Celine Engebrigtsen nominert til prestisjefylt castingpris

Celine Engebrigtsen nominert til prestisjefylt castingpris

Celine Engebrigtsen er nominert til International Casting Directors Networks «Best Casting Award» for «Håp».

International Casting Directors Networks (ICDN) castingpris ble etablert i 2016, som den første internasjonale prisen for rollebesettere av spillefilm.

Dette er andre gang Engebrigtsen er nominert til den prestisjefylte prisen. I 2017 var hun blant de nominerte for rollebesetningen til Rosemari. Året før, da prisen ble delt ut for første gang, var Yngvill Kolset Haga nominert for Natt til 17., og i 2018 var Mette Holme Nielsen og Belinda Sørensen nominert for Utøya 22. juli.

Det internasjonale Casting Director-nettverkets pris ble de første to årene delt ut på filmfestivalen i Locarno, da under navnet European Casting Director Award. I 2018 ble prisutdelingen flyttet til Sarajevo Film Festival, der den har blitt delt ut siden. På grunn av restriksjonene i forbindelse med koronapandemien vil prisen i år imidlertid bli delt ut under en online-seremoni, som er satt til torsdag 20. august.

– Jeg tenker at ting skal oppleves som i en høyere enhet, som gir gjenklang i det menneskelige. Man kan føle at en cast blir for tung eller for lett, at man må skape et slags ankerfeste. Sidekicket til hovedrollen i Håp, spilt av Gjertrud Jynge, er en spenstig kontrast i så måte. Hun bærer med seg en annen kultur, et annet språk. Den ramsalte nordnorske dialekten hennes bryter med de andre, samtidig som den tydeliggjør dem. Anja sine andre venner, som det mannlige homofile paret fra jobbsfæren, likner mer på hovedrollen når det gjelder tilhørighet og koder. Venninnen tilfører en annen type liv enn det urbane storbylivet, men all casting blir gjort for å peke på hovedrollen og hovedhistorien, sa Engebrigtsen blant annet da vi intervjuet henne i desember om arbeidet med rollebesetningen i Håp.

Mange av de mindre rollene i Håp spilles av ikke-skuespillere med tilsvarende yrker i virkeligheten som i filmen.

Her er listen over de fem nominerte filmene til ICDNs 2020 BEST CASTING AWARD, som ble offentliggjort i dag:

SYMPATHY FOR THE DEVIL

Timka Grin | Antoinette Boulat | Sebastian Moradiellos

(Bosnia & Herzegovina, 2019)

A PERFECTLY NORMAL FAMILY

Anja Philip

(Danmark, 2020)

HORS NORMES (De usedvanlige)

Élodie Demey | Co-casting: Justine Leocadie, Marie-France Michel

(Frankrike, 2019)

HOPE (Håp)

Celine Engebrigtsen

(Norge, 2019)

PLATZSPITZBABY

Corinna Glaus | Co-casting: Nora Leibundgut

(Sveits, 2019)

Les vårt intervju med Engebrigtsen om castingarbeidet med Håp.

Les vårt intervju med Maria Sødahl om Håp.

Se også: Utøya 22.juli nominert til prestisjefylt castingpris (om nominasjonen fra 2018)

Celine Engebrigtsen nominert til prestisjefylt castingpris

Celine Engebrigtsen nominert til prestisjefylt castingpris

Celine Engebrigtsen er nominert til International Casting Directors Networks «Best Casting Award» for «Håp».

International Casting Directors Networks (ICDN) castingpris ble etablert i 2016, som den første internasjonale prisen for rollebesettere av spillefilm.

Dette er andre gang Engebrigtsen er nominert til den prestisjefylte prisen. I 2017 var hun blant de nominerte for rollebesetningen til Rosemari. Året før, da prisen ble delt ut for første gang, var Yngvill Kolset Haga nominert for Natt til 17., og i 2018 var Mette Holme Nielsen og Belinda Sørensen nominert for Utøya 22. juli.

Det internasjonale Casting Director-nettverkets pris ble de første to årene delt ut på filmfestivalen i Locarno, da under navnet European Casting Director Award. I 2018 ble prisutdelingen flyttet til Sarajevo Film Festival, der den har blitt delt ut siden. På grunn av restriksjonene i forbindelse med koronapandemien vil prisen i år imidlertid bli delt ut under en online-seremoni, som er satt til torsdag 20. august.

– Jeg tenker at ting skal oppleves som i en høyere enhet, som gir gjenklang i det menneskelige. Man kan føle at en cast blir for tung eller for lett, at man må skape et slags ankerfeste. Sidekicket til hovedrollen i Håp, spilt av Gjertrud Jynge, er en spenstig kontrast i så måte. Hun bærer med seg en annen kultur, et annet språk. Den ramsalte nordnorske dialekten hennes bryter med de andre, samtidig som den tydeliggjør dem. Anja sine andre venner, som det mannlige homofile paret fra jobbsfæren, likner mer på hovedrollen når det gjelder tilhørighet og koder. Venninnen tilfører en annen type liv enn det urbane storbylivet, men all casting blir gjort for å peke på hovedrollen og hovedhistorien, sa Engebrigtsen blant annet da vi intervjuet henne i desember om arbeidet med rollebesetningen i Håp.

Mange av de mindre rollene i Håp spilles av ikke-skuespillere med tilsvarende yrker i virkeligheten som i filmen.

Her er listen over de fem nominerte filmene til ICDNs 2020 BEST CASTING AWARD, som ble offentliggjort i dag:

SYMPATHY FOR THE DEVIL

Timka Grin | Antoinette Boulat | Sebastian Moradiellos

(Bosnia & Herzegovina, 2019)

A PERFECTLY NORMAL FAMILY

Anja Philip

(Danmark, 2020)

HORS NORMES (De usedvanlige)

Élodie Demey | Co-casting: Justine Leocadie, Marie-France Michel

(Frankrike, 2019)

HOPE (Håp)

Celine Engebrigtsen

(Norge, 2019)

PLATZSPITZBABY

Corinna Glaus | Co-casting: Nora Leibundgut

(Sveits, 2019)

Les vårt intervju med Engebrigtsen om castingarbeidet med Håp.

Les vårt intervju med Maria Sødahl om Håp.

Se også: Utøya 22.juli nominert til prestisjefylt castingpris (om nominasjonen fra 2018)

MENY