Mona Fastvold tatt ut til hovedkonkurransen i Venezia

Mona Fastvold tatt ut til hovedkonkurransen i Venezia

Norske Mona Fastvold konkurrerer om den prestisjetunge Gulløven med sin nye film «The World to Come».

Foto: Mona Fastvold sammen med Brady Corbet i Oslo. 

Programmet for filmfestivalen i Venezia er nå sluppet. Blant filmene i hovedkonkurransen – kalt Venezia 77 – som konkurrerer om den prestisjetunge Gulløven, er norske Mona Fastvolds nye film The World to Come.

Mona Fastvold spillefilmdebuterte i 2014 med Søvngjengeren, som ble spilt inn i USA med Gitte Witt, Christopher AbbottStephanie Ellis og Brady Corbet i de sentrale rollene. Sammen med Corbet skrev hun manuset til hans spillefilmdebut som regissør, The Childhood of a Leader, som vant to priser på Venezia-festivalen i 2015, der den ble vist i Horizons-seksjonen. De to samarbeidet også om historien til Corbets neste spillefilm Vox Lux fra 2018, som ble valgt ut til hovedkonkurransen i Venezia.

Fastvolds andre spillefilm The World to Come er basert på en novelle av Jim Shepard, som har skrevet manuset sammen med Ron Hansen. På rollelista står Vanessa Kirby, Katherine Waterston, Christopher Abbott og Casey Affleck.

– Manuset til denne filmen ble gitt til meg av forfatterne Ron Hansen og Jim Shepard. Hansen er forfatter av romanen The Assassination of Jesse James, og jeg falt for manuset med en gang. Det er en kjærlighetshistorie som utspiller seg nord i New York i 1856, og handler om andre- og tredjegenerasjons immigrantbosettere som kjemper mot både naturen og hverandre i dette svært lille samfunnet. Agnes Godard, som jeg er en stor fan av, skal ha foto, så det er veldig spennende. Dette er et lite prosjekt jeg egentlig tenkte å gjøre innimellom de andre tingene vi holder på med, men som vokste seg mye større, sa Fastvold til Rushprint da vi intervjuet henne og Corbet i forbindelse med Vox Lux.

Mange festivaler har som kjent blitt avlyst eller måttet arrangeres online på grunn av koronapandemien, men den 77. utgaven av Venezia-festivalen skal etter planen arrangeres mer eller mindre som normalt, om enn med noe færre filmer, i perioden 2.-12. september. Venezia blir dermed den første store festivalen som gjennomføres siden Berlinalen i slutten av februar (nærmere bestemt 20. februar til 1. mars).

Her er den komplette lista over filmene i hovedkonkurransen Venezia 77:
In Between Dying – Hilal Baydarov
Le Sorelle Macaluso – Emma Dante
The World to Come – Mona Fastvold
Nuevo Orden – Michel Franco
Lovers – Nicole Garcia
Laila In Haifa – Amos Gitai
Dear Comrades – Andrei Konchalovsky
Wife of a Spy – Kiyoshi Kurosawa
Sun Children – Majid Majidi
Pieces of a Woman – Kornel Mundruczo
Miss Marx – Susanna Nicchiarelli
Padrenostro – Claudio Noce
Notturno – Gianfranco Rosi
Never Gonna Snow Again – Malgorzata Szumowska
The Disciple – Chaitanya Tamhane
And Tomorrow the Entire World – Julia Von Heinz
Quo Vadis, Aida? – Jasmila Zbanic
Nomadland – Chloe Zhao

Fjorårets Gulløve-vinner var Todd Phillips Joker, mens konkurranseprogrammet i år ikke synes å ha noen tilsvarende store Hollywood-produksjoner.

Årets jury for hovedkonkurransen ledes av Cate Blanchett, med Veronika Franz, Joanna Hogg, Nicola Lagioia, Christian Petzold, Cristi Puiu og Ludivine Sagnier som øvrige jurymedlemmer. Den franske regissøren Claire Denis skal lede Horizon-juryen, som i tillegg består av Oskar Alegria, Francesca Comencini, Katriel Schory og Christine Vachon.

Venezia-festivalen har tidligere annonsert at årets åpningsfilm blir Daniele Luchetti’s drama Lacci, som er festivalens første italienske åpningsfilm siden Baarìa av Giuseppe Tornatore i 2009.

Se det komplette programmet med de øvrige seksjonene på festivalens nettsider.

Les også vårt intervju med Mona Fastvold og Brady Corbet om Vox Lux.

