«A-ha The Movie» får Norgespremiere i Haugesund

«A-ha The Movie» får Norgespremiere i Haugesund

Filmen om A-ha får sitt første møte med et norsk publikum under Den norske filmfestivalen i Haugesund.

A-ha The Movie fikk nylig sin internasjonale premiere under Tribeca Film Festival i New York. I august er det klart for den norske premieren under Den norske filmfestivalen i Haugesund.

– Som gammel blodfan av a-ha kan jeg nesten ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg til å kunne presentere a-ha The Movie for publikum i Haugesund, sier festivalleder Tonje Hardersen i en pressemelding.

– Alle i Norge har et forhold til a-ha, og etter verdenspremieren på Tribeca Filmfestival i New York gleder jeg med stort til norsk premiere i Haugesund i august, sier regissør Thomas Robsahm.

I sin gjennomgang av filmen her på rushprint.no fremhever også Gunnar Iversen filmens kvaliteter:

«Thomas Robsahm og co-regissør og fotograf Aslaug Holm har ikke laget en film om det fascinerende samspillet mellom publikum og et band, i rockekonsertens intense og overskridende fellesskapsritual, eller en film som ser nøye på det musikalske håndverket… Det er image, musikk og karriere som er avgjørende, ikke privatsfæren. Det er tidslinjen, hvordan bandet blir til og utvikler seg gjennom 40 år, og samholdet mellom de tre musikerne, som står i sentrum.»

«De tre i bandfamilien A-ha klarer ikke å leve sammen, men er så mye mindre på egenhånd, slik at de heller ikke klarer å leve uten hverandre. Dette er den allmennmenneskelige og tragiske klangbunnen i «A-ha – The Movie», som gir historien om de tre Oslo-guttene som blir verdensartister en egen skjør og sammensatt tone.»

–  Det har vært en spennende reise å følge tre så unike og sterke karakterer, forteller Holm. Og i møte med fansen ute i verden, har vi sett hvor store de fremdeles er og hvor sterkt de berører med sin musikk. Å være tett på med kamera har gitt særegne øyeblikk. Og som i en god film, mye drama (du kan høre mer om Holms opplevelse av å nærme seg bandet med sitt kamera i podcasten Filmsamtalen).


a-ha The Movie er produsert av Motlys ved Yngve Sæther og Thomas Robsahm. Den distribueres av Euforia og får ordinær kinopremiere 3. september. 


 

«A-ha The Movie» får Norgespremiere i Haugesund

«A-ha The Movie» får Norgespremiere i Haugesund

Filmen om A-ha får sitt første møte med et norsk publikum under Den norske filmfestivalen i Haugesund.

A-ha The Movie fikk nylig sin internasjonale premiere under Tribeca Film Festival i New York. I august er det klart for den norske premieren under Den norske filmfestivalen i Haugesund.

– Som gammel blodfan av a-ha kan jeg nesten ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg til å kunne presentere a-ha The Movie for publikum i Haugesund, sier festivalleder Tonje Hardersen i en pressemelding.

– Alle i Norge har et forhold til a-ha, og etter verdenspremieren på Tribeca Filmfestival i New York gleder jeg med stort til norsk premiere i Haugesund i august, sier regissør Thomas Robsahm.

I sin gjennomgang av filmen her på rushprint.no fremhever også Gunnar Iversen filmens kvaliteter:

«Thomas Robsahm og co-regissør og fotograf Aslaug Holm har ikke laget en film om det fascinerende samspillet mellom publikum og et band, i rockekonsertens intense og overskridende fellesskapsritual, eller en film som ser nøye på det musikalske håndverket… Det er image, musikk og karriere som er avgjørende, ikke privatsfæren. Det er tidslinjen, hvordan bandet blir til og utvikler seg gjennom 40 år, og samholdet mellom de tre musikerne, som står i sentrum.»

«De tre i bandfamilien A-ha klarer ikke å leve sammen, men er så mye mindre på egenhånd, slik at de heller ikke klarer å leve uten hverandre. Dette er den allmennmenneskelige og tragiske klangbunnen i «A-ha – The Movie», som gir historien om de tre Oslo-guttene som blir verdensartister en egen skjør og sammensatt tone.»

–  Det har vært en spennende reise å følge tre så unike og sterke karakterer, forteller Holm. Og i møte med fansen ute i verden, har vi sett hvor store de fremdeles er og hvor sterkt de berører med sin musikk. Å være tett på med kamera har gitt særegne øyeblikk. Og som i en god film, mye drama (du kan høre mer om Holms opplevelse av å nærme seg bandet med sitt kamera i podcasten Filmsamtalen).


a-ha The Movie er produsert av Motlys ved Yngve Sæther og Thomas Robsahm. Den distribueres av Euforia og får ordinær kinopremiere 3. september. 


 

MENY