettighetene.

Thomas Robsahms A-ha: The Movie er solgt til USA, Spania, Benelux-landene, Ungarn og Taiwan, melder Variety.

Fra før er filmen solgt til Tyskland, Japan, Sør-Korea, Polen, Sveits, Sverige og Danmark. Filmen fikk sin internasjonale premiere under Tribeca film festival der den også ble tildelt publikumsprisen. Om to uker får den norsk kinopremiere under Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Thomas Robsahm er manusforfatter og medregissør sammen med Aslaug Holm. I filmen følger de Morten Harket, Pål Waaktaar-Savoy og Magne Furuholmen på turné og forteller samtidig historien om tre tenåringer som hadde en drøm om å bli verdensberømte popstjerner. «Med unik tilgang på bandet i nåtid samt bruk av ukjent arkivmateriale, forteller filmskaperne hvordan tre svært ulike kreative personligheter har oppnådd internasjonal suksess. Filmen viser også hvordan skyhøye musikalske ambisjoner har ført til krangling og trøblete vennskap i flere tiår.»

I sin gjennomgang av filmen her på rushprint.no fremhever Gunnar Iversen filmens kvaliteter i krysningspunktet mellom ulike temperamenter og viljer.

«Thomas Robsahm og co-regissør og fotograf Aslaug Holm har ikke laget en film om det fascinerende samspillet mellom publikum og et band, i rockekonsertens intense og overskridende fellesskapsritual, eller en film som ser nøye på det musikalske håndverket… Det er image, musikk og karriere som er avgjørende, ikke privatsfæren. Det er tidslinjen, hvordan bandet blir til og utvikler seg gjennom 40 år, og samholdet mellom de tre musikerne, som står i sentrum.»

«De tre i bandfamilien A-ha klarer ikke å leve sammen, men er så mye mindre på egenhånd, slik at de heller ikke klarer å leve uten hverandre. Dette er den allmennmenneskelige og tragiske klangbunnen i «A-ha – The Movie», som gir historien om de tre Oslo-guttene som blir verdensartister en egen skjør og sammensatt tone.»

I vår podcast-samtale med co-regissør Aslaug Holm kunne hun fortelle om opplevelsen av å nærme seg bandet med sitt kamera.

–  Det har vært en spennende reise å følge tre så unike og sterke karakterer. Og i møte med fansen ute i verden, har vi sett hvor store de fremdeles er og hvor sterkt de berører med sin musikk. Å være tett på med kamera har gitt særegne øyeblikk. Og som i en god film, mye drama.

Fakta om filmen:

PREMIERE Våren 2021 DOKUMENTAR 107 min REGISSØR Thomas Robsahm MANUS Thomas Robsahm FOTO OG CO-REGI Aslaug Holm KLIPP Hilde Bjørnstad MEDVIRKENDE Morten Harket, Pål Waaktaar-Savoy, Magne Furuholmen PRODUSENTER Yngve Sæther og Thomas Robsahm PRODUKSJONSSELSKAP Motlys AS DISTRIBUTØR Euforia Film AS SALGSAGENT First Hand Films

MENY