 

Mona Fastvold tatt ut til hovedkonkurransen i Venezia

Mona Fastvold tatt ut til hovedkonkurransen i Venezia

Norske Mona Fastvold konkurrerer om den prestisjetunge Gulløven med sin nye film «The World to Come».

Foto: Mona Fastvold sammen med Brady Corbet i Oslo. 

Programmet for filmfestivalen i Venezia er nå sluppet. Blant filmene i hovedkonkurransen – kalt Venezia 77 – som konkurrerer om den prestisjetunge Gulløven, er norske Mona Fastvolds nye film The World to Come.

Mona Fastvold spillefilmdebuterte i 2014 med Søvngjengeren, som ble spilt inn i USA med Gitte Witt, Christopher AbbottStephanie Ellis og Brady Corbet i de sentrale rollene. Sammen med Corbet skrev hun manuset til hans spillefilmdebut som regissør, The Childhood of a Leader, som vant to priser på Venezia-festivalen i 2015, der den ble vist i Horizons-seksjonen. De to samarbeidet også om historien til Corbets neste spillefilm Vox Lux fra 2018, som ble valgt ut til hovedkonkurransen i Venezia.

Fastvolds andre spillefilm The World to Come er basert på en novelle av Jim Shepard, som har skrevet manuset sammen med Ron Hansen. På rollelista står Vanessa Kirby, Katherine Waterston, Christopher Abbott og Casey Affleck.

– Manuset til denne filmen ble gitt til meg av forfatterne Ron Hansen og Jim Shepard. Hansen er forfatter av romanen The Assassination of Jesse James, og jeg falt for manuset med en gang. Det er en kjærlighetshistorie som utspiller seg nord i New York i 1856, og handler om andre- og tredjegenerasjons immigrantbosettere som kjemper mot både naturen og hverandre i dette svært lille samfunnet. Agnes Godard, som jeg er en stor fan av, skal ha foto, så det er veldig spennende. Dette er et lite prosjekt jeg egentlig tenkte å gjøre innimellom de andre tingene vi holder på med, men som vokste seg mye større, sa Fastvold til Rushprint da vi intervjuet henne og Corbet i forbindelse med Vox Lux.

Mange festivaler har som kjent blitt avlyst eller måttet arrangeres online på grunn av koronapandemien, men den 77. utgaven av Venezia-festivalen skal etter planen arrangeres mer eller mindre som normalt, om enn med noe færre filmer, i perioden 2.-12. september. Venezia blir dermed den første store festivalen som gjennomføres siden Berlinalen i slutten av februar (nærmere bestemt 20. februar til 1. mars).

Her er den komplette lista over filmene i hovedkonkurransen Venezia 77:
In Between Dying – Hilal Baydarov
Le Sorelle Macaluso – Emma Dante
The World to Come – Mona Fastvold
Nuevo Orden – Michel Franco
Lovers – Nicole Garcia
Laila In Haifa – Amos Gitai
Dear Comrades – Andrei Konchalovsky
Wife of a Spy – Kiyoshi Kurosawa
Sun Children – Majid Majidi
Pieces of a Woman – Kornel Mundruczo
Miss Marx – Susanna Nicchiarelli
Padrenostro – Claudio Noce
Notturno – Gianfranco Rosi
Never Gonna Snow Again – Malgorzata Szumowska
The Disciple – Chaitanya Tamhane
And Tomorrow the Entire World – Julia Von Heinz
Quo Vadis, Aida? – Jasmila Zbanic
Nomadland – Chloe Zhao

Fjorårets Gulløve-vinner var Todd Phillips Joker, mens konkurranseprogrammet i år ikke synes å ha noen tilsvarende store Hollywood-produksjoner.

Årets jury for hovedkonkurransen ledes av Cate Blanchett, med Veronika Franz, Joanna Hogg, Nicola Lagioia, Christian Petzold, Cristi Puiu og Ludivine Sagnier som øvrige jurymedlemmer. Den franske regissøren Claire Denis skal lede Horizon-juryen, som i tillegg består av Oskar Alegria, Francesca Comencini, Katriel Schory og Christine Vachon.

Venezia-festivalen har tidligere annonsert at årets åpningsfilm blir Daniele Luchetti’s drama Lacci, som er festivalens første italienske åpningsfilm siden Baarìa av Giuseppe Tornatore i 2009.

Se det komplette programmet med de øvrige seksjonene på festivalens nettsider.

Les også vårt intervju med Mona Fastvold og Brady Corbet om Vox Lux.

 

MENY