Mona Fastvolds «The World to come» avslutter BIFF

Mona Fastvolds «The World to come» avslutter BIFF

Mona Fastvolds «The World to Come» avslutter årets utgave av Bergen Internasjonale filmfestival. Thomas Vinterbergs «Et glass til» åpner festivalen.

Bergen Internasjonale filmfestival (BIFF) lanserte denne uken sitt norske konkurranseprogram, og slapp i dag det ordinære konkurranseprogrammet der Venezia-aktuelle Mona Fastvold får æren av å avslutte festivalen med The World to come.

Fastvold debuterte som regissør med Søvngjengeren i 2014, og har siden den gang samarbeidet tett med ektemannen Brady Corbet på de kritikerroste spillefilmene The Childhood of a leader og Vox Lux.

Hennes nye film The World to come, med Casey Affleck og Katherine Waterston i hovedrollene, får altså sin verdenspremiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Venezia søndag 6. september. Filmen utspiller seg på midten av 1800-tallet, «…nord i delstaten New York, der Abigail (Katherine Waterston) bor sammen med ektemannen Dyer (Casey Affleck). Utad er Abigail en stoisk skikkelse, men gjennom dagboken hennes får vi innblikk i hennes innerste tanker og følelser. De fleste av nedtegnelsene kretser rundt nabokonen Tallie (Vanessa Kirby), som hun utvikler et svært intimt og intenst forhold til – et kjærlighetsforhold som det i 1800-tallets USA ikke finnes noe rammeverk for å forstå, langt mindre noen aksept for.»

The World to Come er basert på en novelle av Jim Shepard, som har skrevet manuset sammen med Ron Hansen. Da Rushprint møtte Fastvold under lanseringen av Vox Lux på norske kinoer, hadde hun følgende å si om sin andre spillefilm som da var under oppseiling.

– Manuset til denne filmen ble gitt til meg av forfatterne Ron Hansen og Jim Shepard. Hansen er forfatter av romanen The Assassination of Jesse James, og jeg falt for manuset med en gang. Det er en kjærlighetshistorie som utspiller seg nord i New York i 1856, og handler om andre- og tredjegenerasjons immigrantbosettere som kjemper mot både naturen og hverandre i dette svært lille samfunnet. Agnes Godard, som jeg er en stor fan av, skal ha foto, så det er veldig spennende. Dette er et lite prosjekt jeg egentlig tenkte å gjøre innimellom de andre tingene vi holder på med, men som vokste seg mye større, sa Fastvold til Rushprint.

Thomas Vinterbergs Et Glass til åpner BIFF den 7. oktober. En helt fersk dokumentar om Greta Thunberg og skolestreikene er årets Centerpiece midtveis i festivalen. Et Glass til var en av filmene som ble valgt ut til årets filmfestival i Cannes, hvor den skulle fått sin verdenspremiere på croisetten. Den ferske svenske dokumentaren Greta får sin verdenspremiere i Venezia lørdag 5. september. På BIFF er den valgt ut som årets Centerpiece, festivalens midtpunkt, og går rett inn i BIFFs lange satsning på dagsaktuelle dokumentarfilmer, heter det i en pressemelding fra festivalen.

Mona Fastvolds «The World to come» avslutter BIFF

Mona Fastvolds «The World to come» avslutter BIFF

Mona Fastvolds «The World to Come» avslutter årets utgave av Bergen Internasjonale filmfestival. Thomas Vinterbergs «Et glass til» åpner festivalen.

Bergen Internasjonale filmfestival (BIFF) lanserte denne uken sitt norske konkurranseprogram, og slapp i dag det ordinære konkurranseprogrammet der Venezia-aktuelle Mona Fastvold får æren av å avslutte festivalen med The World to come.

Fastvold debuterte som regissør med Søvngjengeren i 2014, og har siden den gang samarbeidet tett med ektemannen Brady Corbet på de kritikerroste spillefilmene The Childhood of a leader og Vox Lux.

Hennes nye film The World to come, med Casey Affleck og Katherine Waterston i hovedrollene, får altså sin verdenspremiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Venezia søndag 6. september. Filmen utspiller seg på midten av 1800-tallet, «…nord i delstaten New York, der Abigail (Katherine Waterston) bor sammen med ektemannen Dyer (Casey Affleck). Utad er Abigail en stoisk skikkelse, men gjennom dagboken hennes får vi innblikk i hennes innerste tanker og følelser. De fleste av nedtegnelsene kretser rundt nabokonen Tallie (Vanessa Kirby), som hun utvikler et svært intimt og intenst forhold til – et kjærlighetsforhold som det i 1800-tallets USA ikke finnes noe rammeverk for å forstå, langt mindre noen aksept for.»

The World to Come er basert på en novelle av Jim Shepard, som har skrevet manuset sammen med Ron Hansen. Da Rushprint møtte Fastvold under lanseringen av Vox Lux på norske kinoer, hadde hun følgende å si om sin andre spillefilm som da var under oppseiling.

– Manuset til denne filmen ble gitt til meg av forfatterne Ron Hansen og Jim Shepard. Hansen er forfatter av romanen The Assassination of Jesse James, og jeg falt for manuset med en gang. Det er en kjærlighetshistorie som utspiller seg nord i New York i 1856, og handler om andre- og tredjegenerasjons immigrantbosettere som kjemper mot både naturen og hverandre i dette svært lille samfunnet. Agnes Godard, som jeg er en stor fan av, skal ha foto, så det er veldig spennende. Dette er et lite prosjekt jeg egentlig tenkte å gjøre innimellom de andre tingene vi holder på med, men som vokste seg mye større, sa Fastvold til Rushprint.

Thomas Vinterbergs Et Glass til åpner BIFF den 7. oktober. En helt fersk dokumentar om Greta Thunberg og skolestreikene er årets Centerpiece midtveis i festivalen. Et Glass til var en av filmene som ble valgt ut til årets filmfestival i Cannes, hvor den skulle fått sin verdenspremiere på croisetten. Den ferske svenske dokumentaren Greta får sin verdenspremiere i Venezia lørdag 5. september. På BIFF er den valgt ut som årets Centerpiece, festivalens midtpunkt, og går rett inn i BIFFs lange satsning på dagsaktuelle dokumentarfilmer, heter det i en pressemelding fra festivalen.

MENY